Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)

Post »

Jestem już, różowości piękne. Dziś po południu idę na inspekcję do ogrodu. Widok poranny z okien był zachęcający bardzo :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tak, podobno upały. Wtedy będziemy narzekać na suszę :D
No, ale jeszcze tylko miesiąc i pierwsze różyczki sie pokażą. Przynajmniej u mnie.
Ty pewnie będziesz się nimi cieszyć wcześniej.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Świetne tulipany. Jak warzywniak, coś już rośnie? Zapewne chciałabyś jakieś różowe warzywa, a tu klops :lol:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izka Twoje informacje o inkarwilli ,przypomniały mi ,że niedawno dostrzegłam wychodząca roślinkę z ziemi wśród niezapominajek...i zapomniałam o niej... :roll: Muszę ją odkryć ,ale czy ją znajdę... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No właśnie, co słychać w warzywniaku ?
Grażyna.
kogro-linki
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Dorotko - powróciłaś :D więc sprawdzę jakie są wyniki inspekcji ogrodu :D

Goś - widzisz... wszystko się dobrze układa... Czy sucho, czy pada człowiek sobie pogada :wink: Róże chyba za dwa tygodnie już wystartują :D Pączki idą w siłę, więc cieszę się już ;:138

Aniu Zielona - te tulipany to chyba popularna forumowa Angelika... M nabył drogą kupna :wink: Z tego co popodglądałam i podczytałam w forumowych ogrodach w przyszłym roku nie ma co liczyć na taki pokaz. One chyba z tych jednorazowych :roll: Warzywka różowe- hm... niedożywiony buraczek :;230 Różowy klops :;230 To teraz zbiorowa spowiedź warzywnikowa...

Grażynko- Warzywnik ciut zaniedbany. Trochę dużo innych prac... a poza tym ryje mi tam na potęgę jakiś podły zwierz, od którego Mały Kocie ucieka.... Dziś sypałam trutkę :evil: Pół ogródka zryte... Jest czosnek OdGrażynkowy czosnek niedźwiedzi :wit , słaba rzodkiewka, marnie wschodzące buraczki, 2 wczesne kapusty, 2 włoskie kapusty, 6 pomidorków, 2 ogórki, 3 karczochy( znowu wyglądają podejrzanie, liście jakby różowe :;230 ) No są jeszcze sałaty, OdAnioZielony arcydzięgiel litwor ;:196, eksperymentalna uprawa chryzantem... zielniczek... koperek... A wydawało mi się, że jakoś tak pusto... Chyba dla tego, że groszek zielony się nie pokazał :;230 .Znowu będzie za ciasno :;230 Bo chciałabym jeszcze brukselki, cukinię,pory,selery... może jeszcze dynię :;230
Rety.... jeszcze wsadziłam dwie jabłonki, które chcę prowadzić na lichtarz... No, nie wiem jak ten mój piach sobie z tym wszystkim poradzi...

Nelu - zaraz trzeba będzie wyrwać niezapominajki, więc pewnie okaże się, że ona tam jest i to całkiem dorodna...

No to ciąg dalszy przeglądu ogrodowego- zdjęcia przedwczorajsze, bo dziś się zagapiłam i noc mnie zaskoczyła.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

A tu chyba największe radości - pączek różany, który cały czas się kokosi... ale ładnie mu z tym kokoszeniem... No i finalne przedstawienie clematisa.

Obrazek Obrazek,
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Iza, to niebieskie pod bzem to co? Śliczne jest.
U mnie różyczki maja jakieś maleńkie pączki, ale mszyce nie daja im zyć, więc dziś chemia poszla w ruch, zobacze jutro czy nie za słaby roztwór zrobilam (gdzies mi zginęła ulotka :oops: i bazowalam na tym co pamietalam z zeszłego roku)
U mnie na odmiane po deszczu mokrawo sie zrobiło, nie wiem czy powojniki to zniosą :?
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pod bzem rośnie kamasja :D Zasadniczo była w parze z wrednym wiązem... wiąza przesadziłam... kamasję przeniosę po kwitnieniu. Roztwór zbyt słaby to nie problem... za silny to byłby kłopot... Mszyc mam zatrzęsienie... im ani deszcz ani chłód nie szkodzi...
A po tym deszczu, pomimo chłodu mój ogródek odżywa i rośnie w oczach.Zalanie korzeni na tym piachu raczej nie grozi...
Hi, hi... plewiona parę dni temu rabatka dziś jest znowu zieloniutka :;230
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Nie pamiętam tego białego płotka ... powinnam?
Rh piękny! Ale pączek różany? :shock: Moje róże dopiero startują, a te co maja pączki, to ledwo widoczne, zieloniutkie i małe :?
A co masz do zarzucenia clematisowi? :roll:

Ja też kilka dni temu cieszyłam się, że udało mi się wyczyścic jako tako cały ogród, a dziś - sladu po tym nie ma :;230
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Iza co to za listki takie ciekawe za hostami :roll: ?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A przed hostami fortegilla :uszy
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

pamelka pisze:A przed hostami fortegilla :uszy

a za hostami ? :;230
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Nie mam żadnego clematisa .. i aż mnie korci ... czas to zmienić :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Izuś, zdecydowanie będziesz miał szybciej róże.
Ja dzisiaj walczyłam z bruzdnicą. Pojawiła się na róży pnącej kwitnącej raz. Czyli będę miała ograniczone kwitnienie.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wszystko buchnęło po deszczu- wielkość host wieczorową porą wprawiła mnie w zdumienie, o takie :shock: ;:7 Dziś nie doszłam do aparatu, bo w wielkiej egzaltacji usiłuję zapanować nad remontowanym oczkiem. A ono jakby wymknęło się spod kontroli :;230 I kret wrócił... Jednym słowem w koło niezłe pobojowisko...

Czarodziejko - płotek odgradza warzywnik, nie był biały... To śmiała inicjatywa własna M :D Rh obłamywałyśmy z Zieloną Anią zgodnie z forumowymi radami i zawiązał dużo grubiutkich pąków. Muszę poszukać tego wątku i przygotować się do zadbania o następne kwitnienia ;:138 Pączek w takim zaawansowaniu jest na róży mchowej. Ona taka prędka... w sam raz dla niecierpliwych różomaniaków ;:3 Ale i Souvenir de Malmaison ( super bladawiec :;230 ) też grubiutka :D Moje różyczki chyba wiedzą, że tak czekam... że pypcia dostaję, to się nade mną litują... Clematisowi absolutnie nic nie zarzucam, z wyjątkiem tego, że zaczyna przekwitać :wink:

Marku - za hostami jakaś tiarella. Jej też nie miałabym nic do zarzucenia, gdyby nie to, że jak ją kupowałam to była zielono- biała.... a zrobiła się zielono-żółta :;230

Joluś - tak, to ona... i bardzo się z niej cieszę :heja

Bernaciu- brak clematisów to karygodne niedopatrzenie :;230 Trzeba to niezwłocznie skorygować... Ale nie zaczynaj od wielkokwiatowych, bo one takie humorzaste, że można się skutecznie zniechęcić...

Goś - dziwaczna ta moja tegoroczna wiosna. Ledwo bez rozwinął kwiaty, a w tym samym czasie różyce pączkują podczas gdy niektóre tulipany jeszcze w pąkach :roll: U mnie też szeroki zestaw paskudnych insektów - jutro będę pryskać, choć bardzo mi żal innych żyjątek.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”