Kropelka zaprasza cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kropelka zaprasza cz.3

Post »

Nie myśl że tylko ty masz sto pomysłów na urządzenie ogrodu .. I wcale to się z wiekiem nie zmienia ,zawsze coś nie pasuje i trzeba to przesadzić w inne miejsce .. Teraz mam zamiar przerobić rabatę z której wypadły chryzantemy . Jest tam bardzo sucho więc będą duże rozchodniki które już rosną i zamówione kolorowe ,niskie trawy , może im się podoba ta rabata,,..
U mnie tez upał i zamiast prażyć się w ogrodzie odpoczywam pod lipką .. Czekam aż się ochłodzi wtedy znowu wezmę się za ogród ,teraz tylko podlewam ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Janko, wiem, że nie jestem wyjątkiem, raczej potwierdzeniem reguły. Ciągle mi się coś odwidza, znudza... W ogrodzie idzie coś przesadzić, przerobić, gorzej w domu... Nie tak łatwo wymienić płytki w kuchni, czy zabudowę łazienki--- a tu niestety też się pojawiają dylematy: "mogłam inaczej", mogłam inne, żałuję tego czy tamtego... Ech, ta pokręcona natura człowieka

Obrazek

Obrazek

Dorotko, no tak, "trzymam kilka srok za ogon" i do efektu końcowego daleko ;:222 Wsadziłam wiosna kilka patyczków i tylko jeden mi się ukorzenił, ma dwie łodygi i dwa kwiaty. To Chyba hortensja Limonka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bogumiłko,
witaj.
Masz rację, z wiekiem człowiek nie dąży już do perfekcji ogrodowej, chwasty już mnie tak nie rażą. Może też dlatego, ze przy stosunkowo dużych roślinach, chwasty zostają gdzieś pod nogami, a w młodziutkim ogrodzie to jednak graja pierwsze skrzypce? Kasy nie liczę, M.nawet nie ma wyobrażenia ile pieniędzy "wsadziłam" w ogród :;230

Moja rozczochrana dalia
Obrazek

Obrazek

Lucynko, na razie to ja rozwaliłam ogród, rozkopałam Każdy, kto choć na chwilę zagości u mnie w ogrodzie pyta co ja tu znów kombinuję... nie odpowiadam, bo sama do końca nie wiem :;230 Kciuki zawsze się przydadzą

Powojnik Polish Spirit wciąż kwitnie
Obrazek
niezawodna dalia Preference
Obrazek

Kaniu schlebiasz mi :) Aparat nie pokazuje wszystkiego, można trochę oszukać rzeczywistość. Pokażę Ci trochę tego "rozmemłania", tylko nie narzekaj, że zdjęcia brzydkie :;230
Miejsce do zagospodarowania pomiędzy wschodnią stroną domu a płotem sąsiada, 4 metry szerokości, długość jakieś 10-15 m, zależy gdzie mnie poniesie :;230

Obrazek

Tył ogrodu, tu zawsze miałam warzywniak, ale na niewielkiej powierzchni, teraz porozkładana czarna agrotkanina "gotuje" chwasty pod spodem, potem będzie wszystko do przekopania i zazielenienia/zakolorowania.
Obrazek

Wykopaliska skalniakowe już znasz

Obrazek

Tu też trwają/stoją prace:

Obrazek

Przesadzone azalie nawet sobie radzą, wokół nich mam plany, ale nie mam siły i czasu...
Obrazek

Aniu,
to Chyba tak zwane tuje książkowe. Za dużo zabawy z obkopywaniem szpadelkiem ;:185 Po prostu jak najdzie mnie wena wtedy trach i przesadzę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podziwiam za ilość prac robionych naraz ;:180
Biała dalia rozczochrana - super! I astry bylinowe z poprzednich stron ;:333
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

MARIOLKA,sporo się u Ciebie dzieje :wit
Z tego wynika,ze ogród będzie jeszcze ładniejszy ;:108
Ładne dalie i hortki :!: Że o reszcie nie wspomnę ...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Widać, że u Ciebie się dzieje, Mariolko ! ;:63 Też tak miałam i nieustannie coś przerabiałam ;:oj ..ale już mi się nie bardzo chce, tylko raczej kosmetycznie ;:131 ...Lubię zmiany w ogrodzie...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Marioluś, a co posadzisz w tym miejscu na granicy z sąsiadem? Tam raczej cienisto ?
Biały rozczochraniec ;:333
I nie przemęczaj się, rozłóż sobie prace na etapy, bo gdzie my się wszyscy śpieszymy? ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Też zachwycam się białym rozczochrańcem ;:167 Wykopaliska, tudzież praca na pełnych obrotach, a wiesz ,że między sąsiadem a domem posadziłabym hortensje albo zostawiła teren pod dalie .Na razie trawka ,a potem się pomyśli .Też mam taką duszę ,ze nie lubię monotonii człek przekorny szybko się nudzi :;230 Jednak Mariolko trzeba dać na luz, nie od razu Kraków zbudowano
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, o hortensjach myślałam, na dalie za ciemno i za mokro. Najbardziej pasują mi tam funkie, ze względu właśnie na warunki, tylko wolałabym jednak coś wyższego, żeby zasłaniało bałagan podwórkowy :roll: Pewnie, ze nie da się wszystkiego zrobić na raz, ale człek ma taki pokręcony charakter, a ja jeszcze typ choleryka, co pomyślę to robię, często bez pomyślunku :|

Obrazek

Obrazek

Pepsi, myślałam o hostach, ale wolałabym coś wyższego. No chyba, że posadzę hosty giganty, ale nie mam takich w ogrodzie, a wolałabym coś poprzesadzać, choćby z racji zwolnienia miejsca w ogrodzie/przerzedzenia nasadzeń. Tam jest dość wilgotno i cienisto przez większą część dnia. No nie wiem gdzie nam tak spieszno? Bo jakby nie było cel dla każdego taki sam i nie ma innej opcji :roll:

Obrazek

Obrazek

Marysiu, mnie też się nie chce :;230 Ale jak pisałam, najpierw robię, potem myślę. I jak tylko jestem w jakimś miejscu i stwierdzam, że przydałaby się tu jakaś zmiana, od razu działam. Potem mam rozkopany ogród w najlepsze. I nic nie skończone, a taki chaos znów wprowadza mnie w zdenerwowanie, i tak w kółko.

Obrazek

Obrazek

Sławku, ano dzieje się, albo chociaż stwarzam pozory :;230 Bo właściwie od kiedy zaczęła się szkoła i popołudniowe lekcje z dziećmi :evil: to nie ma szans na podłubanie w ogrodzie. Rano długo rosa, zresztą trzeba ogarnąć dom, obiad, sklep, zawieź- odebrać córkę, potem jak już dzieci wrócą ze szkoły to nie ma szans, bo tylko lekcje i lekcje :evil: :evil: :evil:

Obrazek

Obrazek

Florian, ta dalia biała zawsze była wysoka na jakieś 1,20, a w tym roku niziutka jakieś 50 cm, jeszcze kładzie się po ziemi... Z tymi pracami tak jak pisałam, przeważnie porozwalam i mi sie nie chce, albo nie mam czasu...

Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Mariolka cudowny Twój ogród, wypiękniał, a jakie zmiany. Widzę też dużo rozpoczętych/stojących prac, naprawdę lecisz jak burza. Mi nie starcza czasu w weekendy ogarnąć i cokolwiek zrobić. Teraz też mam lekcje do odrabiania, soki do robienia czarnego bzu. Ale w przyszły weekend już nic nie zbieram, coś wreszcie ruszę w ogrodzie, jakieś zmiany. Bo nowych nasadzeń na razie nie planuję. Muszę ogarnąć to co jest.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Mariolu masz wszystkie objawy ogrodniczego ADHD i idziesz przez to jak burza! :D
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, też mam problem z ogarnianiem wszystkiego, ale grunt to iść ciągle do przodu. Ogród się zmienia, niezaprzeczalnie. Rośliny rozrastają się, czasami już wręcz się zagłuszają i przez to ogród wymaga nieustannej korekty.

Obrazek

Obrazek

Kasiu,
bo ja ogólnie jestem "postrzelona", mam tysiąc pomysłów na minutę i nierzadko nie kończę tego co zaczęłam :;230 . Ale nikt i nic z tego powodu jeszcze nie ucierpiał :;230

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Mariola skoro myślałaś o hostach a chcesz tam coś większego, to widzę tam hortensje bukietowe podsadzone hostami. ;:333
Widzę, że mamy coś podobnego. Ja też często coś zaczynam i nim to skończę to zaczynam kolejne. Czasem komplikuje to życie. ;:131 Zdjęcia piękne, kolorowe. I niestety takie już jesienne... Dlaczego sezon tak szybko minął?! ;:145
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Piękne astry! Z dnia na dzień jest ich coraz więcej, a że pogoda dopisuje - nad nimi mnóstwo motyli i pszczół ;:3
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Popieram Aneczkę, tym bardziej że Twoje hortensje takie piękne ;:167 .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Mariolko taki los mamy i ogrodniczki. :) Jakbym siebie widziała, tylko dzieci szkolnych nie mam. Tu zrobię, tak poprawię, a trzy lata rabata rozgrzebana. ;:173 Hortensje masz piękne, na mokrym podłożu zawsze sobie poradzą, Ania miała znakomity pomysł. ;:108 Podsadzisz hostami lub żurawkami i będzie piękny zakątek. ;:215 Marcinki pięknie kwitną, ale biała dalia przecudna. ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”