Ogródek AGNESS
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek AGNESS
Agnieszko ja też zachwyciłam się macierzanką, bo mam ich już parę i chociaż u mnie króluje glina to podsypuję piaskiem i sadzę, bo lubię 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu fajny pomysł z macierzanką, ona świetnie rośnie na słabych glebach i warto ją posadzić tam, gdzie inne rośliny mają kłopoty
Jest jej sporo odmian, niektóre mają żółte listeczki, inne żółto-zielone, jeszcze inne ciemnozielone ...
Aniu bardzo dziękuję
Z ręką tak sobie, palec nie wygląda najlepiej, ale mam nadzieję, że wszystko dobrze się wygoi....
Jolu dziękuję
Liliowce w fioletach faktycznie pasują kolorystycznie do Twojego leśnego ogrodu
Zrób sobie wycieczkę w któryś weekend i bardzo zapraszam po sadzonki
Iwonko to bardzo prawdopodobne, że to macierzanka karpacka. Zaraz popatrzę w necie , dziękuję że zadałaś sobie trud i poszukałaś
Aniu tak, pysznogłówki wycinam niziutko. To powoduje, że nie ma zagrożenia mączniakiem, który faktycznie tak jak piszesz często pojawia się właśnie później. Robię tak od lat i one zawsze pięknie się rozrastają i obficie kwitną w kolejnym sezonie.... a i jesienią potrafią powtórzyć
Ewuniu te kwiatuszki są drobne, ale jest ich cała masa, może to zbliżenie sprawia takie wrażenie, że wydają się spore
Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z takiego sposobu uprawy monardy
Jacku bardzo dziękuję
Jacku masz całkowitą rację, że nie wytrzymam bez prac w ogródku.... cały czas coś po troszkę podskubuję.... a to większe ziele, jak gdzieś się wychyli, a to przekwitnięte kwiaty
Anulko witaj w moim ogródku . Bardzo dziękuję za wizytę i zapraszam na spacery moimi alejkami
Eluniu dziękuję ... ale zazdrościć to Ty nie musisz niczego, sama masz mnóstwo pięknych kwiatów
Małgoś świetny wybór.... OT to wspaniała grupa lilii, bardzo, bardzo na nie namawiam i jestem pewna, że będziesz nimi oczarowana
Zosiu nie mam pojęcia, czy są podobne macierzanki kwitnące w innych kolorkach, ale bardzo jest to możliwe....
Znalazłam link, gdzie jest mnóstwo macierzanek, wprawdzie to strona sklepu , ale można sobie porównać odmiany ... Są tez białe, może znajdziesz podobną do Twojej
http://kwietnik.com.pl/pl/p/macierzanka ... -9537/8436
Marysiu świetny pomysł z podsypywaniem paskiem. Dzięki temu roślinki sobie radzą, a Ty masz co lubisz . U mnie najpiękniej kwitnie na skalniaku. Inne rosną na brzegu rabaty, rosną ładnie, ale niechętnie kwitną....
Jest tak dużo kwitnących kwiatów, że aż trudno zdecydować się co pokazać... każdego dnia zakwitają kolejne lilie i liliowce, już kwitnące są coraz bogatsze, więc pchają się przed obiektyw.... oto one

Aniu bardzo dziękuję

Z ręką tak sobie, palec nie wygląda najlepiej, ale mam nadzieję, że wszystko dobrze się wygoi....
Jolu dziękuję

Liliowce w fioletach faktycznie pasują kolorystycznie do Twojego leśnego ogrodu

Iwonko to bardzo prawdopodobne, że to macierzanka karpacka. Zaraz popatrzę w necie , dziękuję że zadałaś sobie trud i poszukałaś

Aniu tak, pysznogłówki wycinam niziutko. To powoduje, że nie ma zagrożenia mączniakiem, który faktycznie tak jak piszesz często pojawia się właśnie później. Robię tak od lat i one zawsze pięknie się rozrastają i obficie kwitną w kolejnym sezonie.... a i jesienią potrafią powtórzyć

Ewuniu te kwiatuszki są drobne, ale jest ich cała masa, może to zbliżenie sprawia takie wrażenie, że wydają się spore

Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z takiego sposobu uprawy monardy

Jacku bardzo dziękuję

Jacku masz całkowitą rację, że nie wytrzymam bez prac w ogródku.... cały czas coś po troszkę podskubuję.... a to większe ziele, jak gdzieś się wychyli, a to przekwitnięte kwiaty

Anulko witaj w moim ogródku . Bardzo dziękuję za wizytę i zapraszam na spacery moimi alejkami

Eluniu dziękuję ... ale zazdrościć to Ty nie musisz niczego, sama masz mnóstwo pięknych kwiatów

Małgoś świetny wybór.... OT to wspaniała grupa lilii, bardzo, bardzo na nie namawiam i jestem pewna, że będziesz nimi oczarowana

Zosiu nie mam pojęcia, czy są podobne macierzanki kwitnące w innych kolorkach, ale bardzo jest to możliwe....
Znalazłam link, gdzie jest mnóstwo macierzanek, wprawdzie to strona sklepu , ale można sobie porównać odmiany ... Są tez białe, może znajdziesz podobną do Twojej

http://kwietnik.com.pl/pl/p/macierzanka ... -9537/8436
Marysiu świetny pomysł z podsypywaniem paskiem. Dzięki temu roślinki sobie radzą, a Ty masz co lubisz . U mnie najpiękniej kwitnie na skalniaku. Inne rosną na brzegu rabaty, rosną ładnie, ale niechętnie kwitną....
Jest tak dużo kwitnących kwiatów, że aż trudno zdecydować się co pokazać... każdego dnia zakwitają kolejne lilie i liliowce, już kwitnące są coraz bogatsze, więc pchają się przed obiektyw.... oto one

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ten ciemny liliowiec z drugiego zdjęcia jest przepiękny i jak widać dobrze zadomowiony bo tak obficie kwitnie. 

- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzień dobry, Aguniu
Oj, nawet nie wiesz jak brakowało mi Twoich inspiracji, Twojej fantastycznej osoby i Twojego pięknego, kolorowego ogrodu
Przychodzę z kawusią w dłoni i podziwiam tęczę barw jaka jawi się u Ciebie w Twoim ogrodowym zakątku...przepiękne liliowce
a ogród wymuskany do granic...Aguś możesz być z siebie dumna!
Ślę buziaki!

Oj, nawet nie wiesz jak brakowało mi Twoich inspiracji, Twojej fantastycznej osoby i Twojego pięknego, kolorowego ogrodu

Ślę buziaki!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aguś
nie potrafię się nacieszyć zdjęciami z twego ogrodu 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Niezłą kolekcję ślicznych liliowców sobie nazbierałaś
To zdecydowanie ich czas.

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Przepiękne te liliowce... zdecydowanie muszę powiększyć swoją kolekcję o te "szlachetniejsze"...
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Agnieszko, wspaniałe liliowce

Masz prześliczne odmiany

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
No i przez Ciebie Agnieszko zamówiłam sobie osiem macierzanek (tzn 4 rodzaje po 2 szt).

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aga, zemdlałam...tyle pięknych liliowców pokazałaś.
Ja nawet nie wiedziałam że takie istnieją. O nazwy nie pytam, to juz wyższa półeczka. Podziwiam.

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Witam po powrocie i ...ochłonięciu po ostatnich przeżyciach
.
Agusiu ...masz całą masę liliowców i to w jakich kolorach
...lubię właśnie takie ...nie udziwnione , odmiany o kwiatach stonowanych - tak w kolorze , jak i w fakturze płatków .
16 odmian mam u siebie ...ale walka tego roku ze ślimakami mnie wykończy ... znalazłam fajne odmiany w pewnej szkółce - muszę kupić - chociaż pięć , bo nie są drogie . Lilie zostały zeżarte przez nornice ...ostały się tylko po jednej cebuli ; Fata Morgana , Annemarie's Dream , i Biedronkowa n/n .
Buziaki

Agusiu ...masz całą masę liliowców i to w jakich kolorach

16 odmian mam u siebie ...ale walka tego roku ze ślimakami mnie wykończy ... znalazłam fajne odmiany w pewnej szkółce - muszę kupić - chociaż pięć , bo nie są drogie . Lilie zostały zeżarte przez nornice ...ostały się tylko po jednej cebuli ; Fata Morgana , Annemarie's Dream , i Biedronkowa n/n .
Buziaki

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witaj Agnieszko
U ciebie jak zwykle, pięknie i kolorowo
Niezłą masz już kolekcję liliowców
Pozwolę usiąść sobie na huśtawkę i podziwiać twój rabatowy busz
Miłego dnia.

U ciebie jak zwykle, pięknie i kolorowo

Miłego dnia.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
No tego jeszcze brakowało żebym jechała do ciebie ograbić ogródek
Spokojnie, jest bezpieczny, to trochę za daleko
Chociaż....w niedzielę jadę do Końskowoli (chyba) więc połowę drogi będę miała za sobą

Spokojnie, jest bezpieczny, to trochę za daleko

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,ile lat mają twoje kępy liliowców,że masz po kilka kwiatów na raz?Moje trzeci rok i nadal kwitna pojedynczymi kwiatkami.
- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga , ale liliowce znowu zapodałaś, wygrywa oczywiście zdjęcie nr 2, ach te Twoje obrazy

Pozdrawiam, Iwona.