Ogród Marty cz. VII
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty cz. VII
Morina no tak kupiłam nasiona i wysiałam, ale nic nie wyszło
Ogród mi podlało i przynajmniej przez parę dni będzie ok! ale jak nastaną upały to szybko zapomni o tym deszczu. Dzisiaj trochę pracowałam w deszczu bo co chwile siąpiło, ale dość ciepło. Jutro znowu Kraków to już nic pewnie nie podziałam. Martusiu kiedy planujesz wyjazd na wieś ? chyba jak będą grzyby? Buziaczki na dobranoc 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Zapraszam miłych gości na letni spacerek ,jest troszkę mokro ,bo padał dzisiaj deszczyk ale powietrze takie rześkie ,więc myślę ,że będzie miło.
zakwitły Katalpy mam ich 6 szt i tworzą naturalna altanę i dają pyszny cień w słoneczne dni

Tak miło odpoczywa sie w cieniu tych katalp gdy nad głowami chmury cudownych kwiatów o miłym zapachu
A teraz już na ziemi

Wanilla

cudowny lawendowy kolor tej ostróżki i jej koronkowe kwiaty

Pajęcznica liliowata

Pięknotka

tutaj druga pięknotka gryzie trawę

zakwitły Katalpy mam ich 6 szt i tworzą naturalna altanę i dają pyszny cień w słoneczne dni

Tak miło odpoczywa sie w cieniu tych katalp gdy nad głowami chmury cudownych kwiatów o miłym zapachu
A teraz już na ziemi

Wanilla

cudowny lawendowy kolor tej ostróżki i jej koronkowe kwiaty

Pajęcznica liliowata

Pięknotka

tutaj druga pięknotka gryzie trawę

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dziękuję za zdjęcie czarnej pięknotki.
Martusiu te Twoje katalpy
orgia storczyków
Deszcz nie zniszczył Ci liliowców, u mnie niektóre były przeźroczyste ale może padać, bo potrzebna jest woda
Jeszcze raz miłych snów
Deszcz nie zniszczył Ci liliowców, u mnie niektóre były przeźroczyste ale może padać, bo potrzebna jest woda
Jeszcze raz miłych snów
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za spacer. Cudnie się przechadza po Twoim ogrodzie.
Te katalpy, to już pewnie wiele lat u Ciebie rosną?
Martuś, no muszę myśleć, że już nic i już więcej nie posadzę, bo jak widzę ile tego wszystkiego mam i że teraz potrzeba na jakieś ozdoby, na jakieś maty wiklinowe, co mi się marzą. A tu studenci w domu, kasy potrzebują tyle, że chyba muszę w totka zagrać.
Te katalpy, to już pewnie wiele lat u Ciebie rosną?
Martuś, no muszę myśleć, że już nic i już więcej nie posadzę, bo jak widzę ile tego wszystkiego mam i że teraz potrzeba na jakieś ozdoby, na jakieś maty wiklinowe, co mi się marzą. A tu studenci w domu, kasy potrzebują tyle, że chyba muszę w totka zagrać.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marto cudne te Twoje katalpy.
Mam jedną od zeszłego roku,ale pąki mi opadły. Nie podlałam.
Kwitną Ci zawilce? To jesień mamy wczesną.
Co rośnie obok jarzmianki? To maruna? Czy może już chryzantema Ci kwitnie.
U mnie też popadało. Odpadło podlewanie.
U mnie też zakwita Deinanthe . Niestety wszystkie liście ma brązowe od słońca. Chyba ,że ja je zniszczyłam podlewając bo ciągle była zemdlona.
Kwitną Ci zawilce? To jesień mamy wczesną.
Co rośnie obok jarzmianki? To maruna? Czy może już chryzantema Ci kwitnie.
U mnie też popadało. Odpadło podlewanie.
U mnie też zakwita Deinanthe . Niestety wszystkie liście ma brązowe od słońca. Chyba ,że ja je zniszczyłam podlewając bo ciągle była zemdlona.
Piękne katalpy
, ale i ostróżki niczego sobie i kociak i cała reszta - nie wiadomo na co patrzeć 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Martuś czytam o szkodach jakie huragan Ci narobił - bardzo Ci współczuję, ale rośliny są silne i dadzą rade się odbudować.
A z bałaganem powolutku się uporasz.
Cudowne katalpy, szkoda, że mój ogród mały, bo bym ja sobie posadziła.
Morinia mnie zaciekawiła, nie znam tej roślinki
Złocień Maruna cudownie kwitnie
Kocia pięknotka super pozuje do fotki
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Martuś jestem na krótko ale nie mogę sobie domówić przyjemności takiej jak spacer po takim ogrodzie.Nigdy nie zapominam o ulubionych ogrodach .Krwawnik kichawiec cudeńko szkoda ,że wcześniej nie wiedziałam o nim.Wszystkie roślinki pięknie kwitną , nie widać oznak wichury.
-
koziorozec

Marysiu,te katalpy to jakieś zjawisko,taka ilość kwiatów na drzewie to bardzo niespotykane widowisko,liliowcom nic nie jest ,u mnie dzisiaj też padał deszczyk,może jeszcze jutro popada ,albo w nocy ,troszkę pokopałam to w ziemi suchutko,zasadziłam 2 hortensje ,które dzisiaj przyjechały ,Miś polarny i Strong Annabelle(Inkrediball) i Itea Henry,s Garnet,,pozdrowienia
Dorotko,katalpy mają może 7 lat już nie pamiętam,ale sadząc je chciałam uzyskać naturalną altanę a o kwiatach zupełnie nie myślałam,a teraz tak cudnie wyglądają ,oj wszystkim by się przydało coś wygrać ,a to nie takie proste,ja to zawsze mam tyle co u haruję ,ale to i tak nie starcza na różne potrzeby,wiec znowu pozostają marzenia,ale jak Twoje dzieci się uczą to dopiero wydatki,tak całe życie borykamy się z problemami,pozdrawiam i życzę zdrowia i wygrania ,buziaczki
Ala,to złocień maruna ,on niby jednoroczny ,ale sie sieje ,chociaż te co kwitną to przetrwały pięknie zimę ,mogę zebrać Ci nasionka,u mnie też wczoraj i dzisiaj popadało ,ale w ziemi sucho ,bo kopałam ,moje Deinanthe ładne ma liście ,jeden krzaczek ma jasne liście drugi ciemnozielone ,kupiłam 2 różne odmiany ,ale po kwiatkach nie widzę żadnej różnicy tylko kolor liści jest różny,moje rosną w półcieniu,pozdrawiam
Kasiu,dziękuję to znaczy ,że wszystko Ci sie u mnie podoba,to miłe
Ewuniu,właśnie najgorszy ten bałagan,tak się zbuntowałam,ze go nie sprzątam,musi mi trochę przejść,jeszcze mnie trzyma
o morinii już pisałam dziewczynkom ,ze to bardzo niewymagająca bylina,troszkę kłuje ,bo końce listków ma kolczaste,złocień Ewuniu od Ciebie ,przysłałaś mi nasionka i pięknie rośnie,pozdrawiam
Aniu znam nazwę gdzieś troszkę wcześniej podpisałam ją to Milenium Blushing Brides,ona jest cudowna,pozdrawiam
Joasiu,jak już wrócisz to krwawnik będzie na Ciebie czekał,może na drugi rok,albo w jesieni,pozdrawiam
Dorotko,katalpy mają może 7 lat już nie pamiętam,ale sadząc je chciałam uzyskać naturalną altanę a o kwiatach zupełnie nie myślałam,a teraz tak cudnie wyglądają ,oj wszystkim by się przydało coś wygrać ,a to nie takie proste,ja to zawsze mam tyle co u haruję ,ale to i tak nie starcza na różne potrzeby,wiec znowu pozostają marzenia,ale jak Twoje dzieci się uczą to dopiero wydatki,tak całe życie borykamy się z problemami,pozdrawiam i życzę zdrowia i wygrania ,buziaczki
Ala,to złocień maruna ,on niby jednoroczny ,ale sie sieje ,chociaż te co kwitną to przetrwały pięknie zimę ,mogę zebrać Ci nasionka,u mnie też wczoraj i dzisiaj popadało ,ale w ziemi sucho ,bo kopałam ,moje Deinanthe ładne ma liście ,jeden krzaczek ma jasne liście drugi ciemnozielone ,kupiłam 2 różne odmiany ,ale po kwiatkach nie widzę żadnej różnicy tylko kolor liści jest różny,moje rosną w półcieniu,pozdrawiam
Kasiu,dziękuję to znaczy ,że wszystko Ci sie u mnie podoba,to miłe
Ewuniu,właśnie najgorszy ten bałagan,tak się zbuntowałam,ze go nie sprzątam,musi mi trochę przejść,jeszcze mnie trzyma
Aniu znam nazwę gdzieś troszkę wcześniej podpisałam ją to Milenium Blushing Brides,ona jest cudowna,pozdrawiam
Joasiu,jak już wrócisz to krwawnik będzie na Ciebie czekał,może na drugi rok,albo w jesieni,pozdrawiam
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Ja podziwiam Katalpy, moje młode więc poczekam. 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Bardzo oryginalna roslinka ta Morinia
Jestem zachwycona ostróżkami
Co Ty robisz, że one mają takie okazałe kwiaty?
Co to za roślinka ta pięknotka?
Chyba nie ta z kulkami, to chyba jakaś bylinka, tylko co?
Jestem zachwycona ostróżkami
Co Ty robisz, że one mają takie okazałe kwiaty?
Co to za roślinka ta pięknotka?
Chyba nie ta z kulkami, to chyba jakaś bylinka, tylko co?
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martuś i ja pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie
Katalpy cudne
Ja mam po jednej na każdej działce - zastanawiam się czy przenieść tą drugą też na nową działkę ?
Morinia - zasiałam i wywaliłam , bo takie liście kujące i myślałam że chwast
ile ja roślin tak straciłam
Zawilce Ci już kwitną
Martusiu możesz przypomnieć jak robisz swoje kompoty - zerwałam troch czerwonej porzeczki i nie pamiętam dokładnie ile dawałaś cukru ??
Martusiu odpocznij i wrócisz do normalnej pracy bez buntu
Super zakupy zrobiłaś
Pozdrawiam i posyłam

Katalpy cudne
Morinia - zasiałam i wywaliłam , bo takie liście kujące i myślałam że chwast
Zawilce Ci już kwitną
Martusiu możesz przypomnieć jak robisz swoje kompoty - zerwałam troch czerwonej porzeczki i nie pamiętam dokładnie ile dawałaś cukru ??
Martusiu odpocznij i wrócisz do normalnej pracy bez buntu
Pozdrawiam i posyłam
-
koziorozec

Witajcie ,jak co wieczór zapraszam do ogrodu,kwitnień dużo wiec proszę spacerować i odpoczywać.

Głowaczek olbrzymi

malutkie dynie już są

dyniowisko się rozrasta

Róże w przed ogródku

Pastella kwitnie chyba miesiąc i dalej nie gubi płatków tylko z jasnoróżowej zrobiła sie biało zielonkawa

Constanze Mozart

Głowaczek olbrzymi

malutkie dynie już są

dyniowisko się rozrasta

Róże w przed ogródku

Pastella kwitnie chyba miesiąc i dalej nie gubi płatków tylko z jasnoróżowej zrobiła sie biało zielonkawa

Constanze Mozart

oj jaka ta różyczka Tip Top ładniutka
jak ona rośnie?