Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Lalcia
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T

Post »

Slicznie .kolorowo aż szkoda ze zima tuz tuż.... : :wit
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

kogra Na szczęście doniczek nie rusza ale z tymi butelkami sama nie wiem trzeba po prostu spróbować to już wiem co będę dzisiaj robić :lol:
chatte Jak miło słyszeć pochwały ;:196 staram się a pracy w ogrodzie to nigdy nie zabraknie zawsze coś tam trzeba zrobić no i najlepiej by było tak wszystko poprzewracać do góry nogami gdy nas olśni i ma się inne wizje ogrodu :roll:
lalcia jak to ogrodnicy ujmują zima to czas na odpoczynek i regeneracje sił by z wiosną ostro wziąć się do realizacji kolejnych planów i przemyśleń .... :lol:

Hmmm czy to już nutka jesieni chyba jeszcze nie bo hosty odnowa kwitną ... i żurawki też kwiatuszki mają Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
takie cebulki sobie dosadziłam tzn wpychałam pod jeszcze kwitnące aksamitki już powinnam mieć obwódkę na rondku a jak to będzie zobaczy się wiosną :heja
Obrazek
Lalcia
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 13:54

Post »

Masz rację odpoczynek się należy po wczorajszych wyczynach w ogródku ledwo się ruszam :cry: a jeszcze tyle zostało do zrobienia.Dzisiaj sadzenie róż...w nocy spać nie mogłam obmyślałam.planowałam...a potem śniły mi się róże.
To moja nowa choroba róże i żurawki ..Muszę na wiosnę kupić sadzonki widzałam że dziewczyny z forum sprzedają nadwyżki .
pozdrawiam.
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Piękne Beatko te żurawki nie :D ?
Uwielbiam je-dają tyle ciepła kolorem :D .
Paka 3 kg cebulowych.....no to masz co upychać :lol: :wit .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Beatko :wit weszłam do Ciebie z moich pisanek.....iiii...ja tu juz byłam,i to 2x....ta działka przy lesie mi się przypomina.....ta druga w lesie....i ta kamienista rabata....no to idę teraz na spacer...od początku do końca :uszy
aha....rozchodniki masz zabujcze :uszy ;:138
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie cudne żurawki! I kwitną! :shock: I hosty też? :shock: Moje szykują sie do zimy ....
Zadziwiające! ;:154
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Też mnie zaskoczyłaś tymi żurawkami i hostami. :shock:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam cieplutko wszystkich moich gości jak się patrzy przez okno to śliczna słoneczna pogoda ale na dwór mi się nie chce wychodzić :roll:
lalcia Oj widzę że fajną chorobą się zaraziłaś róże już sadzisz i żurawki są w planach kupisz 1 -3 to i końca im nie będzie bo te listki są prześliczne :D sadz i planuj co dalej ....
agnieszko 72 ba a jak uzależniają oj sama wiesz nie sposób im się oprzeć ta barwa kolorków i ciągle zmienne są po prostu miodzio :heja W OBI takie paki sprzedają są i tulipany tylko mix kolorków a ja bym wolała tak w jednym lub dwóch :wink:
grazynarosa22 To zapraszam częściej do mojego ogródka i nie tylko moje prace są w albumie w moim podpisie też lubię sobie podłubać :lol:
chatte hihi no u mnie to tak przewrotnie jak sięgasz pamięciom to zawsze mi późno wszystko kwitnie ....żurawki nowe pewnie się zaaklimatyzowały i jazda jeszcze w tym roku kwiatuszkami obdarzyć swą właścicielkę chcą :heja te kwiatki to taka drobnica że nawet aparat nie chce łapać no ale nie można mieć wszystkiego i liści cudnych i obfitych kwiatków ;:224
kogra no to jeszcze muszę czymś zaskoczyć ale dzisiaj to będą różyczki :P

Zapraszam na różyczki październikowe żółtaczka rozsiewa zapach wielokwiatowa jasny róż w pełni kwitnienia - ciemny róż zaczyna kwitnąć ....oczywiście jest to drugie kwitnienie hmmm albo co niektóre z róż kwitną nie ustanie :tan

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Beatka u Ciebie lato jeszcze w pełnej krasie - zieleń, kwitnące kwiaty :?: a u mnie już jesień , pierwsze przymrozki i cała paleta kolorów ;:108

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Beatko, to co pokazujesz, jest naprawdę szokujące! :shock: Czy w Twojej okolicy jest jakiś zakład ciepłowniczy? ;) Wygląda na to, ze wszędzie będzie już zima, a u Ciebie nadal będą kwitły róże :lol:
Żurawki maja piękne kwiaty! Tworzą takie chmurki nad liśćmi. To jest przepiękne :D
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Beatko ale masz piękne kolorki żórawek pozdrawiam miłego weekendu i ;:3 ;:3 ;:3
Grzegorz B

Post »

Jeszcze jesieni nie widać, hosty w takim dobrym stanie, inne rośliny również i te barwy róż, normalnie pięknie u Ciebie. Pozytywna energia bije z tych fotek ;:108 ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Beatko zajrzałam do albumu.....Obrazek
Cudne rzeczy robisz....ja nie mam cierpliwości do szydełka Obrazek
za to takie jak widziałaś to jak najbardziej....chyba też album tych prac założę :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No to i mnie dziś zmroził przymrozek aksamitki ścięte różyczki też ale mają jeszcze pączki- jak mróz nie powtórzy to kto wie czy jeszcze nie zakwitną :roll:
jola1010 a ja może tej jesieni już nie zaznam bo jak ściśnie mróz liście polecą i barw nie będzie hmmm cichaczem liczę że tak źle nie będzie ;:3
chatte hihi no nie ma żadnego zagłębia ciepła do mnie to tak z opóźnieniem wszystko przychodzi ....chmurki kwiatków żurawek ślicznie nazwałaś też potrafią być śliczne a i same kwiatuszki są w różnych kolorkach :heja
pestka Są tutaj takie osóbki co nimi zarażają , więc i ja jestem już żurawkową zwolenniczką a posadzone w towarzystwie host dopełniają się ślicznie :tan
Grzegorz B Ale się rozmarzyłam widokami końcówki lata ....już nawet zaczęłam małymi kroczkami wchodzić w euforie jesieni i ciach dzisiaj listeczki pomroziło i zamiast barw będą z gliniaki do usunięcia ;:224
grazynarosa22 szydełko to ta druga pasja jak sił na ogród nie starcza - miło mi że podobają Ci się moje prace :D (pewnie znalazłaś i drugi pod album).... twórz albumik bo wtedy jest wszystko w jednym miejscu i fajnie się podziwia różne wyroby własne ;:108

Na całe szczęście zdążyłam zrobić sesję fotograficzną i ciąg dalszy foteczek hmmm choć miskanty nie zmarzły ani rozchodniki :wink: tylko już nie zakwitną hosty.... :(
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
zakwitł 1 z trzech zawilców i zaczyna kwitnąć sedum
Obrazek Obrazek
dojrzewa winogrono tzn. ja go sobie już podskubywałam ale należy do późnej odmiany i fioletowy wybryk czy to możliwe żeby z jasnego patyczka zrobiło się ciemne winogrono :roll:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Beatko a jak ujarzmiłaś miskanta, że tak pięknie w kępie rośnie ?
Róże u mnie tylko pojedyncze kwiaty mają.
A winogrono już skonsumowane - w tym roku jakoś szybko zeszło..... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”