Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Post »

I u mnie przeszła burza nie nawadniając niczego, za to łamiąc i przewracając co się tylko dało. ;:145
Masz szczęście, że ominęły Cię takie zawirowania i ogródek nie uległ dewastacji a tylko wypiękniał jeszcze bardziej. ;:138 ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tradycyjnie ...
Jak zawsze: pięknie! ;:433
Hosta o błękitnych kwiatach, zaiste, niesamowita. ;:111
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie :D
Te pączki białej róży urocze ;:3

Co do roboty to i ja mam podobnie tylko czasu za mało :wink:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

kogra,stasia_ogrod,plocczanka,witch bardzo dziękuję za miłe wizyty i pozdrówka ślę leniwie wakacyjne ;:196
Zapowiadana jest deszczowa trzydniówka może wreszcie ogrody wyrównają w miarę straty wilgoci...Przydałoby się! ;:173

A tymczasem jak i w innych ogródkach kwitną lilie,liliowce, zaczynają floksy ale jak to u mnie spektakularnych kwitnień ani okazów nie uświadczysz.. Liliowce i floksy bardziej rozrośnięte podzieliłam jesienią i zdobią ogródki sąsiadów . Jako bezobsługowe rośliny zostały
chętnie rozebrane na pniu a mnie się zrobiło miejsce na inne odmiany. Natomiast od koleżanki z którą wymieniamy rośliny dostałam kilkanaście odmian liliowców bo ona z kolei dzieliła swoje...Przytargała mi ich cały duży worek ,nie wyszukane ,zwykłe i popularne ale zwyczajne , zdrowe ,bez falbanek , których nie lubię... ;:131 Wszystkie,nawet najmniejsza sadzonka kwitnie lub będzie kwitła :!: :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
marne resztówki różane po pierwszym kwitnieniu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Przepiękne portrety ;:138 u mnie jak wyszłam z pracy świeciło piękne słońce,po wczorajszym nocnym deszczu aż się chciało pobiec na działkę,zanim jednak zjedliśmy obiad nadciągnęła czarna chmura z której lunął deszcz,potem trochę pogrzmiało i zrobiło się nieprzyjemnie
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Mikołajek przyprawia o zawrót głowy, taki cudny.
Mój niestety padł, chyba mu ziemia nie odpowiadała bo z każdym rokiem było go mniej, aż w końcu zaginął.
Szkoda mi go bardzo, ale nie można mieć wszystkiego. :wit
Grażyna.
kogro-linki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Maryniu, dlaczego nie lubisz liliowców z 'falbankami'?
Mnie one się bardzo podobają, właśnie dzięki tym 'falbankom'. :;230
No cóż, o gustach się ponoć nie dyskutuje, każdy ma swój własny. ;:303 ;:303
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marysiu marcinki już, ;:oj czy to nie jesienny kwiat. Tawułki świecą na rabatach, lilia w ażurowym towarzystwie, cudnie sfotografowana. ;:138 Też nie lubię liliowców z falbankami. Kępa zebrinusa ogromna, a kacze dzioby jeszcze nie rozkwitnięte, a już zjawiskowo wyglądają. ;:31 Mikołajka wysiałam w tym roku, pewnie nie doczekam, tak pięknego jak Twój.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Maryniu bajkowy busz ... tak bym określiła Twój ogród po spacerze. . Wiem ile każdą z nas kosztuje taki stan roślin przy dłuższych okresach bez deszczu. U mnie tez od soboty lekko popaduje - plany przez to muszę zmienić ale nie złoszczę się bo deszcz potrzebny. W tym sezonie u mnie wiązówka czerwona ma wyjątkowo jasne kwiaty , ciekawe dlaczego ?
Twoja hosta o niebieskich kwiatach faktycznie ma taki kolor w realu czy to kwestia oświetlenia przy robieniu zdjęcia ?
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Maryniu..... busz.... busz..... busz i to jest najpiękniejsze ;:138
Z każdego zakątka wygląda ciekawa roślina i potrafisz ją odpowiednio pokazać ;:215
Nie tylko ja jestem zauroczona Twoimi zdjęciami ale więcej takich fanek masz na forum ;:167
Pustka powstała w głowie po spacerze w tak pięknym miejscu i nic sensownego sklecić nie potrafię ;:223
Tawułka z hostą na str 75 na piedestał, chociaż więcej ich jest ale to najbardziej mi utkwiło ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wzięło i wcięło mi pisaninę ... :twisted: Trzeba zacząć od nowa ale to miłe bo odpowiedzieć na wizytę Gości to sama przyjemność! :D
No i mamy trzydniówkę ;:oj ...wczoraj po południu wypogodziło się i obeschło więc my w ;:71 i kierunek działka .W koszyku oczywiście moje niezbędniki i w drogę..Fajnie było , cieplutko , piękne światło i wolny czas...
Rośliny napite ziemia także , chwasty w natarciu...Będzie co robić :roll: ...

dorcia7 ;:180 ciągle pada..

kogra Graziu mikołajek rzeczywiście ładnie wygląda na rabacie ale jest tyle innych roślin równie pięknych , które rekompensują jego brak ...wszystkiego nie zmieścimy!

plocczanka Lucynko nie lubię i już! Wydają mi się wynaturzone a często i wulgarne :oops: ... Lubię rośliny niewielkich rozmiarów , sadzenie po kilka sztuk razem nie dla mnie ...W dużych przestrzennych ogrodach tak ale w takich naszych grajdołkach kiedy się chce mieć to i to i tamto bez sensu dla mnie... Dobrze ,że mamy różne gusty to fakt , unikamy monotonii... :) ! ;:173

cyma2704 Marcinek się chce przypodobać bo to samosiejka i nie chce być wywalony na kompost :) Też nie falbankowa jesteś? Czyli mam kumpelę , w kupie raźniej ! Za miłe uwagi dziękuję! ;:196

christinkrysia Krysiu miło,że się odnalazłaś w moim buszu ale ścieżki mam wyraźnie wydzielone więc zgubić się nie można! :)
Hosta ma kwiaty bardziej liliowe niż niebieskie dość popularne u host...Dziękuję za spacerek! ;:180

mar33 Marysiu busz ;:oj kojarzy mi się z czymś nieokiełznanym, dzikim ale mam nadzieję , że nie tak go widzicie ;:306 ...staram się przecież .... ;:oj

O fanach mówisz ? :shock: Moich zdeklarowanych ;:167 jak mówisz fanów na palcach odliczyć mogę a Ty mi tu takie rzeczy prawisz :D Większość to poszukujący podglądacze po różnych wątkach nie tylko w moim buszujący bynajmniej... ;:306

Mój wczorajszy urobek....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
aspera
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i udało się bez lilii i liliowców ...fotek mam mnóstwo ale odmiany które są często pokazywane więc odpuściłam je gwoli urozmaicenia...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
spartyna ujarzmiona
Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Maryniu Twój urobek jest bardzo bogaty, a zdjęcia jak zwykle piękne.
Twoje kacze szyjki rosną przy płocie i zapewne maja sporo słonka. Są bujne i bogate. Moje też posadziłam przy siatce, ale co roku jest ich jakby mniej. Chyba nie szczędzisz im wody?
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko miło mi Ciebie powitać ! ;:168 Wręcz przeciwnie kaczorki rosną w cieniu domku późnym popołudniem mają trochę słońca.Nie podlewam ich wcale ;:185 i przypominam sobie o nich jak zakwitną... :) Wiosną sypnęłam na tę rabatę garść nawozu i zapominam o niej bo jest bezobsługowa za sprawą tawułek i obrzeża z host! ;:173 Jedynie wiosną ją grabię i przycinam rośliny a później ich liście szczelnie przykrywają ziemię i chwasty nie rosną.
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Ja w sprawie 'kaczych dziobów'. Jak się u siebie dobrze rozejrzałam, to dostrzegłam, że jednak 'aż' jeden pęd mi zakwitł ;:oj . Rzecz w tym, że ja zupełnie inne roślinki specjalnie podlewałam i obsypałam lepszą ziemią, żeby szybciej mieć kwiatki ;:223 . Na razie dalej nie wiem, co to jest, muszę czekać, aż zakwitnie. Zabić się , to mało :roll: . Drugą sadzonkę chyba skutecznie podeptałam, myśląc, że to jakaś siewka floksa, a tych fiolecików już mam dość. Cóż, pozostaje tylko czekać ;:145 , chyba, że wcześniej coś mnie trafi ;:161 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu czyżbyś nie miała poważniejszych problemów jak kaczorki ;:oj ??? :roll: Szczęściara z Ciebie jeżeli tak ! ;:63 Jeszcze usuwać je będziesz bo one rosną jak szalone ...

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”