Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3

Post »

Irenko...rozumiem, że to są rośliny jednoroczne.....
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Romciu :wit ano szkoda ale nic na to nie poradzimy, ja okrywałam krzewy i tak nic nie pomogło. Staram się jakoś te puste niekwitnące miejsca zapełnić innymi kwiatami, przeważnie są to jednoroczne, dobrze, że jest duży wybór. Dziękuję za miłe słowa ;:196.

Małgosiu miła jesteś, dziękuję ;:196, chciałoby się żeby tak było jak piszesz ale nie zawsze tak wychodzi.

Adrianko ;:196 staram się żeby ogród w miarę kolorowo wyglądał więc sadzę różne kwiatki przeważnie jednoroczne.

Krysiu :wit oczywiście, że jednoroczne, na byliny nie bardzo mam miejsce, te, które obecnie są sadziłam po wiosennych kwiatach. :D

Trochę dzisiejszych fotek, nie jest to nic nowego, przeważnie kwiaty jednoroczne jak złocienie czy bratki rococo tylko już bardziej rozrośnięte.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko a mnie tak podobały się u ciebie te bratki że w tym roku pierwszy raz posiałam i też już mam kwitnące .Bardzo się ciesze że zgapiłam u ciebie ;:196 .
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Irenko, powiedz ile sezonów ma ten śliczny ( i wielki !) różowy DYPTAM ? Czy to była jedna sadzonka ? Mój zakwitł po raz pierwszy ( 2 lata) , ale ma zaledwie kilka liści i dwa pędy kwiatowe . Chciałabym doczekać się takiej kępy jak u Ciebie ...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Irenko-może nie nowe....jak piszesz...ale jakie śliczne ;:138 szczególnie te różne złocienie wpadły mi w oko :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu te bratki z płatkami jak falbanki i uśmiechniętymi buziami wyglądają tak ładnie, że nie sposób przejść obok nich obojętnie. Cieszę się, że też je masz, one same się rozsiewają i pięknie kwitną ;:138.

Ewelinko dokładnie nie pamiętam od kiedy mam krzew dyptamu, myślę, że będzie miał około 10 lat. Dostałam sadzoneczkę wyhodowaną z nasionka, była malutka, obecnie to jest duży krzew, rośnie prawie w cieniu pod jabłonką. Specjalnie o niego nie dbam ponieważ nie bardzo lubię jego zapach. Twój powinien również się rozrosnąć, one nie są zbyt wymagające. ;:108

Grażynko staram się żeby ogród był choć trochę kolorowy, po majowych mrozach wyglądał nieciekawie, dobieram takie kwiaty żeby były bezproblemowe i nie zżerało ich robactwo, jak na razie udaje mi się to :D.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko te brateczki są prześliczne, zawsze sadzę dużo bratków, a takich jeszcze nie miałam, trzeba i je zaprosić doogrodu, bo są wspaniałe. Czy one są równie bezobsługowe jak te zwyczajne :?:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Irenko ;:167 bratki rococo śliczne :wit

A jak nazywają się te śliczne białe kwiatuszki :?:

Obrazek
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie miłe dziewczyny, przez te upały jestem wykończona, nie wiele na działce daje się zrobić ale podlewać trzeba gdyż jest bardzo sucho więc gdy wracam do domu jestem tak padnięta, że nie mam już siły aby posiedzieć przy komputerze, jednak w najbliższym czasie postaram się częściej bywać w waszych ogrodach.

Agusiu miło mi, że ci się podobają, dziękuję ;:196. Bratki rococo są bardzo ładne i bezobsługowe, rozmnażają się tak samo jak te zwykłe, gdy u mnie same się wysiały to pomyślałam, że to będą takie zwykłe a jednak są karbowane takie jak kupowałam.

Halinko dziękuję ;:196 te białe kwiatki u nas ogrodnicy nazywają złocieniami, są jednoroczne ale kwitną długo bo do jesieni i są o różnych kolorach, nie są też zbyt wymagające.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

IRENKO jakoś przespałam kwitnięcie Twoich Rh ,ale teraz wszystko nadrobiłam . Fajnie ,ze azalia znów puszcza listki . Wiesz mojego Rh dzisiaj wykopałam gdyż nie dawał mi spokoju ,że ma takie pokręcone listki . Jak zobaczyłam te sfilcowane korzenie wyglądało to jakby cały czas siedział w za małej doniczce . Mam nadzieję ,że teraz już będzie tylko lepiej . Śliczne szarotki kiedys też je miałam . Moje Rococo też sie ładnie rozsiewają same . Piwonie również śliczne mają takie wielkie kwiaty
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Irenko
Muszę sobie sprawić bratki rococo bo są bardzo fajne i jak piszesz z wysiania rosną takie same jak mateczne.Moje po jednym sezonie jak nie przepikuję -dziczeją.
Irenko powiedz mi proszę co Ty robisz z przekwitłymi kwiatami RH,czy je oberwać czy tak zostawić.Pierwszy rok mi wreszcie zakwitły a teraz jestem zielona co dalej :oops:
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu wcale nie przespałaś kwitnienia Rh i azalii, miały bardzo mało kwiatów i szybko przekwitły. Wspominasz o korzeniach Rh, one są takie sfilcowane więc trzeba je trochę porozrywać to lepiej rosną. Białe kwiatki to nie są szarotki to jednoroczne złocienie, szarotek już dawno nie mam. Z bratków rococo na pewno jesteś zadowolona bo są ładne :D.

Haniu jeżeli będziesz miała okazję kupić bratki rococo to nie wahaj się, one są śliczne i nie wiele przy nich pracy. Pytasz o Rh, gdy przekwitną należy przekwitnięte kwiatostany wyłamywać ale rób to ostrożnie żeby nie uszkodzić i nie ułamać nowych pędów, pod koniec czerwca zasil nawozem do Rh a w przyszłym roku powinny pięknie kwitnąć :D.

Wreszcie dzisiaj spadł oczekiwany deszcz, zaraz powietrze zrobiło się przyjemniejsze, zdążyłam jeszcze zrobić kilka fotek z ogrodu oraz moich różanych zakupów.

Obrazek

Obrazek

Zakwitł konwalnik

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Róża Valentine

Obrazek

Obrazek

Ingrid Bergman

Obrazek

Obrazek

Pink Peace

Obrazek

Obrazek

Landora

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03

Post »

Witaj Irenko
Dzięki za wskazówki dot.RH.Róże piękne ale Ingrid Bergman zawsze robi na mnie wrażenie.Kształt płatków,kolor-rzuca na kolana.
Landora-ciekawa róża,czy ona w rozkwicie jest w takim samym kolorze jak w pąku?Kształt kwiatu ma cudowny-lubię takie szlachetne kwiaty
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu :wit nie ma za co :D. Kupiłam kilka róż ponieważ niektóre kwiaty nie prztrwały zimy i zrobiły się wolne miejsca więc posadziłam tam róże, jest ich tak dużo w sprzedaży a wszystkie przepiękne. Pytasz o Landorę, wydaje mi się, że w rozkwicie jest taka sama, dzisiaj kwitnie w pełni.

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Irenko witaj. :wit
Ślicznie róże u Ciebie kwitną, wynagradzają Ci przemarznięcie krzewów azalii.
Landora jest przecudnej urody. :roll:
Nie wiedziałam, że konwalnik kwitnie, w dodatku tak pięknie.
Myślałam, że to taka trawka o ciemnych liśiach . :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”