Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabrysiu Ty chyba masz pustynnik?
mam prosbę czy mogłabys mi coś nie cos o nim napisać,bo ja dziś kupiłam pustynnik żółty,za 9,90(eremurs bungei) i żałuję,że nie kupiłam białego,choć przyznam,że miałam do wyboru albo dwa pustynniki,albo pustynnik i piwonię,wiec wybrałam zestaw drugi,szkoda,że nie były troszkę tańsze...podobno mozna je rozmnażać z nasion -czy to prawda?
mam prosbę czy mogłabys mi coś nie cos o nim napisać,bo ja dziś kupiłam pustynnik żółty,za 9,90(eremurs bungei) i żałuję,że nie kupiłam białego,choć przyznam,że miałam do wyboru albo dwa pustynniki,albo pustynnik i piwonię,wiec wybrałam zestaw drugi,szkoda,że nie były troszkę tańsze...podobno mozna je rozmnażać z nasion -czy to prawda?
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ędzie
Witaj Moniko ! Kwiaty kwitną bardzo słabiutko, są zziębnięte ale my na to nic nie poradzimyrogalm1 pisze:Gabrysiu, jak u Ciebie pięknie! Patrząc na Twoje wczorajsze zdjęcia wydaje mi się że to w innej bajce, u nas wszystko przykryte kołderką ze śniegu...

Pocieszam się jednak tym, że ma się ocieplić, to i u Ciebie będzie lepiej.
Tak Madziu, są przyżółknięte, ale to z zimna - tak myślę.Karolcia pisze:Gabrysiu,ten twój pustynnik też ma takie przyżółknięte końcówki![]()
Ale mój jeszcze dodatkowo zrobił się taki,jakiś wiotki.Może dlatego że jest już wysoki.Nie wiem zobaczymy co z nim dalej będzie
Ta wiotkość u Twojego może być wynikiem ciepła i małą ilością światła, ale po wystawieniu na dwór myślę że nabierze krzepy.
korzo_m pisze:Gabrysiu w tej euforii nie zapisałam nazw ciemierników, wiem tylko tyle,że ten fioletowy ma nazwę dwuwyrazową Biały chyba ma etykietkę ,ale muszę to sprawdzić.
Dorotko nie martw się, na pewno się ktoś znajdzie kto rozszyfruje jak się nazywa. A zresztą ważne że masz i to się liczy.
bona pisze:Gabrysiu Ty chyba masz pustynnik?
Bożenko już piszę. Pustynnik lubi miejsce słoneczne i ciepłe. Lubi glebę przepuszczalną i raczej suchą.
Jeżeli masz ciężką glebę, możesz wymieszać z piaskiem.
Kłącza posadź na płasko - rozłóż je na malutkim kopczyku i zasyp ziemią.
Nie jest kłopotliwy w uprawie. Po przekwitnieniu liście zamierają, więc się nie wystrasz.
Bożenko nie rozmnażałam jeszcze z nasion, więc nie mogę Ci dać konkretnych wskazówek.
Chociaż kiedyś mi się wysiały i nawet w tym samym roku wykiełkowały, ale nie zadbałam o nie i nie wiem co się z nimi stało.
Pewnie wyskubałam podczas pielenia.
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiosna
Witaj Gabrysiu u Ciebie to już piękna wiosna masz takie ładne tulipanki - ja już też byłam dzisiaj w ogrodzie i wiesz mi tak trudno było wrócić wieczorem do domu, pozdrawiam Halina
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu - ale u Ciebie piękna wiosna
tyle piękności już kwitnie
i tyle szykuje się do kwitnięcia
pięknie 

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki