Wężowy ogród FRAGOLI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wężowy ogród FRAGOLI

Post »

Grażynko :wit WĄŻ robi wrażenie , ale będzie kolorowy jak wszystko zakwitnie ;:138
Widzę , że i Twoja forsycja obsypana kwiatami ;:63 fajny taki kolorowy akcent w ogrodzie o tej porze ,
jak jeszcze mało dzieje się , a ostatnie dni jakieś zimne , ponure i wcale nie przypominają wiosny . :|
Gratuluję pomyślnego szczepienia wierzby ;:138 ja nigdy nie odważyłem się :oops:
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko, pomimo braku dobrej wiosennej pogody, jednak mamy wiosnę i rośliny to czują, nawet jeśli my uważamy,że wiosna jest gdzieś, tylko nie u nas :D
Masz rękę do roślin, ja to nawet nie biorę sie za szczepienie roślin, o wierzbie nawet nie wspominając.

Na razie na Twoich rabatkach spokojnie, ale zobaczysz- jak słońce przygrzeje ze 3 dni, to szybko sie zazieleni wszystko, wyjdzie z ziemi, zakwitnie jeszcze więcej ;:224
Niespodzianka zamiast trytomy dziwna...nie znam tego,chwastów u mnie dostatek różnych i tego nie widziałam...chociaż obok tego rozkładającego się na boki jest coś,co wygląda jak milin....ale mogę sie też mylić.
Musisz czekać aż urośnie większe i może zakwitnie.Pokazuj na bieżąco zdjecia, moze na którymś etapie wzrostu rozpozna ktoś ,co to takiego.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko ale z Ciebie specjalistka ;:138 to zaszczepiłaś wierzbę mandżurską a na czym :?:
Zagadka ładna ale bym nie wiedziała co to bo i tak nie znam tego kwiatka ;:223
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Czyli wiosna u Ciebie pełna parą ;:224
Pięknie wygląda wąż a co będzie dalej ;:138 :wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Grażynko znalazłam miodunkę ale łatwo nie było , ledwo dwa listki a była dość duża , ona chyba jednak ma tam za mało słońca, ciekawe czy z mojej trytomy biedronkowej coś wyrośnie ale raczej nic bo to był kawałek korzenia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z tym szczepieniem to mogę Ci pogratulować. ;:138
Ja nie mam ręki do takich rzeczy.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Grazia wężory budzą sie do życia. Podziwiam szczepienie bo ja się nie znam na tym zupełnie ale i nerwów bym do tego nie miała.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Fortegilla - ciekawa roślina. Pierwszy raz widzę.
Natomiast to, co miało być trytomą na razie przypomina chabra białawego. Poczekaj aż zakwitnie.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

O, z tej odległości to ja przepraszam, ale nie widzę budzącego się na skalniaku życia :( Domagam się zbliżeń :)
Za to widzę, że wężowych przybywa! Podziwiam zapał, bo u mnie ciągłe przestoje tłumaczone przez brak odpowiedniej pogody...
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witam piątkowo :wit
WIOLU fortegilla to zakup zeszłoroczny...kupiłam póżną jesienią i postawiłam pod folią bo miejsca dla niej nie było(i nadal jeszcze nie ma )rośnie więc w donicze na zewnątrz.Jednak długo stała w tunelu więc można powiedziec że podpędzona

A z "rytomą" poczekam...na razie nie wyrzucam...a nuż okaże się cudnym kwiatem :wink:

Ja jak sobie zdięcia porównuję to też widac troszkę zmian...teraz jest trawa a w zeszłym roku było łysawo...no i młody wąż przybył,szopy ubyły...ogólnie powoli ale chyba do przodu :)
MONIŚ już nie mogę się doczekac gdy wszystko zacznie rozkwitac...na razie przystopowało...Roślinkom chyba jednak zimno i nie chcą rosnąc :?
ADAMIE właśnie...te ostatnie dni takie niewiosenne...zimno,zimno...ale podobno od poniedziałku wiosna wraca lub przychodzi(bo tak całkiem to jeszcze chyba nie dotarła)
Forsycję lubię...ten słoneczny kolorek dodaje życia jeszcze szarawemu ogrodowi...Moja już stara,czeka ją odmłodzenie ale jakoś niemogę się za nią zabrac.
A wierzba...to eksperyment,ja lubię róże takie robic...co mam do stracenia...najwyżej może się nie udac :)
ANIU trytomową niespodziankę obserwuję i nadal mi ona nic nie mówi...a to coś kudłate i"milinopodobne" to tawułka Arendsa...mam ich kilka więc bez trudu rozpoznałam...będzie pewnie biała bo takie były w biedronkowej sprzedaży :roll:
STASIU zaszczepiłam wierzbę mandżurską na podkładce ukorzenionej jesienią...Podkładka to zwykła wierzba szara.
Zaszczepiłam też hakuro ale ta jeszcze nie wypuszcza...ale też nie usycha więc jeszcze mam nadzieję :)
DZIDZIU mam nadzieję że mój wężowy mieszaniec ładnie zakwitnie...W nim jest wszystko,ale lubię tą moją mieszankę :wink:
KASIU u mnie miodumki rosną pod gruszką...słońca tam raczej nie ma ale światła jednak dużo o tej porze gdy grusza jeszcze naga.
Ja do biedronkowej trytomy podchodzę trzeci raz...tylko pierwsza wyrosła :roll:
GRAŻYNKO ja to tak na próbę z tym szczepieniem...bardzo podoba mi się wszystko na pniu,dlatego postanowiłam spróbowac od najprostszego bo podobno z wierzbą najłatwiej.Gdyby się nie powiodło to trudno,ale jak chociaż jedno "załapie" to jak to cieszy :D
IWONKO wężory tak wolniutko się wybudzają...u innych już wszystko kwitnie a u mnie jeszcze nie...tylko pierwiosnki cieszą oczy swoimi kolorami,pozostałe czekają na cieplejsze dni :roll:
A szczepienie...już dawno miałam ochotę spróbowac tylko jakoś tak zlatywało lub termin przegapiłam...
JACKU tak fortegilla jest interesująca...takie szczotki do butelek.na razie jest mała więc ma tylko kilka szczoteczek ale na dużym krzewie to musi fajnie wyglądac.
A to coś biedronkowe to nie chaber(to pewnie jakiś "chabel")Mam chabra i on ma inne listki od spodu,a i z wierzchu też...te są takie hmmm...delikatne.
MARTUŚ nie tylko u Ciebie przestoje...u mnie murek rozpoczęty...znaczy są fundamenty i...i tyle...podobno nabierają "mocy nurzędowej",a i ta pogoda zawsze nie taka,a i to po piasek do zaprawy daleko i.... ;:224 :;230 ...sama rozumiesz...
Skalniakowi zbliżenia zrobę jak czas się znajdzie...nic tam jeszcze ciekawego nie ma ale wedle życzenia obfocę :wink:
A tu moje kochanieńkie żuraweczki od IGUSI przybyły wczoraj...Tak się ucieszyłam że przez całą noc mi się śniły że je sadzę :;230
Obrazek
I jeszcze moje najnowsze wypociny....znaczy początek...Jak na wężowy ogród przystało rodzi się "wąż wodny" czyli "esowate" oczko...Pragnienie posiadania mosteczka w ogrodzie zrodziło plan stworzenia krętego oczka...na razie tyle...niech nabiera "mocy urzędowej" :;230 ...oczywiście ciąg dalszy nastąpi...
Obrazek
MIŁEGO WEEKENDU
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

No witam ,witam !!!!Co ja tutaj widze tyle roboty zrobione!!!Piekny kształt taki jakby wężowy ;:224 ;:224
No a pragnienie posiadania mosteczka to znam ,ale będzie pieknie!!!
;:196 Wpadne na zwiady jutro zobaczyć postepy!!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Śliczne wężowe oczko , czekam na postępy prac :wit
Moje żuraweczki od Igusi już posadzone , nawet M postanowił tego samego dnia co przyszły zawieśc mnie na działkę
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Fajne oczko i żuraweczki.Też będę czekał na postępy.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

DANUŚ jutro nie będzie postępów bo idę do pracy i wrócę wieczorem ale zapraszam w poniedziałek...mam nadzieję że Nat i pogoda pozwolą coś dalej podziałac :D
KASIU liczę na to że uda mi się zrobic to co mi w głowie siedzi...plan mi się podoba a jak wyjdzie to się zobaczy :wink:
Żuraweczki czekają na miejsce przy oczku...mają byc obwódką dla rabaty trawiastej ;:108
ANDRZEJKU dziękuję i zapraszam :D
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »