Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Malvy oj miejsca to ja mam dużo głównie wzdłuż, ale celowo narzucam sobie reżim ;:215 Poza tym pewne kwiaty idą do tyłu inne zajmują lepszą miejscówkę, jednym słowem ruch w interesie ;:306

Bea otóż to taki maluszek, a tyle radości :D Znaczniki głównie są po to, żeby nie próbować nawet wbijać łopatki ;:124 Zobaczymy czy to ostatnie koszenie? chociaż kusi mnie umyć kosiarkę ;:333

Iwonko o ile pamiętam to mam go od Marty, a ona dostała od Tereni i może Terenia nazwie kwiatuszka, gorzej jak coś pomyliłam ;:306 to na pewno nie jest bodziszek ;:185 Jutro pewnie będę leżeć bo jeszcze wysprzątałam pokój...coś mnie nosi ;:oj

Aguś mój hyzop kwitnie od lata cały czas, bo przyrastają coraz to nowe fragmenty i niebieścieją! to śliczne ziółko ;:215 Innego nie miałam ale chyba ktoś mi obiecywał białego? :wink:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nowy awatarek! :roll: Tyz pikny! ;:333
Marysiu, nie przepracowuj się tak straszliwie, ;:185 ;:185 oszczędzaj trochę sterane życiem gnatki. ;:113
Jesieni w Twoim ogrodzie nie widać. ;:185 Gdyby nie kwiaty jesiennych astrów, można by uznać, że przed Tobą jeszcze co najmniej miesiąc do jesieni. ;:303

Ciepłej i miłej niedzieli, Maryś. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu cudne słoneczne zdjęcia.Nowe rabatki super ;:108 Muszę pomału pomyśleć o sprzęcie, bo kopanie nie wchodzi w grę stawy wysiadły ;:223 na pomoc też nie bardzo mogę liczyć. U mnie po wczorajszym słońcu dziś nie było śladu ;:222 mam nadzieję ,ze jutro będzie lepiej bo mam w planach działkę ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Marysiu- gratuluję samozaparcia. Może tak na nas działa zbliżająca się pełnia?, bo mnie też nosiło ;:108
Wczoraj u mnie też była biedronka, one chyba powinny już spać. Może zimy nie będzie ;:7
Rabata z marcinkami aż kipi od kolorów, piękna jest.
Wymiziaj kiciusia, a z Twojej rabaty nie zrobi sobie kuwety?
Dobranoc :wit
Pozdrawiam Ela
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Marysiu...zmiany u ciebie na całego, sadzisz, przesadzasz i tworzysz nowe rabatki. :D No, no praca w ogrodzie wre. ;:oj . Na znacznikach czym pisałaś :?: , nie mam już do nich cierpliwości, choć bez nich zawsze nie tam szpadel wsadzę. :;230 . Ja także dziś popracowałam na działce przy niezbyt ładnej pogodzie. :wink: Dalie po staremu już w blokowej piwnicy. ;:108. Pelargonie z doniczką mają miejscówkę na parapecie. Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko trzeba było skoro ma znowu siąpić! Oj jesień widać! ale taki czas i trzeba się z tym pogodzić :wink:
Jak się prognoza nie sprawdzi to niedziela będzie ładna, ale prognozy nie dają nadziei.
Niech chociaż u Ciebie będzie słonecznie ;:196 ;:4

Julciu jak masz na działce prąd to możesz kupić elektryczna glebogryzarkę, ja niestety musiałam spalinową bo odległości spore a to koszt większy :wink: To życzę słoneczka na jutro, należy Ci się ;:196

Elu a wiesz nie pomyślałam ! może to rzeczywiście pełnia wydusza z nas ostatnie siły. Niebo zachmurzone to i księżyca nie widzę. Pełnia niestety zawsze kojarzyła mi się w przymrozkami a teraz ciepło i mokro ;:202 Marcinki powoli w odwrocie, ale z daleka jeszcze wyglądają ;:306
Kicia jutro wymiziam, a kuweta? cóż jeden kot może nie narobi wiele szkód ;:306

Zeniu kilka dni leżałam no siedziałam odłogiem ;:306 to teraz nadrobiłam, ale wszystkiemu winna była pogoda. Marta kiedyś kupiła mi fajny pisak i teraz już takiego szukam Stanley Fat Max ;:333 nie zmywa się i nawet dość długo pisze. Ostatnio kupiłam na Al :D Moje dalie jeszcze nie zmrożone, a pelargonie w domu czekają na maj ;:306 Ściskam ;:4
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No tak myślę, Marysiu, że to ostatnie koszenie - dla dobra trawy.
A na tej nowej rabatce gęsto, oj gęsto ;:172
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Na znacznikach piszę markerami permanentnymi-do kupienia za 5 zł w każdym sklepie z artykułami szkolnymi.-różne kolory
Zmazać się tego nie da za cholerę. Ja zmywałam płynem Cx-80 albo Wd-40 (dobry do zawiasów), bo niczym innym nie dało rady
Śpij dobrze ;:205
Pozdrawiam Ela
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Widzę Marysiu, że zapracowana jesteś... Wczoraj pogoda bardzo sprzyjała wszelkim pracą, pięknie, słonecznie- choć mocno wiało... U mnie wszystko dzielnie się jeszcze trzyma ;:333 łącznie ze mną, choć codziennie przerzucam ok.8 ton zimiorów ;:218
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu :wit , jak się dzisiaj czujesz?, u nas pogoda do kitu niestety, jak po południu zaczęło padać tak do dziś lipa, mokro i wietrznie, no ale liczę na poniedziałek, ma być ładny, ale to się okaże ;:108 , ten kwiatuszek podobny do mojego, a ja mam to pod nazwą bodziszek płożący, odpoczywaj Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit
Utyrałaś się zdrowo Marysiu, szczególnie na grządkach dyniowych ;:168
Trzecim uchem od jakiegoś czasu słyszę u Ciebie zmęczenie materiału, jakąś rezygnację, jakbyś siłą rozpędu jeszcze parła naprzód, ale hamowanie silnikiem włączone. Martwię się.
Mnie przerosły moje ary, dlatego porządkuję część od tarasu do przodu/frontu, tyły będą robione w miarę możliwości fizycznych, dżungla to też forma zielonej aranżacji w wykonaniu natury :wink:
Faktycznie przymrozek wielkich szkód w ogrodzie Ci nie uczynił.
U nas na razie przymrozków nie ma, a najlepszym barometrem mrozowym jest paulownia, pierwszy przymrozek i jest łysa :wink:
Marysiu, jeden pomidorów od Ciebie nadal ma owoce i...dojrzewają, wybór pomidorów na przyszły rok dokonał się sam, te co mają owoce do teraz, nie chorują, zostają, tylko kilka odmian.
Jak maliny to tylko Martusiowe, jeszcze kwitną i owocują, oczywiście ilości już śladowe, ale na poskubanie i jesienny smak wystarcza :D
Pięknej niedzieli Marysiu Ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu roboty zrobiłaś bardzo dużo .Odpoczynek Ci sie należy .Kotek psotnik sliczny .
Ten kwiatuszek jest podobny do konkola
Coś ostatnio mam za dużo takich chwil :wink:
Dobrego odpoczynku ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w deszczową oczywiście niedzielę! dlaczego kiepskie prognozy zawsze się sprawdzają ;:174 Jedyna korzyść z mocno lejącego deszczu od nocy (chyba) jest taka że ziemia na nowej grządce ładnie uklepana i dobrze wszystko podlane ;:333 a że niedziela będzie barowa...no trudno nie pierwsza ;:306

Bea to tylko złudzenie gęsto nie jest, bo pod wieloma znacznikami ukrywa się 5 cebule np. krokusa czy czosnku, 3 psizęby albo 5 cebulek tulipanów botanicznych Obrazek Jak zakwitną będzie to widać, ale wtedy będę czuwać z nasionami i z jednorocznymi ;:215

Elu miewałam różne permanentne (na ogół albo za grube albo za cienkie), a ten pisak jest najlepiej spełniający swoją rolę. Jako że znaczniki są wielorazowe zmywam albo rozpuszczalnikiem albo ostrą drucianką do garów. Monty Don zmywa wełną stalową (chyba?) .

Mariolko żebyś wiedziała sprzyjała sobota wszelkim pracom! ostro poszłam, ale nie żałuję bo nie wiem kiedy znowu będzie okazja ;:306
Dobrze że nie mam wielkim upraw, że mam emeryturkę i ogród dla przyjemności Obrazek Widzę że ziemniaczki obrodziły, kiedy to skończysz?

Iwonko szczecińska dobrze się czuję, bo wczoraj podłam przed północą i po powrocie z porannego spaceru przez ogród przyłożyłam głowę do poduszki ;:19 spałam przy uchylonym oknie, bo ciepło, przy szumiącym deszczu do 10 ;:306 i czuję się świetnie! :tan
Iwonko poczytałam o bodziszku płożącym, ale on powinien się rozchodzić rozłogami, bo jest zadarniający, a mój za trzy sezony niewiele się rozrósł...prawie nic.

Iwonko jagódko! tak dyniowa dała mi w kość, bo już po jednej pracy, ale tam przygotowałam glebę dzień wcześniej. Zdjąć wrośniętą agrowłókninę, skosić trawę która wrosła pod dynie a i gleba była bardziej zwięzła i glebogryzarka ostro musiała mielić. Dlatego nie skończyłam, bo już nosić i rozrzucać kurzeniec nie miałabym siły i dobrze że się nie przemogłam ;:215
Nie martw się kochana moja Obrazek w kwiatkach znajduję ukojenie, a ludzie różnie się starzeją i najgorzej jak nie słuchają tylko grają w pingponga :wink: Ciekawa jestem który to pomidor, bo ja nie wszystkie w końcu miałam poznaczone, ale siać będę wszystkie amerykanckie, bo co oryginalne nasiona to oryginalne ;:215 Chyba powinnam zamiast robić nowe grządki przenieść tunel właśnie w to miejsce, ale tam jeszcze jest pozostałość po leszczynie i pewnie długo jeszcze będę z nią walczyć ;:131 więc to praca nie na moje siły. Póki co będę wymieniać folię i ziemię partiami. Już wymieniałam na wiosnę, ale może folia też zatrzymuje różne patogeny i pomidory dziwnie chorowały jak na tunelowe :wink:

Alu musiałam to zrobić, bo skoro zamówiłam cebule to raz i skoro ktoś wykonał ciężką pracę wykopując rośliny, pakując i targając paczkę... wierz mi nie lekką na pocztę Obrazeka ja miałam tylko je posadzić to nie mogłam ich zmarnować Obrazek Teraz za to pełna satysfakcja. Zostały mi jeszcze do posadzenia wykopane latem tulipany i hiacynty. Niestety nie wiem gdzie je posadzić ;:306 a dobrze że wykopałam bo tulipany niektóre już zgniły a inne w połowie, takie te nowe odmiany :?: To na pewno nie jest kąkol ;:185 Miłej niedzieli!

Wszystkim odwiedzającym spokojnej niedzieli!
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu ,a może te wykopane tulipany i hiacynty posadź w donice ;:oj
Ja z nowych tulipanów bez szypułkowych cieszyłam się jedn sezon miałam 200 szt
Pracy dużo zrobiłaś ,ale wiosną będziesz miała pieknie ;:215
;:167 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu z tych kupionych w Lyl.. tulipanów i hiacyntów (na kg) posadziłam dwa rodzaje tulipanów i jeden rodzaj hiacynta w ogromną donicę przed domem w miejscu osłoniętym i na 2 chyba x 5 cebul co najmniej i 3 hiacynty wyszły 2 kwiatki tulipana. Po zaschnięciu liści jak zaczęłam grzebać w ziemi nie było nic poza 2 malutkimi cebulkami, więc u mnie donice odpadają a do domu nie mam gdzie brać i ustawiać ;:185
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”