Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3
Irenko...rozumiem, że to są rośliny jednoroczne.....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Romciu
ano szkoda ale nic na to nie poradzimy, ja okrywałam krzewy i tak nic nie pomogło. Staram się jakoś te puste niekwitnące miejsca zapełnić innymi kwiatami, przeważnie są to jednoroczne, dobrze, że jest duży wybór. Dziękuję za miłe słowa
.
Małgosiu miła jesteś, dziękuję
, chciałoby się żeby tak było jak piszesz ale nie zawsze tak wychodzi.
Adrianko
staram się żeby ogród w miarę kolorowo wyglądał więc sadzę różne kwiatki przeważnie jednoroczne.
Krysiu
oczywiście, że jednoroczne, na byliny nie bardzo mam miejsce, te, które obecnie są sadziłam po wiosennych kwiatach.
Trochę dzisiejszych fotek, nie jest to nic nowego, przeważnie kwiaty jednoroczne jak złocienie czy bratki rococo tylko już bardziej rozrośnięte.

Małgosiu miła jesteś, dziękuję

Adrianko

Krysiu

Trochę dzisiejszych fotek, nie jest to nic nowego, przeważnie kwiaty jednoroczne jak złocienie czy bratki rococo tylko już bardziej rozrośnięte.

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irenko a mnie tak podobały się u ciebie te bratki że w tym roku pierwszy raz posiałam i też już mam kwitnące .Bardzo się ciesze że zgapiłam u ciebie
.

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Irenko, powiedz ile sezonów ma ten śliczny ( i wielki !) różowy DYPTAM ? Czy to była jedna sadzonka ? Mój zakwitł po raz pierwszy ( 2 lata) , ale ma zaledwie kilka liści i dwa pędy kwiatowe . Chciałabym doczekać się takiej kępy jak u Ciebie ...
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Irenko-może nie nowe....jak piszesz...ale jakie śliczne
szczególnie te różne złocienie wpadły mi w oko 

Gosiu te bratki z płatkami jak falbanki i uśmiechniętymi buziami wyglądają tak ładnie, że nie sposób przejść obok nich obojętnie. Cieszę się, że też je masz, one same się rozsiewają i pięknie kwitną
.
Ewelinko dokładnie nie pamiętam od kiedy mam krzew dyptamu, myślę, że będzie miał około 10 lat. Dostałam sadzoneczkę wyhodowaną z nasionka, była malutka, obecnie to jest duży krzew, rośnie prawie w cieniu pod jabłonką. Specjalnie o niego nie dbam ponieważ nie bardzo lubię jego zapach. Twój powinien również się rozrosnąć, one nie są zbyt wymagające.
Grażynko staram się żeby ogród był choć trochę kolorowy, po majowych mrozach wyglądał nieciekawie, dobieram takie kwiaty żeby były bezproblemowe i nie zżerało ich robactwo, jak na razie udaje mi się to
.

Ewelinko dokładnie nie pamiętam od kiedy mam krzew dyptamu, myślę, że będzie miał około 10 lat. Dostałam sadzoneczkę wyhodowaną z nasionka, była malutka, obecnie to jest duży krzew, rośnie prawie w cieniu pod jabłonką. Specjalnie o niego nie dbam ponieważ nie bardzo lubię jego zapach. Twój powinien również się rozrosnąć, one nie są zbyt wymagające.

Grażynko staram się żeby ogród był choć trochę kolorowy, po majowych mrozach wyglądał nieciekawie, dobieram takie kwiaty żeby były bezproblemowe i nie zżerało ich robactwo, jak na razie udaje mi się to

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Irenko te brateczki są prześliczne, zawsze sadzę dużo bratków, a takich jeszcze nie miałam, trzeba i je zaprosić doogrodu, bo są wspaniałe. Czy one są równie bezobsługowe jak te zwyczajne 

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Irenko
bratki rococo śliczne
A jak nazywają się te śliczne białe kwiatuszki

A jak nazywają się te śliczne białe kwiatuszki

Witajcie miłe dziewczyny, przez te upały jestem wykończona, nie wiele na działce daje się zrobić ale podlewać trzeba gdyż jest bardzo sucho więc gdy wracam do domu jestem tak padnięta, że nie mam już siły aby posiedzieć przy komputerze, jednak w najbliższym czasie postaram się częściej bywać w waszych ogrodach.
Agusiu miło mi, że ci się podobają, dziękuję
. Bratki rococo są bardzo ładne i bezobsługowe, rozmnażają się tak samo jak te zwykłe, gdy u mnie same się wysiały to pomyślałam, że to będą takie zwykłe a jednak są karbowane takie jak kupowałam.
Halinko dziękuję
te białe kwiatki u nas ogrodnicy nazywają złocieniami, są jednoroczne ale kwitną długo bo do jesieni i są o różnych kolorach, nie są też zbyt wymagające.
Agusiu miło mi, że ci się podobają, dziękuję

Halinko dziękuję

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
IRENKO jakoś przespałam kwitnięcie Twoich Rh ,ale teraz wszystko nadrobiłam . Fajnie ,ze azalia znów puszcza listki . Wiesz mojego Rh dzisiaj wykopałam gdyż nie dawał mi spokoju ,że ma takie pokręcone listki . Jak zobaczyłam te sfilcowane korzenie wyglądało to jakby cały czas siedział w za małej doniczce . Mam nadzieję ,że teraz już będzie tylko lepiej . Śliczne szarotki kiedys też je miałam . Moje Rococo też sie ładnie rozsiewają same . Piwonie również śliczne mają takie wielkie kwiaty
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witaj Irenko
Muszę sobie sprawić bratki rococo bo są bardzo fajne i jak piszesz z wysiania rosną takie same jak mateczne.Moje po jednym sezonie jak nie przepikuję -dziczeją.
Irenko powiedz mi proszę co Ty robisz z przekwitłymi kwiatami RH,czy je oberwać czy tak zostawić.Pierwszy rok mi wreszcie zakwitły a teraz jestem zielona co dalej
Muszę sobie sprawić bratki rococo bo są bardzo fajne i jak piszesz z wysiania rosną takie same jak mateczne.Moje po jednym sezonie jak nie przepikuję -dziczeją.
Irenko powiedz mi proszę co Ty robisz z przekwitłymi kwiatami RH,czy je oberwać czy tak zostawić.Pierwszy rok mi wreszcie zakwitły a teraz jestem zielona co dalej

Jadziu wcale nie przespałaś kwitnienia Rh i azalii, miały bardzo mało kwiatów i szybko przekwitły. Wspominasz o korzeniach Rh, one są takie sfilcowane więc trzeba je trochę porozrywać to lepiej rosną. Białe kwiatki to nie są szarotki to jednoroczne złocienie, szarotek już dawno nie mam. Z bratków rococo na pewno jesteś zadowolona bo są ładne
.
Haniu jeżeli będziesz miała okazję kupić bratki rococo to nie wahaj się, one są śliczne i nie wiele przy nich pracy. Pytasz o Rh, gdy przekwitną należy przekwitnięte kwiatostany wyłamywać ale rób to ostrożnie żeby nie uszkodzić i nie ułamać nowych pędów, pod koniec czerwca zasil nawozem do Rh a w przyszłym roku powinny pięknie kwitnąć
.
Wreszcie dzisiaj spadł oczekiwany deszcz, zaraz powietrze zrobiło się przyjemniejsze, zdążyłam jeszcze zrobić kilka fotek z ogrodu oraz moich różanych zakupów.

Zakwitł konwalnik

Róża Valentine

Ingrid Bergman

Pink Peace

Landora

Haniu jeżeli będziesz miała okazję kupić bratki rococo to nie wahaj się, one są śliczne i nie wiele przy nich pracy. Pytasz o Rh, gdy przekwitną należy przekwitnięte kwiatostany wyłamywać ale rób to ostrożnie żeby nie uszkodzić i nie ułamać nowych pędów, pod koniec czerwca zasil nawozem do Rh a w przyszłym roku powinny pięknie kwitnąć

Wreszcie dzisiaj spadł oczekiwany deszcz, zaraz powietrze zrobiło się przyjemniejsze, zdążyłam jeszcze zrobić kilka fotek z ogrodu oraz moich różanych zakupów.

Zakwitł konwalnik

Róża Valentine

Ingrid Bergman

Pink Peace

Landora

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witaj Irenko
Dzięki za wskazówki dot.RH.Róże piękne ale Ingrid Bergman zawsze robi na mnie wrażenie.Kształt płatków,kolor-rzuca na kolana.
Landora-ciekawa róża,czy ona w rozkwicie jest w takim samym kolorze jak w pąku?Kształt kwiatu ma cudowny-lubię takie szlachetne kwiaty
Dzięki za wskazówki dot.RH.Róże piękne ale Ingrid Bergman zawsze robi na mnie wrażenie.Kształt płatków,kolor-rzuca na kolana.
Landora-ciekawa róża,czy ona w rozkwicie jest w takim samym kolorze jak w pąku?Kształt kwiatu ma cudowny-lubię takie szlachetne kwiaty
Haniu
nie ma za co
. Kupiłam kilka róż ponieważ niektóre kwiaty nie prztrwały zimy i zrobiły się wolne miejsca więc posadziłam tam róże, jest ich tak dużo w sprzedaży a wszystkie przepiękne. Pytasz o Landorę, wydaje mi się, że w rozkwicie jest taka sama, dzisiaj kwitnie w pełni.

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Irenko witaj.
Ślicznie róże u Ciebie kwitną, wynagradzają Ci przemarznięcie krzewów azalii.
Landora jest przecudnej urody.
Nie wiedziałam, że konwalnik kwitnie, w dodatku tak pięknie.
Myślałam, że to taka trawka o ciemnych liśiach .

Ślicznie róże u Ciebie kwitną, wynagradzają Ci przemarznięcie krzewów azalii.
Landora jest przecudnej urody.

Nie wiedziałam, że konwalnik kwitnie, w dodatku tak pięknie.
Myślałam, że to taka trawka o ciemnych liśiach .