Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.2

Post »

Romku to nie jest złotlin japoński (popatrz na liście) to rudbekia naga. to bylina, łatwo się rozmnaża co tez ja piszę ona się rozłazi bardzo szybko a liscie zacznają od dołu zasychac. pewnie stąd nazwea bo często od dołu jest naga łodyga.
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stasiu idziesz jak burza z wątkiem :D Lato spisuje się nieźle, widzę piękne okazy bo i warzywka bujne u Ciebie i śliczne dalie i pojemnikowe rośliny.
Wpisuję się na jesienną listę fiutkową, jeśli można.
Stasiu, za tydzień dopiero będę na forum, czy ja zdołam nadrobić zaległości u Ciebie? ;:196
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

STASIU!
Miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Witam, witam, witam!!! :wit

W tym roku u mnie najpiękniej rosną...trawy. Wysoko, zawiązują nasionka, które się pięknie rozsiewają, a do tego jakie one mają kolor?! Soczyście zielony. Dla zwierząt trawo-żernych - istny raj! Z kosiarką już trudno je ścinać i myślałam, że Henry będzie musiał iść przez "pole" z kosą lub co najmniej z sierpem. A jak Henry wszedł do rowu, to prawie Go z traw nie było widać. Tutaj muszę też dodać, że rów jest głęboki i może dlatego?

Ta jednooka żaba ma wskazywać wilgotność ziemi :;230 ! Śmiech na sali! Bubel nad buble!!! ;:14
Obrazek

Tej dali praktycznie już nie ma, zeżarła nornica jej bulwy :evil:
Obrazek

Begonia w tym roku postanowiła zakwitnąć w naszych barwach narodowych. ;:138
Obrazek

Ale się bezczelnie przytula, a on stoi jak słup ;:108
Obrazek

Oj, biedny ten rok w ogrodzie, biedny... :roll:
Obrazek

No to na razie. Pa, pa ;:196 ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

Stasiu nie martw się bo nie tylko u Ciebie ten rok jest lichy, przez te deszcze to wszystko takie jakieś późne, a trawom to nie przeszkadza :roll: piękny kawałek hortensji na fotce ;:63
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana Krysiu ;:167 , dziękuję za odwiedziny. Ja Tobie życzę także miłego, spokojnego i cudownego...... całego, dłuuugiego życia. Mam nadzieję, że dbasz o siebie, wszyscy koło Ciebie "tańczą" a Ty tylko sobie odpoczywasz i nabierasz sił, prawda? Bo jak nie, to przyjadę, majty ściągnę i tak na grzmocę, że....hej!!! ;:196 ;:196 ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mateusz ;:167 , masz rację hortensja dwukolorowa mnie się też podoba. Ale z trawą mam rację: zieloniutka i piękniutka... :wit ;:63
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ;:167 , właściwie: dlaczego zielona? Nie martw się. W tym roku wątek posuwa się bardzo wolno. Brakuje czasu i zdjęć aby się "chwalić". Staram się wybierać najlepsze z tych najgorszych okazy a i to nie zawsze wychodzi. Dlatego, proszę się nie martwić, odpoczywać i szczęśliwie wrócić na Forum. Fiutków Ci u mnie dostatek. Masz je jak w banku. Proszę tylko się przypomnieć późną jesienią.
Trzymaj się, pa ;:94
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysieńko ;:167 ;:196
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ;:167 , pryszcz nie pryszcz ale przeszkadza. Ten rok mi dał tak w kość, a to dopiero połowa, że aż strach myśleć, co będzie w tej drugiej połowie. Roślinki bidulki, my bidulki, kraj też bidulek. Szkoda gadać. Trza przeć do przodu i pierś nastawiać, prawda? ;:108 ;:108 ;:108
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romuś ;:167 , wielkie dzięki za pomoc. ;:180 ;:180 ;:180 Co ja bym, bidula, bez Ciebie zrobiła? Słonecznik piekny. U mnie w tym roku żaden z czerwonych nie zakwitł.:shock: :wit
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dawidzie, Młody Człowieku ;:167 , z czego się naśmiewasz? Ty masz swój i my mamy.....swoje. ;:138
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lucy09 ;:167 , co ja Ci tam namieszałam? Musze wejść w twój wątek i sprawdzić. Ale pamiętaj, że wiek mnie usprawiedliwia, co by to nie było, i moja skleroza ;:223 Z daliami w tym rok szok. Wiele z nich w ogóle mi nie wzeszło. Te co się uchowały są niskie i wiele z nich nie ma kwiatów. Kilka zakwitło to nornice żrą im bulwy....Bardzo Cię przepraszam, ale już nie wiem która Twoja, bardzo przepraszam. Może Ty poznasz? ;:132
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basieńko ;:167 , Olki są zawsze piękne, prawda? A diamencik polecam na 100%. Cudeńko i naprawdę można go łączyć z różnymi roślinami. ;:138
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Celino ;:167 , nie ma sprawy, czekam na znak w sprawie malw i już masz nasionka. Tak po prostu. Ahoj ;:196
Adresy do moich wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”