Po malinowym chruśniaku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Po malinowym chruśniaku

Post »

Trzy lata się z nią męczyłaś :shock: To te kilkanaście dni do wygojenia ... dasz radę. Przynajmniej będziesz miała więcej czasu na łażenie po ogrodach forumków :D
Mam nadzieję, że bardzo nie boli :wink:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izek, szybkiego powrotu do zdrowia ;:196
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Witajcie, właśnie wróciłam ze zmiany opatrunku. Goi się świetnie [nawet miałam podejrzenie że nic nie wycięli bo nie bolało] ale za tydzień dopiero zdjęcie szwów. Nowe roślinki czekają na wsadzenie. Dzisiaj kupiłam zółtego goździka i fioletowego penstemona a wczoraj u Wentów w Kościerzynie żeleźniaka i wiesiołka. A w Obi nabyłam w super cenie za 5 zł różową budleje.
Pogoda mało ogrodowa co chwila pada i strasznie wieje tak że 'leczę rany' :;230 :wit Pozdrawiam troskliwych gości ;:3
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izo u nas piękna pogoda,słońce mocno grzeje,wiatr słaby a temperatura 23,no tak ale dzieli nas ogromna ilość kilometrów w lini prostej to pewnie 10,życzę zdrówka
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie Grażynko już jest lepij 8-) 8-) Wiatr przegonił chmury i zaraz ruszam coś pogrzebać w ziemi bo do tej pory spełniałam się kulinarnie ;:137 Wpadłam tylko sprawdzić coś na temat clematisow włoskich - nawet nie wiedziałam żę jest taka grupa. Mam "Plena elegans' i jest tu najpisane że to grupa witicella, może to to samo?
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Izo, to gdzie Ty mieszkasz?? Myślałam, że jesteśmy prawie sąsiadkami, a tu nawet kropla nie spadła! :shock:
A przy okazji, już któryś raz słyszałam o tej szkółce w Kościerzynie, czy ja polecasz? Duży wybór?

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia, świetnie, że wszystko dobrze się goi!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Izo, życzę rychłego powrotu do formy. Będzie dobrze. Jeszcze trochę i popracujesz w ogrodzie ;:108 .
Zakupy ;:224 O żółtym goździku nie słyszałam nawet, żelaźniaka wygooglałam, fajna roślinka. Lubię ogród u Wentów, o zakupach ogrodniczych nie wspominając.
Pozdrawiam cieplutko :wit .
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agato mieszkam koło Wejherowa ;:3 i deszcze przeważnie mnie omijają. Tą szkółkę trzeba odwiedzić koniecznie! I właściwie nie wiem jak tam wyglądają zakupy bo dobieram tylko jakieś pojedyncze rośliny i szukam przeważnie bylin. Na pewno można tam znaleźć wiele inspiracji i ciekawych rozwiązań.
A sąsiadkami jesteśmy tylko trochę dalszymi :;230 mam nadzieję że i tak mnie odwiedzisz :wit
Klaryso już i tak buszuję w ogrodzie tylko muszę to robić 'rozważniej' że by sie nie walnąć w palucha 8-) ale goi się jak nie powiem na kim...
Dzisiaj sobótka więc trzeba zrobić jakieś ognicho, co prawda przeważnie wtedy leje ale zobaczymy ;:3 ;:3 . Idę skubać jagody na drożdzówkę :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja nawet miałam kiedyś spis, gdzie kto mieszka, ale mi się wykasował z poczty, okazało się, że ta skrzynka jest mało pojemna. A w Twoje okolice z przyjemnością się wybiorę, od jakiegoś czasu kusi mnie szkółka w Górze, gdzie podobno mają poszukiwaną przeze mnie odmianę cisa. Tylko jakoś odkładam ten wyjazd z tygodnia na tydzień... ;)

Tym razem deszcz planowany dziś w nocy, ale nie uwierzę, jeśli nie zobaczę! :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agato może po niedzieli póki nie ma upałów? Zapraszam, kto ma chęć na wycieczkę?
Ale był falstart z tą moją sobótką ;:223 Przecież to dopiero dzisiaj ;:14 ;:14 Może dlatego drożdżówka wyszła z zakalcem?! Ale i tak ognisko było a dzisiaj najwyżej mała powtórka.
Klaryso na żeleźniaka dawno polowałam a zółte goździki są często na targowisku a w ogóle to mają dużo odcieni. A żłłtego chciałam od dawna ale nie wiedziałam gdzie go wsadzić. Nie bardzo pasowała do innych żółtych roślin bo ma srebrne listki. Dwa goździki mam z zeszłego roku i pięknie kwitną. Kiedyś posiałam i miałam cudną paletę kolorów i kwiaty były na dłuższych łodygach, teraz nie mogę takich znaleźć. Te są niziutkie.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po niedzieli nie wiem, czy wyjdzie, bo mam w pracy jeszcze sporo zajęć, często kończę późno. Bliżej lipca będzie luźniej, ale zobaczę, może mi się uda. A kiedy dysponujesz czasem i o jakiej porze?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
dorbie
500p
500p
Od: 21 sty 2011, o 20:50

Post »

Oj, te kurzajki... mam nadzieję, że juz ok
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorbi, to była tylko jedna sztuka :;230 ale za to mocno sie trzymała! Palec nie boli ale muszę do 5 lipca uważać na szew i nosić opatrunek, co w ogrodzie jest dość wkurzające :?
No i jednak dobrze że miałam przyspieszoną sobutkę :lol: bo wczoraj oczywiście wieczorem padało. Dzisiaj na razie też jakokś nie wyraźnie 8-) 8-)
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Izo, żelaźniaka upoluję, bo do Wentów jeżdżę kilka razy w sezonie. Lubię oglądać ten ogród w różnych porach roku. Natomiast żółtego goździka nie widziałam, u mnie spory targ dwa razy w tygodniu, coraz więcej sprzedających byliny ( też), ale kolorki raczej tradycyjne dla goździków.
Sobótka+ Boże Ciało= tradycyjne deszcz tyle, ze 2x. Nas też wczoraj przegonił z dużej imprezy plenerowej.
Pytanie: z Wejherowa którędy jeździsz do Stężycy? Jeśli oczywiście to nie niedyskretne pytanie.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo, dopiero do domu wróciłam. No, co prawda po Castoramie zaliczyłam jedną szkółkę po drodze, ale króciutko, kupiłam tylko acenę i miskanta Rotsilber, a pozostały czas stałam w korku!! Dobrze, że nie wybierałam dalej, choć pogoda się akurat poprawiła. To pewnie przez ten długi weekend takie korki! ;roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”