Ogródek Doroty - dodad
- dodad
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Doroty - dodad
To tegoroczny zakup. Pewnie dlatego już kwitnie 

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładne te orlątka
Szczególnie ten biało - czerwony, muszę siezastanowić, czy takiego mam, bo nie pamiętam ;-)

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
'Omoshiro' przepiękny
Jeszcze takiego nie widziałam 

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Potwierdzamvertigo pisze:'Omoshiro' przepiękny![]()
![]()
Jeszcze takiego nie widziałam

Cudo

- dodad
Skończyło się słońce, znów od rana chmury i siąpi deszczyk
Ale przynajmniej coś dziś zrobię w domu
Powoli zaczynają kwitnąć azalie. Na razie japońskie. Niestety, pąki w częśći przemarzły i dziwnie wyglądają niektóra krzaki, bo kwiaty będą tylko od dołu a góra zielona.

Powoli zaczynają kwitnąć azalie. Na razie japońskie. Niestety, pąki w częśći przemarzły i dziwnie wyglądają niektóra krzaki, bo kwiaty będą tylko od dołu a góra zielona.

Widzę że kończy się szaleństwo tulipanowe, a zaczyna różanecznikowo azaliowe
Piękne masz azalie, takie zdrowe. Moje japońskie ciężko odchorowały zimę. Na razie kwitnie tylko żółta azalia wielkokwiatowa. Taka jak u Ciebie

Piękne masz azalie, takie zdrowe. Moje japońskie ciężko odchorowały zimę. Na razie kwitnie tylko żółta azalia wielkokwiatowa. Taka jak u Ciebie

- dodad
Pontyjska jest super ze względu na zapach. Moja jest przesadzona z pod szklarni gdzie co roku łamał ją śnieg. Mam nadzieję, że teraz nabierze mocy. Biała z przedostatniego zdjęcia to tegoroczny zakup - znowu biały
- reszta niestety tez nie wyglada rewelacyjnie po zimie, ale trudno. Odkarmione odżyją na przyszły rok.
Ostatnie narcyzy i gość oczkowy

Ostatnie narcyzy i gość oczkowy

O jaka śliczna żabeczka
A jak nazywa się roślinka która pływa obok?

Dziękuję tu Leszkowi za pomoc w odnalezieniu tego powojnika, ale to żaden z nich...On ma kwiaty takie dzwonkowate zwieszone ku dołowi i długie dość płatki... Ja tam wrócę i wszystko zapamiętam
A i gdyby ktoś się zachwycił tym Freckles, a można, oj można, to przestrzegam, to powojnik do ogrodów zimowych, nie ma drewniejących pędów, na dworze wymarznie, a kwitnie w styczniu, lutym, dziwak!

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Azalie mimo szkód zimowych prezentują się bardzo ładnie. Ta różowa mi się najbardziej podoba.
Pontyjska ma świetny zapach, to fakt
Żaby się cieszą z pogody, jedzenia mają dużo.
Pontyjska ma świetny zapach, to fakt

Żaby się cieszą z pogody, jedzenia mają dużo.
- dodad
Agnieszko, to Pistia rozetkowa (Pistia stratiotes). Pływajace roślinka, ale nie zimuje w oczkach. Ja co roku kupuje nową. Bardzo dobrze się rozrasta, zacienia wodę i co najważniejsze jest żarłoczna i konkuruje z glonami
Marto, dzięki za przestrogę dotyczącą zimowania tego powojnika. Już miałam na niego ochotę, ale ponieważ to takie dziwadło to
Aniu, ta różowa, oczywiście bez nazwy
wymarzła przez pół. Cała jedna strona obcięta. Wydaje mi się, że zaszkodził jej wiatr. Natomiast inne wymarzły w poziomie tzn. dół kwitnie a góra ni hu hu. Najgorzej jest przed domem. Jedna padła całkiem, dwie inne zrzuciły liście ale zaczynają odbijać z łysych gałązek.

Marto, dzięki za przestrogę dotyczącą zimowania tego powojnika. Już miałam na niego ochotę, ale ponieważ to takie dziwadło to

Aniu, ta różowa, oczywiście bez nazwy

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Ja mam dwie azalie japońskie- chociaż całą zimę spędziły pod śniegową pierzyną widać że sporo liści przemarzło. Nie są zbyt piękne, ale na pewno się odbudują. Też już nie pamiętam nazw odmian- chyba jednak zacznę prowadzić jakiś rejestr przy zakupach.
- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj...dawno mnie tu nie było a ile piękności się pojawiło:))
Azalie ślicznie kwitną...teraz i ja mam mniej czasu..ale muszę wytrwać do końca Maja;)
Pogoda nie daje za wygraną..i nie pozwala robić wiele w ogrodzie..jak wracam popołudniu to już dzień mam krótki...więc teraz każdą chwilę z pogodą trzeba będzie wykorzystywać na maksa;)))Pozdrawiam

Azalie ślicznie kwitną...teraz i ja mam mniej czasu..ale muszę wytrwać do końca Maja;)
Pogoda nie daje za wygraną..i nie pozwala robić wiele w ogrodzie..jak wracam popołudniu to już dzień mam krótki...więc teraz każdą chwilę z pogodą trzeba będzie wykorzystywać na maksa;)))Pozdrawiam
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Dorotko, u mnie też połowa azali częściowo wymarzła, ale nie dobiła i przycięta nie wygląda dobrze.Połowa krzaka, wręcz śmiesznie, mam nadzieję, że sobie poradzą i wyrównają, jakoś. 

- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A "Halycon" to mutam "Freckles", więc pewnie zachoduje się podobnie. Na pewno też kwitnie w styczniu.artam pisze:Dziękuję tu Leszkowi za pomoc w odnalezieniu tego powojnika, ale to żaden z nich...On ma kwiaty takie dzwonkowate zwieszone ku dołowi i długie dość płatki... Ja tam wrócę i wszystko zapamiętamA i gdyby ktoś się zachwycił tym Freckles, a można, oj można, to przestrzegam, to powojnik do ogrodów zimowych, nie ma drewniejących pędów, na dworze wymarznie, a kwitnie w styczniu, lutym, dziwak!
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin