Amlos pisze:coma95 pisze:Coś ty im zadała że już kwitną ?
Moje lilie dopiero pokazują pąki ale kwiatka ani jednego

U mnie identycznie Mariolu. Niewiarygodne wprost ! A może Gośka podpędzała je w ciepełku ?

Mariolu i
Aniu 
Popędzona ( z aktualnie kwitnących lilii) jest White Twinkle.Pozostałe siedzą w ziemi.
Aniu , dziś pożarłam pierwsze 4 poziomki od Ciebie ( o , durna baba , mogłam zdjęcia zrobić! Łakomstwo wzięło górę

) Są , tak jak pisałaś białe. Pyszne są!
Gabi, moje lilie mają plamy na liściach , ale na razie czekam z pryskaniem na grzyba.Zobaczę , jak będzie gorzej - popryskam.
Mam sporo orientalnych lilii i tak myślałam ,że w tym roku wykopię je na zimę , ale chyba odpuszczę.Za dużo ich....zresztą podejmę decyzję jesienią , bo sporo cebul sadziłam do zbyt małych doniczek i czeka mnie ich przesadzanie.Jak mi się zachce - wstawię do garażu.Nie bardzo lubię je tam trzymać , bo po prostu zapominam podlewać...

Już niejedną roślinę uśmierciłam w ten sposób.
Wiolu o ślimakach nawet nie mów , niedługo mi soli zabraknie....
Dominiko , klimat cieplejszy , to fakt.Tak sobie właśnie dzisiaj myślałam ,że to początek czerwca a już zaczynają kwitnąć lilie.Wydaje mi się ,że w tamtym roku trochę później wystartowały.Ale faktem też jest ,że kwitną same nowe lilie,więc to pewnie dlatego.
Grażynko , już Ci
Magiczna odpowiedziała.

To cudowna róża!
President jest śliczny , to prawda , ale mój jest jeszcze młody i pewnie trochę będę jeszcze musiała poczekać , zanim pokarze , na co go stać.
Mnie po pewnym czasie przytłacza taki ścisk na rabatach ,więc zaraz biorę się za przesadzanie...A Ty masz po prostu busz!
Madzik , dzięki ,że odpowiedziałaś za mnie...
No to nowości z dzisiaj
ANNEMARIE"S DREAM
A tu mój pierwszy kwiat pierwszego w życiu martagona ( dostałam od Marka -

)
Życie jednak jest piękne!!!!