Ogród Marty cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty cz. IV

Post »

Martusiu podziwiam Twoje łuki grabowo dębowe. Bardzo interesująco to wygląda. Bardzo ciekawe roślinki zakupiłaś. Piwonie ślicznie zakwitły, i już ta kupiona w marcu obsypała Cię kwiatkami. Azalie i Rododendrony bardzo ładnie kwitna. Zakochałam się w Twoim ogrodzie.
Bzy intensywnie pachną tylko szkoda że nie ma słoneczka bo ten zapach byłby mocniejszy i bardziej wyczuwalny w ogrodzie. A zapomniałam napisac znalazłam szczepiony bez Meyera tylko nie wiem czy mi się zmieści do samochodu. Będę musiała rodziców zostawić i jechać po niego sama. Może wtedy uda mi się go zapakować :).
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martusiu cudna ta kalina sztywnołodygowa i obiela, różaneczniki, wszystko mi się podoba, a spacer tajemniczymi alejkami pełen uroku, tylko kiedy Ty biedna masz czas spacerować .
Ja spaceruję tylko w niedzielę, ale zdarza się ,że po drodze jakiegoś chwasta wyrwę . ;:306
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Bardzo mi się podoba ten ciemnofioletowy bez z białym brzegiem :D Jeszcze nigdy nie widziałam go w żadnej szkółce, a szkoda.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, widziałam u Ciebie świerk Inversa...jak go prowadzisz?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Iwonko,te ścieżki rzeczywiście powodują ,że wzbudza się ciekawość co dalej ,ale trudno taki ogród sfotografować ,trzeba kawałami robić zdjęcia zapraszam znowu,miłej nocki życzę ;:19 :wit

Jolu,ja myślę,że Lithodora i u mnie się na dobre zagości ,bo kupiłam ją w tym roku,a pączków ma mnóstwo i pewnie też zrobi piękne poduchy,mam do niej taką prośbę i myślę ,że mnie słyszy,pozdrawiam i ;:196 :wit buziaczki dla Ciebie

Grażynko,moja ziemia to ciężka glina,na niej zasadziłam brzozy i tam rosną grzyby,zresztą w naszych lasach też rosną grzyby ,a ziemia taka sama,już pisałam ,że zakopuję na głębokość 15-20 cm wszystkie odpadki grzybowe ,bo są obierki z nóg z grzybnią i wyrzucam stare kapelusze w których są zarodniki to odpowiedniki nasion u roślin,i tymi dwoma metodami możesz rozmnożyć grzyby,i posadziłam brzozy bo żyją w symbiozie z kozaczkami i dęby czerwone ,bo żyją w symbiozie z prawdziwkiem i przywiozłam z lasu jałowiec,pod którym też rośną prawdziwki i są posadzone 2 sosny pod którymi rosną maślaki i w tym małym zagajniczku rosną różne drzewa i różne grzyby,ja w wspominkach w tej części pokazałam moje grzybki ,ja te odpady grzybowe zakopuję co roku,pozdrawiam ;:168 :wit

Iwonko,sadzę i sieję te grzyby ,żeby je mieć pod nosem ,żeby rano uzbierać na świeże duszone do jajeczka,Ty wiesz ,że ja zapomniałam ci wysłać berberysów i co widzę co krok siewkę to mnie trzepie ze złości, ;:168

Maryniu,ale przy ścieżkach są polanki i tam są krzesełka ,a pod katalpami 2 łóżeczka oprócz krzesełek i można odpocząć,u mnie dzisiaj padało i pada dalej ,ale ja dzielnie w ogrodzie ,co mnie zmoczyło,to sie przebrałam w suche ubranie i znowu poszłam ,mam sadzenie ,jeszcze dzisiaj dokupiłam na targu warzywek troszkę i siałam fasolkę szparagową ,jutro też ma padać ,ale też się ubiorę odpowiednio i pójdę do ogrodu ,bo kupiłam trochę astrów i goździki i jeszcze przyszły 2 przesyłki ,więc trzeba to zasadzić,milej nocki życzę i zapraszam znowu na spacerek ;:19 :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko,ja też będę za chwilę pływać ,bo padało z krótkimi przerwami cały dzień ,a teraz to już leje cięgiem,kalina już kwitnie 2 tygodnie i zobaczymy ile jeszcze będzie ,ale bardzo się teraz rozrosła na boki ,robi się po prostu olbrzymia,i muszę ją zaraz po kwitnieniu przyciąć ,bo zatłamsi wszystkich dookoła ,do koszenia przy obrzeżach mam taką małą podkaszarkę Boscha na baterie ,godzinę wytrzymuje i trzeba ją ładować ,ale to robota na kucąco ,więc kupiłam porządną podkaszarkę spalinową i mąż nią kosi przy obrzeżach ,właśnie wczoraj to zrobił i może na 2 tygodnie będzie spokój ,dobrze ,że zdążył przed deszczami bo by dopiero trawsko urosło,a tak przynajmniej cały ogród wykoszony,obrzeża , ścieżki i cała reszta,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit

Stasiu,za chwilę wszystko się zmieni przy ścieżkach,zapraszam znowu ,buziaczki dla Ciebie ;:196

Sylwio,ja też wypatrzyłam ten bez w Krakowie na wystawie ,już rośnie ,bardzo się z niego cieszę,miło się czyta Twoje słowa i pochwały ,człowiek czasem jest taki próżny ,ale czasem można,pozdrawiam i wielkie buziaki dla Ciebie ;:196 :wit

Tereniu,jak przyjdą goście,więc czasem jak mi się nie chce robić ,to zaraz myślę ,że przecież mógłby ktoś do mnie przyjechać ,i chyba ściągam myślami,bo za chwilę ktoś jedzie i muszę wtedy spacerować ,bo wszyscy maszerują do ogrodu i są zgubieni, nie wiedzą gdzie byli ,a gdzie nie byli,ale najlepsi są ,jak o coś zapytam ,zupełnie nie potrafią powiedzieć co i gdzie widzieli ,ta ilość roślin powoduje mętlik w każdej głowie ,a w niedzielę też spaceruję ,czasem nawet leżę na łóżku pod katalpą i pijemy sobie kawkę i czytamy ,rozmawiamy,a chwasta też niejednego wyrwę ;:306 ,pozdrawiam i miłej nocki życzę

Beatko,miło,że jesteś,ale zawsze można mnie znaleźć ;:196 pozdrawiam

Aniu,mnie też się podobał,dlatego jest u mnie i są małe,pozdrawiam :wit i miłej nocki życzę ;:19

Małgosiu, on sam się prowadzi ,ma 3 świerki inversa ,każdy o innej wysokości ,jeden z nich prowadzę na leżąco ,stawiam mu podpory ,a on wisi tymi gałęziami ,już 2 metry poziomo urósł,bardzo trudno mi go sfotografować ,bo nie mogę w całości ,a ten co jest na zdjęciu,to najbardziej fotogeniczny i sam sobie rośnie jak chce,pozdrawiam i buziaki przesyłam ;:196 :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kwitnące roślinki w ogrodzie,bo po obecnym deszczu już chyba nic nie zostanie ,ale i tak bardzo długo wszystko kwitło

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zawilce nadal kwitną
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Bardzo ładne zdjęcia, roślinki kwitną, szczególnie rh super wyglądają. Zachwycam się jeszcze tulipanami, warto, bo są bardzo ładne. ;:333
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ścieżki piękne, aż by się chciało błądzić po nich godzinami :D W moim ogrodzie pewnie też powstaną podobne, bo zaczyna mi brakować miejsca :wink:
Wczoraj padało tylko raz i to do południa, więc cały czas później spędziłam w ogrodzie. Prawie nie widać, że cokolwiek zrobiłam :? Jednak udało mi się opryskać najbardziej obsypane mszycami róże, może zauważę wreszcie pąki na nich ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś Ty to potrafisz pokazać. ;:138
piękne to wszystko ale te żarnowce. ;:202
Miłego dnia. ;:7
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Masz ciekawe obrzeża z pni drzew. Przy następnym trzebieniu sadziku pomyślę o tym.
A obiele są rzeczywiście piękne. Niestety tej wiosny porwaliśmy sie na przesadzenie jej. Nie przeżyła, mimo starań. Teraz brakuje mi jej bieli.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj...Ja też chętnie pospacerowałam sobie po Twoich tajemniczych ścieżkach...pięknie masz.. ;:138 kolory wiosny cudowne ..super wyglądają te rh z iglakiem...u mnie też leje i powoli kończą się już pierwsze wiosenne kolorki..jeszcze gdzieś tam majaczą ostanie tulipany..ale azalie zaczynają może nie padną po tych deszczach..wszystko od Ciebie pięknie się przyjęło.. ;:196 teraz tylko czekam na kolorki...pozdrawiam... ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martuś też tak robię a mimo tego nie chcą rosnąć.
Ale ogród w mieście, więc pewno to środowisko im nie służy.
Dawałam też grzybnię w postaci żelu i wyrosło tylko kilka trujących.
Ale to powierzchnia zaledwie kilkunastu metrów kw, więc chyba trochę jednak za mało.
W tym przypadku na grzyby jeżdżę w góry. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marta jakie śliczne te różowe orliki ;:180 pełnik chiński - ciekawa roślinka. Cieszę się, że będę miała okazję zobaczyć to wszystko na żywo ;:168
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś, witaj... ;:196
Ale sobie pochodziłam po Twoich cudnych zakątkach, ależ oczy nacieszyłam... Dobrze, że choć tutaj można zobaczyć Twoje niesamowite inspiracje... ;:180
Dobrych dni Ci życzę i serdeczności zostawiam... ;:168
A brzozowy zagajnik jest rewelacyjny... ;:138
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”