Mariolko ciemierniki obficie kwitną choć nic specjalnego przy nich nie robię, są nawożone kompostem jesienią i wiosną azofoską, poza tym posadzone są w półcieniu bo innego miejsca nie miałam. Moje również przemarzły i miały słabsze kwiaty.
Aniu za pochwały i miłe słowa dziękuję

. Genia to wspaniała osoba a jej ogród to wzór do naśladowania. Cieszę się, że podoba ci się, jeżeli tylko będziesz miała ochotę odwiedzać mój ogród to serdecznie zapraszam.
Krysiu dziękuję

, ciemierniki jeżeli nie przemarzną to będą kwitły bo mają dużo pąków.
Ewuniu dziękuję

, również miałam ciemiernik cuchnący, było dobrze okryty a pomimo tego całkowicie zmarzł, więcej nie będę go kupowała.
Sylwio dziękuję za miłe słowa

, być może już kiedyś odwiedzałaś moją działkę dlatego wydaje się znajoma. Niektóre rośliny już zabezpieczyłam bo u nas był dość duży przymrozek.
Jacku miło mi dziękuję.
Geniu ciemierniki w poprzednich latach tak kwitły, w tym roku było słabiej bo przemarzły. Chciałabym aby wiosna w przyszłym roku była wreszcie "normalna".
Gosiu może te najnowsze odmiany ciemierników tak słabo się rozrastają, moje mają różnie od 10 do 20 lat oprócz tego białego pełnego, ten będzie miał wiosną trzy lata. Czy na twojego M. nie możesz znaleźć jakiegoś sposobu żeby zmienił zdanie?
Wszystkim miłym gościom przyjemnego wieczoru.
Kilka wiosennych wspomnień.