Witam z rana! U mnie dzień wstał po raz pierwszy od kilku dni ....i na taki sie zanosi..może wrócą wraz ze słońcem siły i chęci do działania...bo ostatnie dni były bardzo senne.Wszystkim potrzebującym słoneczka serdecznie go życzę a tym którym
brak deszczyku ..by go dostali w obfitości!Miłego dnia
Pozdrawiam!Izabela Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Maryniu u Ciebie za dużo deszczu, a u mnie w sam raz.
Uwielbiam czarne porzeczki, a dziś próbowałam wnusia zachęcić do jedzenia. Niestety tylko jedną spróbował.
Słonecznej soboty.
Maryniu roztomiła, a dmuchnijże te deszczowe chmury w moje strony, plissss.
Ślicznie kwitnie Twoja działeczka, co wspaniale widać na zdjęciach.
Nawet floks wiechowaty już ukwiecony! Moje nawet pąków jeszcze nie mają. Cóż, nie napojone...
Miłego weekendu na działeczce. Czy gdzie tam chcesz.
Soniu i ja nie powiem, że u mnie za dużo deszczu...powodzi nie mam
Po prostu Ty i pomiędzy deszczem możesz coś zrobić w ogrodzie a ja niestety muszę czekać aż się na dobre przejaśni... Wczoraj chwasty same olbrzymy wyrywały się doskonale! Skąd się wzięły takie dorodne chwaściory u mnie??? Ale...nic to...damy radę... Wcale się nie dziwię ,że dziecko niechętne czarnym porzeczkom....bo ich smak jest specyficzny..i do niego trzeba dojrzeć...
Życzenia słonecznej soboty odwzajemniam!
plocczanka Lucynko tak to już mamy... raz na wozie a raz pod... tak i z tym deszczem, gdybyśmy wpływ na niego mogły mieć...to dozowałybyśmy każdemu wg potrzeb!
Masz rację, nie narzekam na kwitnienie na moich rabatach ,kwitnienie goni kwitnienie a jakby nie,to i w kolorze green mojej działce dobrze..!
Wczoraj dałam upust moim talentom fotograficznym i poszalałam z aparatem a zajęcie to wdzięczne bardzo bo obiektów do uwiecznienia fotopstrykiem na mojej działce nie brakuje! A w to mi graj!
U mnie pada oszczędnie, co kilka-kilkanaście dni. Tyle, żeby rośliny nie padły, ale nic ponadto. Ostatnie dni były pochmurne, trochę chłodniejsze, ale pożytku nie przyniosły żadnego. Mogłoby wtedy równocześnie podlewać, to wszyscy byliby zadowoleni. Ale nie narzekam, mam nadzieję, że już jutro uda mi się pojechać na działkę i zobaczyć co w trawie piszczy.
Urodziwie się zrobiło na działce Powojniki zabawiają nas kwiatami, gdzieniegdzie wychyli się róża, a i dalie widzę, że zaczynają kwitnąć Swoja białą straciłam przez zimę, ale będę miała inne. Koperek też stanowi wdzięczny obiekt do pstrykania
Czy to będzie pięknotka? https://images81.fotosik.pl/1096/76d9a4a4df196bdb.jpg
Pozdrawiam i więcej życzę
marpa; piękne zdjęcia! Wspaniale pokazują bujność i obfitość twoje natury na działce
Jak u ciebie cudownie na działce, przy tak obfitej roślinnosci to pewnie wytworzył się już mały mikroklimat?
A co to jest? https://www.fotosik.pl/zdjecie/bc641cede3fb7b0f
Jakie widoki piękne Maryniu Te urokliwe cieniste zakątki naprawdę cudnie urządziłaś. Już o tym pisałam niedawno, ale teraz znów je podziwiam.
Co do deszczu to rzeczywiście brakuje go w wielu miejscach. U mnie nie jest tak źle choć różowo też nie jest. Dobrze, że u Ciebie popadało i mogłaś chwaściory wyrwać.
Iwonka1 U mnie sprawa podlewania na razie była zaniechana a ten tydzień pokaże co dalej w temacie... Masz rację, to pięknotka ale na razie jakaś taka zapyziała ..przymarzła w zimie i musiałam niziutko ją przyciąć...
Dziękuję za odwiedziny!
Igala bardzo dziękuję za miłą wizytę i komplementy! Masz rację na działce swoisty mikroklimat tworzony przez ponad 30 lat...
Na zdjęciu trawka drżączka wielka ..trawy i trawki to moje ulubione rośliny!
cyma2704 Soniu dziękuję za miłą recenzję fotki!
apus Basiu hosty to i moje ulubienice od ok. 15 lat!
maniolek cieszą takie słowa! niestety deszczu nie użyczę bo i u mnie deszcz to już historia..
Swoją dobrą robotę zrobił i powędrował gdzieś dalej...pewnie i do Ciebie dotrze!
lemonka Dzięki za takie słowa dobra Kobieto! U mnie deszcz chwilowo nawodnił działkę ale i chwastom zrobił raj! Wyrosły w krótkim czasie
bardzo dorodne..Ale już się z nimi uporałam jako tako...
Witaj Maryniu!
Na temat fotek powiem tylko tyle:moge tylko pozazdrościć (ale tak pozytywnie!!) umiejętności...Ja nigdy tego nie osiagnę,bo i sprzęt słaby i brak umiejętności...Czekamy na dalsze piekne zdjecia...
A Tobie już dalia zakwitła?Moje maję pączki ale do kwitnienia jeszcze im daleko...Pozdrawiam wieczorem...miłych snów!
Pozdrawiam!Izabela Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019