Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2
Ciesze się Ewuniu ,że moje roślinki zadomowiły się w podwórkowym . Mam nadzieję ,że uraczą Cię tez i swoimi kwiatami . Elsi dobrze napisała nie przysypuj ich 

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witajcie z początkiem tygodnia.Dziś rano tylko plus(wprawdzie)1.Po wczorajszym deszczu pewno coś następnego pojawiło się w Podwórkowym.Jak mi się uda po południu zamierzam sadzić nabyte hosty i języczkę..Na tej rabatce będzie to z pewną trudnością,bo prawie nie widać starych funkii,wiem,wzejdą na końcu,no i ta od Elwirki była bardzo duża,a ta od Tulipana niebawem po przybyciu do Podwórkowego ładnie zakwitła-nie chciałabym,żeby rosły za blisko siebie,cóż najwyżej później przesadzę.
Elsi-dzięki,zatem nie przysypuję piwonii i ogromnie się Jadziu-Jakuch cieszę,że je mam!Elsi-brat bardzo ucieszony,że będzie miał dżdżownice.
Tulipan-nie wytrzymałam i dokupiłam skrzynki na murek,jeszcze nie wiem co w nich posadzę,ale będzie to lekkie powiększenie ogrodu w nasłonecznionej części.Wyczytałam w Ogrodzie Azy,że szachownice wyszły i w Zakopanem,czyli nie martwię się,że za wcześnie.
Elsi-dzięki,zatem nie przysypuję piwonii i ogromnie się Jadziu-Jakuch cieszę,że je mam!Elsi-brat bardzo ucieszony,że będzie miał dżdżownice.
Tulipan-nie wytrzymałam i dokupiłam skrzynki na murek,jeszcze nie wiem co w nich posadzę,ale będzie to lekkie powiększenie ogrodu w nasłonecznionej części.Wyczytałam w Ogrodzie Azy,że szachownice wyszły i w Zakopanem,czyli nie martwię się,że za wcześnie.
Ewuniu a u mnie szchownice nie wyszły ..
nie mam do nich ręki ..
będę podziwiała u Was
a w donicach... hmm
widziałam na rynku fajną roślinkę..
motylek się nazywa..
widziałam różówe, fioletowe i białe kwiaty
zobacz http://photos01.istore.pl/13021/photos/big/563216.jpg
moze Ci się spodoba
nie mam do nich ręki ..
będę podziwiała u Was

a w donicach... hmm
widziałam na rynku fajną roślinkę..
motylek się nazywa..
widziałam różówe, fioletowe i białe kwiaty
zobacz http://photos01.istore.pl/13021/photos/big/563216.jpg
moze Ci się spodoba

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- EwkaEs
lisko-wiem,wiem, nasiona motylka wysłałam Tulipanowi i Ambie!Co do szachownic to eksperymentuję,jesienią nabyłam w "Polanie",może coś z tego będzie.
Widzę, że podwórkowy się rozciąga na murki
co Ewuniu
za ciasno się robi
To dlatego podobały Ci się moje fuksje na trzepaku 

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale widoczki w Podwórkowym - takie ambowate-tygrysy lubią najbardziej 

Dużo roślinek Ci się już pokazało Ewuniu - jeszcze z dwa tygodnie i będzie kolorowo 

- EwkaEs
Izabell-już jest kolorowo,plamiście dokładniej. Kwitną krokusy w trzech kępach,jedna zółtych botanicznych, dwie różnych białych,nad tymi wielkimi wybija się cytryniec panakamienicznikowy,zaczynają kwitnąć szafirki te jaśniutkie niebieskie, białe i ciemnoniebieskie od Ady,pierwiosnki są na razie tylko żółte botaniczne,zaczynają kwitnąć cebulice syberyjskie białe i niebieskawo białe,fioletowo lada moment będzie kwitł barwinek,gdzieś w pobliżu był jeszcze biało kwitnący, fioletowo kwitnący o liściach z białym i fiołki(wybijają).
Ambo-oto wieczorne zdjęcie,proszę dla tygrysów
Bogusiu-skrzynki wyniesione z domu gdy była wymiana okien bardzo dobrze na murku się prezentowały,więc może kontynuować?Trzepak już raz padł podkopany,wielkie ryzyko użycia nawet dla powieszenia fuksji!
Chatte i Ado-trzykrotki wirginijskie przezimowały i wybiły,dojdą trzy nowe z "Polanu"
Na wejściu do Podwórkowego jajeczko chyba po spożyciu?Bo raczej nie po wykluciu się?
Elsi-bez rośnie w siłę,a po deszczu okno mam jak widać ponownie do umycia(remonty w okolicy,domów w tym konserwatorskie, dróg,mieszkań,halny coś niósł.

Ambo-oto wieczorne zdjęcie,proszę dla tygrysów

Bogusiu-skrzynki wyniesione z domu gdy była wymiana okien bardzo dobrze na murku się prezentowały,więc może kontynuować?Trzepak już raz padł podkopany,wielkie ryzyko użycia nawet dla powieszenia fuksji!
Chatte i Ado-trzykrotki wirginijskie przezimowały i wybiły,dojdą trzy nowe z "Polanu"
Na wejściu do Podwórkowego jajeczko chyba po spożyciu?Bo raczej nie po wykluciu się?
Elsi-bez rośnie w siłę,a po deszczu okno mam jak widać ponownie do umycia(remonty w okolicy,domów w tym konserwatorskie, dróg,mieszkań,halny coś niósł.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Piękne te niebieściutkie szafirki . Podobny kolor widziałam u Goryczki i bardzo mi się podobał . Barwinek też już fajnie wypuszcza młode listki a u mnie zakwitły 2 tulipany botaniczne
- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Pięknie ruszyło. Na tym Twoim czarnoziemie rośliny będą miały raj!
U mnie wyłazi czosnek niedźwiedzi
. Już się nie mogę doczekać!
U mnie wyłazi czosnek niedźwiedzi

- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
Witam wiosennie
jak u Ciebie Ewo robi się kolorowo.
Już widać wiosnę.
Aż się nie mogę doczekać co będzie dalej, jakie roślinki pokażą swój urok.
Mizianki dla Konstantego, on pewnie też już widzi za oknem wiele ciekawszych niż w ziemie atrakcji

jak u Ciebie Ewo robi się kolorowo.
Już widać wiosnę.
Aż się nie mogę doczekać co będzie dalej, jakie roślinki pokażą swój urok.
Mizianki dla Konstantego, on pewnie też już widzi za oknem wiele ciekawszych niż w ziemie atrakcji

- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:

Ewo , na dno Daj styropian jak Masz z kąd wziąść , skrzynki będą lrzejsze do przeniesienia , jeśli by zaszła taka potrzebaEwa Janina Sadowska pisze: Tulipan-nie wytrzymałam i dokupiłam skrzynki na murek,jeszcze nie wiem co w nich posadzę,ale będzie to lekkie powiększenie ogrodu w nasłonecznionej części.

Wiosna piękna w ogródkowym

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- EwkaEs
Mam dwie wiadomości-miłą bardzo i nie miłą. Pierwsza to ta,że wracam z poczty-odebrałam przesyłkę ze Szczecina"zwykła duża "jak zaawizowano,a w niej indywidualnie wykonany przez Organizatorki konkursu "Ciepło zimowego krajobrazu" Empuzę i Goni@k dyplom oraz cebulki mieczyków związane żółtą i zieloną wstążką. Jest to niewątpliwie nagroda dodatkowa.I ogromnie cieszy.

Niemiłe- brat Furtian powiadomił mnie,że spod Furty bezdomny znany im z widzenia i często odwiedzający klasztor ukradł niemal na ich oczach (widzieli jak wyciąga,sięgając głęboko z zewnątrz ręką w otwór pod bramą ale otwieranie trwa chwilę)wszystkie nasiona aksamitek(spory zestaw) i szałwii ozdobnych(cztery różne) oraz cukinii(7 torebek, "Lajkonik","Soraya" i włoskie,których już zdobyć mi się nie uda).Nie pogardził i herbatą Lipton.Palmą dla ojca przeora albo nie był zainteresowany albo miał jednak grubszą rękę ode mnie i nie sięgnął tak głęboko.
Biegnę na moment do Podwórkowego sadzić-kupiłam dwie doniczki odpustowych w kolorze różowych z czerwonym środkiem pierwiosnków.Wierzę,że oprócz jasno żółtych zakwitną mi białe,bordowe i czerwone,które rozsadzałam zeszłego roku.A takich nie tylko nie miałam,a nigdy jeszcze nie widziałam.
Jadziu-Jakuch-sama jestem ciekawa ile z tych zasadzonych tulipanów wzejdzie, a z tych co wzeszły i mają liście ile będzie kwitło i jak.
Aśko-czarnoziem plus krowi granulowany pod cebulowymi,to pewno powód,że wschodzą dość gęsto.Codziennie sprawdzam co jeszcze się ukaże.
Teresat-witam po zimowej przerwie.Niestety fuksji Lisa od Ciebie nie udało mi się przechować w piwnicy.Żubrówki jeszcze nie widać.
Tulipan,jak dorwę styropian to włożę na dno skrzynek.Najlepszy do przenoszenia skrzynek jest mężczyzna jakikolwiek by nie był.

Niemiłe- brat Furtian powiadomił mnie,że spod Furty bezdomny znany im z widzenia i często odwiedzający klasztor ukradł niemal na ich oczach (widzieli jak wyciąga,sięgając głęboko z zewnątrz ręką w otwór pod bramą ale otwieranie trwa chwilę)wszystkie nasiona aksamitek(spory zestaw) i szałwii ozdobnych(cztery różne) oraz cukinii(7 torebek, "Lajkonik","Soraya" i włoskie,których już zdobyć mi się nie uda).Nie pogardził i herbatą Lipton.Palmą dla ojca przeora albo nie był zainteresowany albo miał jednak grubszą rękę ode mnie i nie sięgnął tak głęboko.
Biegnę na moment do Podwórkowego sadzić-kupiłam dwie doniczki odpustowych w kolorze różowych z czerwonym środkiem pierwiosnków.Wierzę,że oprócz jasno żółtych zakwitną mi białe,bordowe i czerwone,które rozsadzałam zeszłego roku.A takich nie tylko nie miałam,a nigdy jeszcze nie widziałam.
Jadziu-Jakuch-sama jestem ciekawa ile z tych zasadzonych tulipanów wzejdzie, a z tych co wzeszły i mają liście ile będzie kwitło i jak.
Aśko-czarnoziem plus krowi granulowany pod cebulowymi,to pewno powód,że wschodzą dość gęsto.Codziennie sprawdzam co jeszcze się ukaże.
Teresat-witam po zimowej przerwie.Niestety fuksji Lisa od Ciebie nie udało mi się przechować w piwnicy.Żubrówki jeszcze nie widać.
Tulipan,jak dorwę styropian to włożę na dno skrzynek.Najlepszy do przenoszenia skrzynek jest mężczyzna jakikolwiek by nie był.
- EwkaEs
Zasadziłam pierwiosnki różowo-czerwono-żółte.Zaczynają kwitnąć pierwiosnki bordowe i białe.Jest coraz więcej szafirków.Wzeszły obie cesarskie korony i wydaje mi się,że wydają lekko czosnkowy zapach.Wzeszły oba psi zęby Pagoda.Zaczynają kwitnąć śnieżniki,rozwijają się cebulice syberyjskie,coraz więcej i większych fiołkowych liści,konwalii na razie nie widać,paproci też prawie nie poza Kristatą od Hanki 55

- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ewuniu piękna i kolorowa wiosna do ciebie zawitała, aż miło popatrzeć.