Milenko,ja też będę za chwilę pływać ,bo padało z krótkimi przerwami cały dzień ,a teraz to już leje cięgiem,kalina już kwitnie 2 tygodnie i zobaczymy ile jeszcze będzie ,ale bardzo się teraz rozrosła na boki ,robi się po prostu olbrzymia,i muszę ją zaraz po kwitnieniu przyciąć ,bo zatłamsi wszystkich dookoła ,do koszenia przy obrzeżach mam taką małą podkaszarkę Boscha na baterie ,godzinę wytrzymuje i trzeba ją ładować ,ale to robota na kucąco ,więc kupiłam porządną podkaszarkę spalinową i mąż nią kosi przy obrzeżach ,właśnie wczoraj to zrobił i może na 2 tygodnie będzie spokój ,dobrze ,że zdążył przed deszczami bo by dopiero trawsko urosło,a tak przynajmniej cały ogród wykoszony,obrzeża , ścieżki i cała reszta,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Stasiu,za chwilę wszystko się zmieni przy ścieżkach,zapraszam znowu ,buziaczki dla Ciebie
Sylwio,ja też wypatrzyłam ten bez w Krakowie na wystawie ,już rośnie ,bardzo się z niego cieszę,miło się czyta Twoje słowa i pochwały ,człowiek czasem jest taki próżny ,ale czasem można,pozdrawiam i wielkie buziaki dla Ciebie
Tereniu,jak przyjdą goście,więc czasem jak mi się nie chce robić ,to zaraz myślę ,że przecież mógłby ktoś do mnie przyjechać ,i chyba ściągam myślami,bo za chwilę ktoś jedzie i muszę wtedy spacerować ,bo wszyscy maszerują do ogrodu i są zgubieni, nie wiedzą gdzie byli ,a gdzie nie byli,ale najlepsi są ,jak o coś zapytam ,zupełnie nie potrafią powiedzieć co i gdzie widzieli ,ta ilość roślin powoduje mętlik w każdej głowie ,a w niedzielę też spaceruję ,czasem nawet leżę na łóżku pod katalpą i pijemy sobie kawkę i czytamy ,rozmawiamy,a chwasta też niejednego wyrwę

,pozdrawiam i miłej nocki życzę
Beatko,miło,że jesteś,ale zawsze można mnie znaleźć

pozdrawiam
Aniu,mnie też się podobał,dlatego jest u mnie i są małe,pozdrawiam

i miłej nocki życzę
Małgosiu, on sam się prowadzi ,ma 3 świerki inversa ,każdy o innej wysokości ,jeden z nich prowadzę na leżąco ,stawiam mu podpory ,a on wisi tymi gałęziami ,już 2 metry poziomo urósł,bardzo trudno mi go sfotografować ,bo nie mogę w całości ,a ten co jest na zdjęciu,to najbardziej fotogeniczny i sam sobie rośnie jak chce,pozdrawiam i buziaki przesyłam