Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

Iwonko, mnie też najbardziej świąteczne rarytasy smakują daleko po świętach. ;:92 Dlatego też mrożę, by po jakimś czasie rozkoszować podniebienie. ;:303 ;:303
Śliczna różyczka. ;:215
W nowym roku niech Ci wszystkie rośliny dadzą ogrom radości, dumy i satysfakcji. ;:196
Zdrowego 2017 roku! ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
jagusia111

Post »

Iwonko w nowym roku piękniejcie i promieniejcie szczęściem Ty i Twoja działeczka ;:167 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko wspaniałych kwitnień i zdrowych roślin, a dla Ciebie i Twojej Rodziny szczęśliwych dni na działce ;:304
Niech to będzie rok obfitości ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ewa, zazdroszczę szalonych sklepów ogrodniczych :;230 W moich wszystko przewidywalne aż do bólu. Nasiona najwcześniej w marcu, a i to w bardzo ograniczonym asortymencie ;:222 Bardzo chciałabym być w tym roku przez nich zaskoczona.

Obrazek

Stefa, u nas do barszczu zawsze są uszka misternie ulepione przez moją mamę i mnie. Moja mama jest perfekcjonistką i uszka wycina przy pomocy linijki ;:108 Zawsze mnie tym śmieszy, ale tak pozytywnie. Ale uszka jedno w jedno są takie same :tan

Obrazek

Jadziu, lubię takie słodkie, zamrożone smakołyki :tan
Jeszcze nie pamiętam, które z moich róż pachną, a które nie. Ale skoro mówisz, że de Gaulle pachnie-to tak na pewno jest. Myślę, że w nowym sezonie będę już bardziej świadoma swoich panienek ;:108

Obrazek

Lucynko, widzę, że jesteś takim samym łasuchem jak i ja ;:215 Taki keksik w środku lata smakuje nieziemsko ;:136

Obrazek

Jaguś, dziękuję ;:196 Ja już promienieję na samo wspomnienie działki ;:108

Obrazek

Marysiu, dziękuję ;:196 Może i nie samą działką człowiek żyje, ale bez niej życie byłoby mniej przyjemne. To moja ładowarka ;:108

Obrazek

Wszystkim odwiedzającym życzę pogody życia. Spełnienia marzeń i żeby każdy dzień był przyjemną niespodzianką ;:196

Pozdrawiam ;:196 :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko takich pięknych kwitnień i jeszcze piękniejszych zyczę w NOWYM ROKU ;:196
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko - wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! ;:304
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Iwonko i ja dołączę do wielbicieli Cassandry. Bardzo lubię tego powojnika. ;:215

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko bedąc u Ciebie przypomniałam sobie ,ze swoja Casandrę obiecałam Beatce. Dzięki za przypomnienie ;:196 Udanego nowego sezonu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Iwonko - wszystkiego dobrego ;:196
A tak, za Cassandrę już z góry Wam dziękuję Iwonko i Jadziu ;:138
Ciekawe czy wyjdzie coś z tej mojej posadzonej tamtej wiosny... Czy całego tego powojnika wcięło....
Piękne są te jeżówki, zachwycałam się nimi całe lato. Mam nadzieję, że mi się wysieją i powiększą ;:172
Gdzie kupiłaś cebule gladioli?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko na pewno nie samą działką człowiek żyje, ale to jest FO i takie klimaty przesłaniają nam świat! Ciasta zjedzone, rok zaliczony teraz chwila odpoczynku, a potem znowu (oczywiście oprócz codzienności) siejemy, kupujemy, planujemy i czekamy na wiosnę :D Dużo zdrowia i Dobrego Roku ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Iwonko ostróżka jednoroczna prześliczna, ;:oj to mój ulubiony kolor. Też mam, ale pielenie siewek mnie co roku denerwuje, są ich setki. Dziękuję za informacje w sprawie orlików. ;:196 Moje rosną od wiosny, ale tylko kilka kwitło, reszta pewnie budowała masę. :wink: Dobrego roku w każdej aktywności, ogrodowej szczególnie. ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Za oknem zima i śnieg, a tutaj lato! ;:63
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu, dziękuję ;:196 Dopiero zaczynam swoją przygodę z ostróżkami i mimo, że nie w tym roku nie miałam jakiś spektakularnych kwitnień, to myślę, że jednak się polubimy. Są bardzo wdzięczne, a szczególnie te atramentowe ;:63 Orliki też mam dopiero pierwszy rok, jeden nawet się do mnie sam zaprosił i zasiał w piwonii. Za chęć życia w moim ogródku dostał zdecydowanie lepszą miejscówkę.

Obrazek

Basiu,dziękuję ;:196 U mnie zimy ani widu ani słychu. Mrozik ledwo ledwo, jakieś marne -1. I przynajmniej na razie większych nie zapowiadają. Już sama nie wiem co robić z różami.Przykryć? Nie przykryć? Oto jest pytanie.... :uszy
I tak się gubię w odpowiedziach..... ;:306

Obrazek

I jak co roku święta minęły bardzo szybko. Zdecydowanie dłużej się do nich przygotowujemy niż one trwają. Ale chociażbyśmy nie wiem jak się starali, to tego nie zmienimy. A lada chwila nasze myśli zaczną zaprzątać kolejne święta i ani się obejrzymy i też już będzie po nich. Niestety czas nie czeka tylko pędzi do przodu na złamanie karku. Dłuży się tylko do wiosny, a później znowu żyjemy szybciej i nie możemy zwolnić.
Wiosna i lato to moje najmileńsze pory roku :heja Wiosna jest radosnym oczekiwaniem na nowe, a lato jest cieplutkie. I właśnie za to je kocham ;:167

Teraz na troszkę zmykam do Waszych wątków. Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj tak Iwonko, czas pędzi jak szalony, te zimowe dni to niech tam sobie i pędzą, ale już wiosenne i letnie to mogły by dłużej trwać ;:108 z ostróżkami i ja się chcę zaprzyjaźnić, właśnie je wysiałam bo z tego co czytam to one potrzebują przemrożenia :wit cudowności Iwonko w tym roku życzę ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i gdzieś mi znowu poszły w niebyt wcześniejsze odpowiedzi ;:223
Pisałam ponad godzinę i posłałam nie wiadomo gdzie......

Karolinko, dziękuję ;:196 Obiecuję, że dołożę wszelkich starań, żeby spełniły się Twoje życzenia.

Obrazek

Ewa, dziękuję ;:196

Obrazek

Aniu ;:196 I ja lubię Cassandrę, chociaż ona do powojnika mało podobna. Niby kwiatuszki niewielkie, a mają w sobie tyle uroku. I ten zapach.......Z tego co zauważyłam, to uwielbiam go nie tylko ja ale i motyle :heja Tyle ich było, że roślina wyglądała jak żywa. Mam go już kilka lat i w tym czasie rozrósł się ponad miarę. Co roku muszę go ograniczać, a on nic sobie z tego nie robi i szarogęsi się na rabacie i rozpycha na wszystkie strony. Ale wie, że go uwielbiam i przymknę na to oko :;230

Obrazek

Jadziu, musimy się wspierać. Wiadomo, że pamięć bywa ulotna ;:306
Sezon niby tuż, tuż a zawsze do wiosny tak mi się strasznie dłuży ;:222
Za życzenia ;:196

Obrazek

Bea ;:196 Cassandrę jak zwykle wiosną będą ujarzmiać, to Ci kawałek ukopię.
Zwykłe jeżówki sieją mi się bez problemu. Może nie mam siewek bez liku, ale zawsze kilka się znajdzie. Jak znajdę chętnych to oddaję, albo odmładzam swoje. Mam kilka sporych kęp i bardzo je lubię. W tym roku kupiłam kilka odmianowych i dopiero na wiosnę się przekonam czy im u mnie dobrze.
Mieczyki traktuję jako jednoroczne i kupuję w miejscowym ogrodniczym. Próbowałam je przechowywać, ale zazwyczaj w kolejnym roku nie dawały rady grzybowi i kwiatów nie było. Cebulki nie są na szczęście drogie, to mogę sobie pozwolić na taką rozrzutność ;:108

Obrazek

Marysiu ;:196 Na szczęście już po świętach. Co miałam zjeść już zjadłam, resztę odłożyłam na później- za jakiś czas będzie jak znalazł :;230
FO jest jak znalazł na długie zimowe wieczory. Gdzie jak nie tu, można zobaczyć tyle pięknych ogrodów w krótkim czasie? I człowiek się nie nachodzi :heja

Obrazek

I właśnie w tym momencie musiałam podzielić post, bo oczywiście jak zwykle zabrakło uśmieszków ;:223 I na zdrowie mi to nie wyszło. Dobrze chociaż, że zauważyłam co narobiłam i mogłam naprawić :oops:

Pozdrawiam ponownie ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”