Pięknie wyglądają nasienniki trojeści A ja nie wpadłam na to ,
żeby je sfotografować u siebie Ja tylko kwiatki uwieczniłam na fotce
Jak tam sytuacja śnieżno-zaspowa U nas zawiane dokładnie i mąż rano
musiał się odkopywać ,żeby do pracy dojechać
Bożenko, pada i pada, ale ja już od dziś w pracy .Zawiewa , ale nie aż tak, wieczorem łopaty w dłoń.
A jakie fajne nasienniki ma wiesiołek missuryjski.
Śliczny :P Zastanawiam się czy ja mam takiego
Tyle tych roślin mam ,że już się gubię
Dobrze ,że wszystkie nowości z zeszłego roku maja tabliczki
bo do wiosny ,to bym już zapomniała co i gdzie rośnie .
Wiek robi swoje -niestety
Iga z tymi popularnymi roślinami to bywa różnie ja nie raz się o tym przekonałem, zwłaszcza na bylinach, kiedyś cos było mi odkryciem, a po chwili okazywało się, że wcześniej jakoś nie zwróciłem uwagi. Tak czy inaczej każda roślna ma coś w sobie
a dla przykładu to u Ciebie chyba kiedyś wypatrzyłem też Dębik ośmiopłatkowy (Dryas octopetala) i co się naszukałem, a jak zapytałem sprawa była jasna
Bożenko, niestety z tych co trzeba kupić, bo ich się nie dzieli, mnie przynajmniej nic na ten temat nie wiadomo, ale nie droga.Co roku większa.Bardzo sympatyczna bylinka.
Sylwek, my w szkole mieliśmy rośliny, mam sporo książek, katalogów, i ciągle się okazuje ,że jakaś bylinka jest tak tajemnicza, że nawet nie wiem o jej istnieniu.
Ja zazdroszczę najbardziej tego czwartego zdjęcia :P
Zbieranie grzybów to moja wielka choroba ,następna po ogrodzie
W tym roku to u nas prawie wcale grzybów nie było ,a
Ty takie piękne kurki zbierałaś
Iguś ja mam podobny ale variegata , kwit nie jest u mojego szczególnie ładny ,choć zobaczymy w przyszłym roku ,przekopałam go gdzieś pod płot .Ale nazwy też nie znam bo kupowałam na targowisku .
Ile kurek Chcesz mnie dobić kobieto
U nas w tym roku to strasznie cienko z grzybami było
Mrówki Cię nie oblazły ,jak tam siedziałaś
Pewnie miałaś ze sobą swojego "Pana Tadeusza " to znaczy Piotra