Odrobine w ogrodzie - Beata T
Re: Odrobine w ogrodzie - Beata T
Slicznie .kolorowo aż szkoda ze zima tuz tuż.... : 

kogra Na szczęście doniczek nie rusza ale z tymi butelkami sama nie wiem trzeba po prostu spróbować to już wiem co będę dzisiaj robić
chatte Jak miło słyszeć pochwały
staram się a pracy w ogrodzie to nigdy nie zabraknie zawsze coś tam trzeba zrobić no i najlepiej by było tak wszystko poprzewracać do góry nogami gdy nas olśni i ma się inne wizje ogrodu
lalcia jak to ogrodnicy ujmują zima to czas na odpoczynek i regeneracje sił by z wiosną ostro wziąć się do realizacji kolejnych planów i przemyśleń ....
Hmmm czy to już nutka jesieni chyba jeszcze nie bo hosty odnowa kwitną ... i żurawki też kwiatuszki mają

takie cebulki sobie dosadziłam tzn wpychałam pod jeszcze kwitnące aksamitki już powinnam mieć obwódkę na rondku a jak to będzie zobaczy się wiosną

chatte Jak miło słyszeć pochwały

lalcia jak to ogrodnicy ujmują zima to czas na odpoczynek i regeneracje sił by z wiosną ostro wziąć się do realizacji kolejnych planów i przemyśleń ....

Hmmm czy to już nutka jesieni chyba jeszcze nie bo hosty odnowa kwitną ... i żurawki też kwiatuszki mają

takie cebulki sobie dosadziłam tzn wpychałam pod jeszcze kwitnące aksamitki już powinnam mieć obwódkę na rondku a jak to będzie zobaczy się wiosną

Masz rację odpoczynek się należy po wczorajszych wyczynach w ogródku ledwo się ruszam
a jeszcze tyle zostało do zrobienia.Dzisiaj sadzenie róż...w nocy spać nie mogłam obmyślałam.planowałam...a potem śniły mi się róże.
To moja nowa choroba róże i żurawki ..Muszę na wiosnę kupić sadzonki widzałam że dziewczyny z forum sprzedają nadwyżki .
pozdrawiam.

To moja nowa choroba róże i żurawki ..Muszę na wiosnę kupić sadzonki widzałam że dziewczyny z forum sprzedają nadwyżki .
pozdrawiam.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne Beatko te żurawki nie
?
Uwielbiam je-dają tyle ciepła kolorem
.
Paka 3 kg cebulowych.....no to masz co upychać
.

Uwielbiam je-dają tyle ciepła kolorem

Paka 3 kg cebulowych.....no to masz co upychać

- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Beatko
weszłam do Ciebie z moich pisanek.....iiii...ja tu juz byłam,i to 2x....ta działka przy lesie mi się przypomina.....ta druga w lesie....i ta kamienista rabata....no to idę teraz na spacer...od początku do końca
aha....rozchodniki masz zabujcze

aha....rozchodniki masz zabujcze

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jakie cudne żurawki! I kwitną!
I hosty też?
Moje szykują sie do zimy ....
Zadziwiające!

Zadziwiające!

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Też mnie zaskoczyłaś tymi żurawkami i hostami. 

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Witam cieplutko wszystkich moich gości jak się patrzy przez okno to śliczna słoneczna pogoda ale na dwór mi się nie chce wychodzić
lalcia Oj widzę że fajną chorobą się zaraziłaś róże już sadzisz i żurawki są w planach kupisz 1 -3 to i końca im nie będzie bo te listki są prześliczne
sadz i planuj co dalej ....
agnieszko 72 ba a jak uzależniają oj sama wiesz nie sposób im się oprzeć ta barwa kolorków i ciągle zmienne są po prostu miodzio
W OBI takie paki sprzedają są i tulipany tylko mix kolorków a ja bym wolała tak w jednym lub dwóch
grazynarosa22 To zapraszam częściej do mojego ogródka i nie tylko moje prace są w albumie w moim podpisie też lubię sobie podłubać
chatte hihi no u mnie to tak przewrotnie jak sięgasz pamięciom to zawsze mi późno wszystko kwitnie ....żurawki nowe pewnie się zaaklimatyzowały i jazda jeszcze w tym roku kwiatuszkami obdarzyć swą właścicielkę chcą
te kwiatki to taka drobnica że nawet aparat nie chce łapać no ale nie można mieć wszystkiego i liści cudnych i obfitych kwiatków
kogra no to jeszcze muszę czymś zaskoczyć ale dzisiaj to będą różyczki :P
Zapraszam na różyczki październikowe żółtaczka rozsiewa zapach wielokwiatowa jasny róż w pełni kwitnienia - ciemny róż zaczyna kwitnąć ....oczywiście jest to drugie kwitnienie hmmm albo co niektóre z róż kwitną nie ustanie

lalcia Oj widzę że fajną chorobą się zaraziłaś róże już sadzisz i żurawki są w planach kupisz 1 -3 to i końca im nie będzie bo te listki są prześliczne

agnieszko 72 ba a jak uzależniają oj sama wiesz nie sposób im się oprzeć ta barwa kolorków i ciągle zmienne są po prostu miodzio

grazynarosa22 To zapraszam częściej do mojego ogródka i nie tylko moje prace są w albumie w moim podpisie też lubię sobie podłubać

chatte hihi no u mnie to tak przewrotnie jak sięgasz pamięciom to zawsze mi późno wszystko kwitnie ....żurawki nowe pewnie się zaaklimatyzowały i jazda jeszcze w tym roku kwiatuszkami obdarzyć swą właścicielkę chcą

kogra no to jeszcze muszę czymś zaskoczyć ale dzisiaj to będą różyczki :P
Zapraszam na różyczki październikowe żółtaczka rozsiewa zapach wielokwiatowa jasny róż w pełni kwitnienia - ciemny róż zaczyna kwitnąć ....oczywiście jest to drugie kwitnienie hmmm albo co niektóre z róż kwitną nie ustanie

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatka u Ciebie lato jeszcze w pełnej krasie - zieleń, kwitnące kwiaty
a u mnie już jesień , pierwsze przymrozki i cała paleta kolorów
Pozdrawiam Jola

Pozdrawiam Jola
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Beatko, to co pokazujesz, jest naprawdę szokujące!
Czy w Twojej okolicy jest jakiś zakład ciepłowniczy? ;) Wygląda na to, ze wszędzie będzie już zima, a u Ciebie nadal będą kwitły róże
Żurawki maja piękne kwiaty! Tworzą takie chmurki nad liśćmi. To jest przepiękne

Żurawki maja piękne kwiaty! Tworzą takie chmurki nad liśćmi. To jest przepiękne

- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Beatko ale masz piękne kolorki żórawek pozdrawiam miłego weekendu i

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
Jeszcze jesieni nie widać, hosty w takim dobrym stanie, inne rośliny również i te barwy róż, normalnie pięknie u Ciebie. Pozytywna energia bije z tych fotek

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Beatko zajrzałam do albumu.....
Cudne rzeczy robisz....ja nie mam cierpliwości do szydełka
za to takie jak widziałaś to jak najbardziej....chyba też album tych prac założę

Cudne rzeczy robisz....ja nie mam cierpliwości do szydełka

za to takie jak widziałaś to jak najbardziej....chyba też album tych prac założę

No to i mnie dziś zmroził przymrozek aksamitki ścięte różyczki też ale mają jeszcze pączki- jak mróz nie powtórzy to kto wie czy jeszcze nie zakwitną
jola1010 a ja może tej jesieni już nie zaznam bo jak ściśnie mróz liście polecą i barw nie będzie hmmm cichaczem liczę że tak źle nie będzie
chatte hihi no nie ma żadnego zagłębia ciepła do mnie to tak z opóźnieniem wszystko przychodzi ....chmurki kwiatków żurawek ślicznie nazwałaś też potrafią być śliczne a i same kwiatuszki są w różnych kolorkach
pestka Są tutaj takie osóbki co nimi zarażają , więc i ja jestem już żurawkową zwolenniczką a posadzone w towarzystwie host dopełniają się ślicznie
Grzegorz B Ale się rozmarzyłam widokami końcówki lata ....już nawet zaczęłam małymi kroczkami wchodzić w euforie jesieni i ciach dzisiaj listeczki pomroziło i zamiast barw będą z gliniaki do usunięcia
grazynarosa22 szydełko to ta druga pasja jak sił na ogród nie starcza - miło mi że podobają Ci się moje prace
(pewnie znalazłaś i drugi pod album).... twórz albumik bo wtedy jest wszystko w jednym miejscu i fajnie się podziwia różne wyroby własne
Na całe szczęście zdążyłam zrobić sesję fotograficzną i ciąg dalszy foteczek hmmm choć miskanty nie zmarzły ani rozchodniki
tylko już nie zakwitną hosty....
zakwitł 1 z trzech zawilców i zaczyna kwitnąć sedum
dojrzewa winogrono tzn. ja go sobie już podskubywałam ale należy do późnej odmiany i fioletowy wybryk czy to możliwe żeby z jasnego patyczka zrobiło się ciemne winogrono

jola1010 a ja może tej jesieni już nie zaznam bo jak ściśnie mróz liście polecą i barw nie będzie hmmm cichaczem liczę że tak źle nie będzie

chatte hihi no nie ma żadnego zagłębia ciepła do mnie to tak z opóźnieniem wszystko przychodzi ....chmurki kwiatków żurawek ślicznie nazwałaś też potrafią być śliczne a i same kwiatuszki są w różnych kolorkach

pestka Są tutaj takie osóbki co nimi zarażają , więc i ja jestem już żurawkową zwolenniczką a posadzone w towarzystwie host dopełniają się ślicznie

Grzegorz B Ale się rozmarzyłam widokami końcówki lata ....już nawet zaczęłam małymi kroczkami wchodzić w euforie jesieni i ciach dzisiaj listeczki pomroziło i zamiast barw będą z gliniaki do usunięcia

grazynarosa22 szydełko to ta druga pasja jak sił na ogród nie starcza - miło mi że podobają Ci się moje prace

Na całe szczęście zdążyłam zrobić sesję fotograficzną i ciąg dalszy foteczek hmmm choć miskanty nie zmarzły ani rozchodniki

zakwitł 1 z trzech zawilców i zaczyna kwitnąć sedum

dojrzewa winogrono tzn. ja go sobie już podskubywałam ale należy do późnej odmiany i fioletowy wybryk czy to możliwe żeby z jasnego patyczka zrobiło się ciemne winogrono

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Beatko a jak ujarzmiłaś miskanta, że tak pięknie w kępie rośnie ?
Róże u mnie tylko pojedyncze kwiaty mają.
A winogrono już skonsumowane - w tym roku jakoś szybko zeszło.....
Róże u mnie tylko pojedyncze kwiaty mają.
A winogrono już skonsumowane - w tym roku jakoś szybko zeszło.....

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki