Teraz ja - treissi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudowne :shock: ale mój wzrok przykuła najbardziej pachira :shock: też miałam taką kiedyś ale niestety mi padła, a była jednym z moich ulubionych kwiatów. Wczoraj w kwiaciarni widziałam taką plecioną ok 1,5m wysokości za 170zł :? Kasy dużo ale okaz nieziemski...
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Ewuś ta pachirka będzie pod szczególną opieką, bo to M. sobie ją wybrał. Musi ładnie rosnąć, to może M. się przekona do dużej ilości kwiatów. w ogóle to jestem w szoku, że wzięłam 3 kwiaty i nic nie mówił. Nawet mogłabym wziąść więcej, ale nie było już nic ciekawego w przystępnej cenie.
Ewuniu a możesz mi coś powiedzieć o jej wymaganiach i pieloęgnacji?
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Moniczko jakie cudne zakupy! Oczywiście nie mogę nie zachwycić się hibkiem, ale peperomka też świetna! A pachirka marzy się mojemu m. - co ich tak do niej ciągnie?
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O....mam szczepki tego cissusa od Antosi! :P
No ja też miałam pachirę ale nie radziłam sobie z nią,to jeszcze była epoka "przed forum". :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

treissi pisze:Ewuniu a możesz mi coś powiedzieć o jej wymaganiach i pieloęgnacji?
Lubi dużo światła, ale nie bezpośrednio na słońcu oraz sporo wody, ale dopiero wtedy jak podłoże lekko przeschnie żeby jej nie przelać (ja właśnie to zrobiłam w zimie :evil: :evil: :evil: ). W zimie podlewaj oszczędnie!!! Jeśli chodzi o nawożenie to tak mniej więcej raz na 2-3 tygodnie ją nawoziłam. No i jak większość roślinek lubi zraszanie :D Ziemia lekko kwaśna, przepuszczalna. Rozmnaża się ją z sadzonek pędowych – mnie się niestety nie udało, próbowałam raz a potem to juz nie miałam z czego :(
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
weiner
500p
500p
Od: 18 mar 2008, o 18:12

Post »

ah paprotka jest świetna ;) mi niestety nie chce rosnąc taka, jedynie zwisające ładnie rosną ;)
Awatar użytkownika
aconitum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 13:02

Post »

nabytki bombowe!
a panowie lubią pachirki, bo liście niczym marihuana ;) ;:116
Anka
Awatar użytkownika
Maria2008
100p
100p
Od: 8 sie 2008, o 22:27

Post »

sliczne Peperomia caperata i reszta też niczego sobie. Peperomie mam i dlatego najbardziej mnie sie podoba :P i paluje teraz na inną bo ładnie rośnie i bardzo mi sie podobaja jej liście :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciesze się, że podobają wam się moje nowości.

Aniu niezłe porównanie hi hi
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 11:52

Post »

Kwiato_maniaczka....myślę że to zasługa uprawy w hydroponice.Paproć ma odpowiednia wilgoć bez konieczności zraszania.
Dzięki za mile słowa o paprotkach,jestem z nich ogromnie dumna :oops:

Pozdrawiam Teresa Obrazek
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spójrzcie na moją podłogę w czasie odnawiania. Jest sprawcą samych nieszczęśc :( Biedne roślinki muszą się gnieździc pod jednym oknem. Radermachera ze wzgloędu na przestawienie w zastraszającym tempie zaczęła zrzucac liście. Jeśli straci ich dużo pójdzie na śmietnik :( Do tego moja kochana begonka koralowa także gubi liście jak szalona :cry: Wypróbuję na niej metodę podlewania mlekiem - zobaczymy czy pomoże. Zastanawiam się jednak czy nie uciąc jej wierzchołków, żeby wrazie czego...
Boję się, żeby inne roślinki tego nieodchorowały. Odnowa podłóg w całym domu trochę potrwa i kwiaty będą przestawiane z miejsca na miejsce. na pewno dokuczy im brak światła...
Ehh... nawet nie chce mi się myślec :(

Obrazek
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Za chwilę oszaleję Obrazek

Przed chwilą zadzwonił Pan od podłóg, że dzisiaj nie przyjedzie, bo jest chory...
Do tego wczorajszy deszcz pokazał co źle zrobili panowie przy dachu. Krótko mówiąc - cały dom do malowania, bo nie ma pomieszczenie gdzieby się nie lało... Jakby tego było mało, na przedpokoju mam panele, na które zaczyna kapac, jak je zaleje woda, bądą pewnie wszystkie do wymiany.

Częśc moich zielonych tymczasowo mieszka tak.
ObrazekObrazek

A tutaj mój gruboszek, który miał byc formowany na bonsai. Nic nie rośnie w górę, tylko na boki. A właściwie na jeden. Co powoduje, że doniczka się przechyla i muszę ją podpierac, bo się boję, że runie na podłogę...
ObrazekObrazekObrazek
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Saraaa

Post »

To masz nie wesoło :roll:
Dzisiaj w pogodzie rowniez zapowiadali opady :evil:

Trzymam kciuki za roslinki, żeby jakoś przetrwały te niedogodnosci i za Ciebie - zebyś nie oszalała :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Saro, ale nie wiem czy mi coś jeszcze pomoże. Obrazek

Nie napisałam jeszcze jednego. W tym roku powinnam bronic prace licencjacką, ale ze względu na pewne sprawy osobiste nie podeszłam do obrony. Teraz do końca września muszę oddac pracę dyplomową, która jest jeszcze nie napisana do końca. Teraz próbuję ją skończyc, ale w tym bajzlu...
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Saraaa

Post »

Ech... coś o tym wiem.
U mnie w domu również wieczny remont i nie dość, ze nie ma na nic poważniejszego czasu, to jeszcze checi brakuje :evil: ... A czas ucieka...

Pozdrawiam!
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”