Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Kochani bardzo wam wszystkim dziękuję za odwiedziny i przepraszam za brak odpowiedzi ,ale ta pogoda w ostatnich dniach ,zimnica ulewne deszcze ,burze ,nic tylko ;:145
Basiu a ja z utęsknieniem czekam na fotki twoich łanów irysowych :D mam nadzieję ,że już wróciłaś z wojaży i za chwilkę pochwalisz się swoimi okazami :D
Ewuś ja też sprowadzam coraz więcej krzewów i drzew do ogrodu,ale pod każdym z nich znajdzie się miejsce na jakieś bylinki ,a irysy warte są każdej chwili spędzonej na pieleniu
Obrazek
Tumultueux
Aniu Andowan zaglądam do ciebie jak tylko widzę nowy wpis :D Masz przepiękne odmiany ,niektóre już wpisałam na listę do zdobycia :D
U Sławka kaprysi ,a u mnie ten dwulatek ma najwięcej przyrostów i chyba największy kwiat

Obrazek Obrazek
Connection
Jacku ja w ubiegłym roku miałam prawdziwe szczęście ,bo zakwitło mi sto procent posadzonych nowości ,tym razem tak pięknie nie będzie ,ale mam nadzieję ,że te starsze już rozrośnięte dadzą wreszcie prawdziwy popis swoich możliwości

Obrazek Obrazek
Acoma
Beciu dziękuję ;:196
Anulka ...nie kracz ,bo jeszcze cię usłyszy i naprawdę pozostanie takim pojedyńczym badylkiem ;:306
Edytko cieszę się ,że zaglądasz i ,że wraca ci wena na pisanie jeszcze tylko foteczek więcej wstawiaj ,bo z pewnością u ciebie też coraz bardziej kolorowo :D
Mariolu nie da się ukryć ,że irysy zawróciły mi w głowie,ale te twoje azalie ;:oj cuda prawdziwe...a jakie zaraźliwe...już kombinuję gdzie by tu u mnie i jakie :;230
O widzisz Beatko nie jesteś w tym chorowaniu osamotniona ,mi też się ciągle coś nowego przyplątuje :;230
W tamtym roku bardzo czekałam na pierwsze kwiaty peoni ,które kupiłam od Izy,ale psy goniły kota ,chłopcy go ratowali i ....takiej masakry żadna roślina u mnie nie przeżyła ;:145 nie ocalało dosłownie nic :evil: ale dziś jedna zakwitła terminatorka moja kochana
Obrazek Obrazek
Red Charm jak dla mnie to peoniowe zjawisko ;:oj
Ewuniu w pierwszym roku po posadzeniu to dobrym wynikiem jest jak zakwitnie połowa ,a takt jak się zadomowi to tworzy cudne bukiety
Obrazek
Reniu chmurki już w twoją stronę dmuchnełam ,bo u mnie naprawdę już dość napadało ;:219 Słońce Jaźwinu cudny i jaki ogromny,lubię takie porównawcze fotki ;:oj
Masz rację Kasiu takie słoneczko trudno na rabacie przegapić,szkoda ,że to nie mój tylko Reni ,ale to się nadrobi :D

Obrazek Obrazek
I jeszcze mój jedynak z grupy MTB Zazzarazah :D
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Beata, ostatnio rzadziej się wpisuję, bo nie jestem zbytnią fanką irysów.
No ale teraz to muszę - Connection to nawet mnie zdołał zauroczyć Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękne te irysy i kolor piwonii taki mocny ;:138
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Brawo,BEATKA :wit
Początek irysów wysokich i już kilka rarytasów ;:108 Ale te rarytne,jak słusznie zauważyłaś,
raczej wolno się rozrastają...
Bardzo ładny TUMULT cośtam-cośtam :heja
Pokazuj dalsze :!:
Sławek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuzka a w realu jest jeszcze piękniejszy :D gwarantuję ci ,że jak posadzisz w ogrodzie jednego ,to zachorujesz ;:306
Marzenko ja wcześniej miałam tylko różowe peonie po poprzednich właścicielach ,więc to czerwień to dla mnie jak objawienie ;:oj wiem ,że krótko kwitną ,ale peonii będzie u mnie przybywać ,te ogromne ,pachnące kwiaty są cudowne :D
Nawet chłodna i wietrzna aura nie jest już w stanie zatrzymać kolejnych kwitnień i dobrze ,bo od razu mam lepszy humor :D
Obrazek Obrazek
In Living Color
Obrazek Obrazek
Millennium Falcon
Obrazek Obrazek
I po raz pierwszy u mnie Sofia od Sławka :D
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Ja, tak jak Zuza nie przepadam za irysami, ale te, które pokazujesz, powalają na kolana ;:180 ;:180 .
Jeszcze Twoja deklaracja o ich pieleniu ;:oj - wpadłaś po uszy 'kochanieńka' :tan .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Beatko pozaświecam Ci trochę :oops:
Ale choroba irysowa przeszła z Ciebie na mnie :lol:
Znów małe porównanko ;:7

Obrazek

Obrazek
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj, ale kolorowo ;:oj . Lubię irysy jak zaczynają rozkwitać, ten pierwszy kwiat ;:108 , potem mniej. Chociaż nie mogę zaprzeczyć, żę są śliczne.
Kiedyś miałam nawet niezłą kolekcję, teraz prawie ani jednego. Ale to tylko dlatego, że jakbym jakiegoś wprowadziła do ogrodu to przybywałyby następne ;:306 . Więc oszczędzam sobie tego i podziwiam u innych. A u Ciebie jest na czym oko zawiesić ;:oj . Proszę podeślij mi trochę deszczu, bo u mnie dla odminany SUSZA ;:145 i też płakać się chce.
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Beato cudowne masz irysy ;:63
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Przepiękne irysy. Uwielbiam te kwiaty, są cudne i pachną każdy inaczej.
Też mam kilka ale nie tak wspaniałe jak Twoje.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek
Jeden z pierwszych moich irysów od Sławka ;:196 aksamitny i pięknie już rozrośnięty Into the Night
Aneczko oj wpadłam ,wpadłam po uszy :D i choć w tym roku zakwitnie mi tylko połowa to i tak w sierpniu będę ślinić się do kolejnych zakupów :D no i kombinować z miejscem...gdzie by tu jeszcze wcisnąć :D
Reniu zdjęcia pięknych kwiatów nie są zaśmiecaniem :D dawaj więcej,tylko błagam z nazwami ,żebym wiedziała na co choruję :D i powtórzę to co pisałam rok temu ja cię nie zarażam ,ja cię od życiowego błędu chronię :D
Żywokost od ciebie przerósł w tym roku makleję i pięknie rozświetla mi busz pod leszczyną

Iwonko ,aż mi się wierzyć nie chce,że gdzieś jest susza :roll: u mnie ziemia nasiąkła jak gąbka ,achwasty tak szaleją ,że nie wiem od czego zacząć i co najpierw pryskać robale ,czy na grzyba :evil:
Wiesz lubię te nasze ogrodnicze poszukiwania ,zmienność w ogrodzie ,nowe chciejstwa,wcale nie marzę o tym ,że skończę już ogród tak raz na zawsze...przecież to cała zabawa to te nasze poszukiwania i nowe nasadzenia :D Zaprosiłam w tym roku do siebie róże,a i lilii mi troszkę przybyło :D
Amelko jeśli tak zarobiona osoba jak ty znajduje czas ,żeby zajrzeć i pochwalić to znaczy ,że naprawdę się podobają ;:196
Obrazek
Rare Treate
Obrazek Obrazek
Te już były ,ale od pierwszego kwiatu lepsze jest tylko kilka kwitnących jednocześnie :D
Obrazek Obrazek
I jeszcze wspomniany wcześniej busz pod leszczyną :D
Obrazek
Jolu ,one wszystkie są piękne ;:196 pokazuj i ciesz się nim :D
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Bejka u mnie wszystko NN pewnie bym doszła , który to może być
ale nie chce już zaglądać do kajetu z zakupami , bo tam widnieje że kupiłam ze 150 odmian , a mam 15 :lol:
Reszta to babcine.
Malkeja jeszcze nie pokazała swojego całego wzrostu wiec na pewno przegoni żywokosta .

Mnie urzekają takie dziwaki .

Obrazek

Obrazek

Ale małpiszon dopiero w 3 roku zakwitła a rośnie jak kamień .
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Piękne te Twoje irysy :) a jak kilka kwitnie razem to bajkowo to wygląda :)
Nie masz problemów z makleją? U mnie wyłazi wszędzie :roll: aż się zastanawiam czy całkiem jej nie usunąć, chociaż straszliwie mi się podoba ;:218
I ten kolorowy żywokost też jest super :)
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Masz piękną kolekcją irysów. Nie wiadomo, który najpiękniejszy. Wszystkie cudowne.
'Into the Night' ma cudowne kolory, ale i 'High Master' wspaniały, 'Sofia' niesamowita , Connection - marzenie. Gratuluję takich wspaniałości.
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękne te irysy a ten ostatni przepiękny nigdy takiego nie widziałam ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”