Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosenne planowanie w wiejskim ogrodzie cz.16

Post »

No dobra, znalazlam jakieś nasionka, ale nie wiem jakie. Oczywiście jak je pakowalam to bylam przekonana, że zapamiętam i dipa. Ale wysieję, będzie niespodzianka.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,u mnie od rana leje ,teraz podnoszę głowę z nad laptopa a tu sypie jakby worek pękł z pierzem,moja córka wyjechała do Szczyrku z rodziną ,zadzwoniła kazała w internecie znaleźć" biały krzyż -kamera ",wyszukałam, a oni do mnie machają ze stoku i zjeżdżają sobie ,no technika niesamowita,miłego dnia życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu ;:196
Śliczny papug my też mieliśmy papużkę falistą nawet jajko zniosła .
Z jednym kotem żyła w zgodzie klatka cały czas była otwarta i fruwała po mieszkaniu bez obaw ,że ją kotek zje.Ale jak doszły inne koty to już musiała być zamknięta.Chciały ją przez klatkę chwycić ,ale dziobała ich po mordkach i po łapkach .
Miłego popołudnia ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Papug fajny, spojrzenie kociaka jeszcze fajniejsze, podobne jest do spojrzenia mojego Maksa na widok kurki, ale przednie łapki kociaka są najcudowniejsze. ;:65 ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale jak mogłeś trzeba było od razu zrzucić na komputer ;:131
U mnie lało od rana, a od chyba 13 najpierw śnieg z deszczem a potem śnieg padał, oczywiście za moim zakrętem najbielej ;:306
Ja wiedziałam że to jeszcze nie wiosna ;:185
Byłam dzisiaj w Polanie ....100 w plecy :?
Marysiu no może nie aż tak ...chociaż ? to pewnie prosta droga ;:306
Aniu to czekamy !
Madziu to jakoś wiąże się ze sobą rośliny, zwierzęta, ptaszki..... i co dalej :wink:
Reniu ale to podobno nie ma znaczenia ważne towarzystwo ...no i jajek nie będzie ;:306
Dorotko poślę Ci coś podpisanego ;:108
Marto u mnie też zima wraca ;:131 , ale to dopiero luty.
Kiedyś w Krakowie jak stało się na Wielopolu na przystanku była kamera Dziennika Polskiego i na stronie DP można było tez machać do kogoś, a potem wpisywało się datę i godzinę i oglądało siebie ;:224
Alu ja nie będę ryzykować ;:185 koty śpią u mnie na łóżku pojedzone i w ogóle nie interesują się papużkiem :uszy
Ja też liczę na naszą że jak ich parę razy dziobnie to będą się trzymały na odległość.
Joasiu to juz wiem o których łapkach piszesz. Maciek ma trzy skarpetki, bo 4 zgubił ;:306
To jest straszny pieszczoch ;:333
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, na papużka jednak uważaj, koty mogą wkładać łapki między prętami do klatki i poranić ptaszka, najlepiej jak klatka wisi na haczyku od sufitu. U mnie dzisiaj była integracja Króla Złotego z resztą towarzystwa, przy czyszczeniu klatki dałam go do łazienki, oczywiście koty i psy (oprócz Margolci, bo ona ma wszystko w nosie), przytuptały się zaznajomić, można by rzec że Król Złoty rządził :wink: i jeszcze coś co mnie wprawiło w osłupienie, załatwił się do kociej kuwety :shock:
Marysiu, co tam nakupowałaś w Polanie? Ja dzisiaj nieopatrznie a właściwie przez Jonatankę, weszłam do Floribundy i znowu poszłooo ;:131
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Masz jeszcze jakieś zdjęcie papuga? ;:170
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko papuź dostała nową lokalizację jest u mnie w pokoju i w dodatku stoi na toaletce więc ma lustro na widoku i chyba tu będzie. Co prawda została odizolowana od reszty towarzystwa, ale młoda przyniosła informację że klatka nie może stać na podłodze i póki nie będzie powieszona to będzie tylko ze mną.
Do Polanu poszłam po nasiona dla mojego kolegi w USA, zamówiony bób i malwy ale doszło do tego trochę innych. Poza tym nawozy do doniczkowych, doniczki, podstawki. Ciekawą dużą podstawkę kupiłam pod rozsady, bardzo solidną. Nowy mały spryskiwacz do rozsad, bo starsze były używane do chemii. No i dla siebie też kupiła 10 torebeczek nasion :oops:
Dorotko proszę ! trudno jej zrobić zdjęcie bo jak dochodzę do klatki to wyczynia różne ruchy ;:306

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No kochana, to teraz musisz zacząć go przekupywać. A będzie Cię kochał miłością wielką. Hahahha. Cudnie tam ma. ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie chce jabłuszka jeść ;:185 jeszcze się mnie boi, bo jak się zbliżam to chciałby uciec w przeciwnym kierunku, ale jak siedzę na fotelu to cały czas ma mnie na oku ;:306 Ale cieszy mnie bo co chwilę skubie swoje ziarenka. Tylko nie wiem czy wody nie ma źle powieszonej ale druga ma na dole.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No przystojny kawaler z niego :D Przyzwyczai się do Ciebie, to mądre stworzonka. Czasem wypuszczaj ją na pokój, nauczy się szybko siadać na ramieniu, na głowie :wink: , jeść z ręki itp.
Marysiu czyli zaopatrzenie ogrodnicze zrobiłaś ;:333 Ja jutro jadę do Opola i chora bym była jakbym nie zahaczyła o LeroyM, chociaż popatrzeć :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko w każdym markecie są nasiona, ale ja już jestem wybredna, a jeszcze po tym jak dostałam mnóstwo nasion od forumków i z akcji to w sklepach szperam i wyszperałam dla mojego kolegi coś takiego

Obrazek
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu, wybór jak najbardziej trafny, z pewnością wywoła u kolegi uczucie nostalgii za pięknymi naszymi górami ;:333
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryśale cudny Twój papug o rany ja też bym chciała mieć ...słowo daję ale mi nie dadzą kupić... :(
a jak powiedziałam że drugi piesek też by się przydał to mało mnie nie zjedli... :)
ciekawe nasionka...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko tak mam zamiar wywołać w nim nostalgię :lol: Chociaż to kolega z LO odnaleziona przez Naszą Klasę po latach, bardzo kochający Polskę, więc ta nostalgia jest w nim na stałe.
Misiu na razie masz dość zajęć, ale może Ci pozwolą. U mnie to zaczyna zataczać coraz szersze kręgi :roll:
Ale z papugiem mam wesoło, odkąd jest u mnie w pokoju jest bardzo ruchliwa i głośna :D

Zapraszam na dalsze towarzyszenie mi w oczekiwaniu na wiosnę w tym :arrow: wątku
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”