Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy. 2013 rok.
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy. 2013 rok.
Kiedy moje epimedium tak się rozrośnie ?? 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Igo widzę w Twoim przepięknym ogrodzie fothergillę. Mam ją od kilku lat, ale mi nie przyrasta prawie nic. Kwitnąć też nie myśli. Powiedz na jakim stanowisku u Ciebie rośnie i czym jej dogadzasz? Rośnie w kwaśnej glebie?
Dzięki za odpowiedz:)
Więc przy składaniu zamówienia popatrzę czy w opisie jest słońce- posadzę na słonecznej patelni i niech się dzieje wola nieba.
U mnie dziś prószy pierwszy śnieg- niestety przypomniał sobie o nas wieczorem.. a dziś rano zauważyłam krokusy wyrastające, a co gorsza- hortensja ogrodowa puściła młode listki.. Świetne zgranie w czasie
Ja się oczywiście nie mogę doczekać wiosny, a ratują mnie Twoje wiosenne widoczki..
Więc przy składaniu zamówienia popatrzę czy w opisie jest słońce- posadzę na słonecznej patelni i niech się dzieje wola nieba.
U mnie dziś prószy pierwszy śnieg- niestety przypomniał sobie o nas wieczorem.. a dziś rano zauważyłam krokusy wyrastające, a co gorsza- hortensja ogrodowa puściła młode listki.. Świetne zgranie w czasie

Ja się oczywiście nie mogę doczekać wiosny, a ratują mnie Twoje wiosenne widoczki..

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Czasem się zdaża, odpisałm i skasowałam.
To jeszcze raz.
Moniko, jeżli chcesz aby krukusy przeżyły to musisz je wykopać do doniczek i niech zakwitną w domu, bo na pewno wiosną z nich nic nie będzie, jak przyjdzie mróz zamarzną, zgniją kiełki i po cebulach, już tak miałam pewniego roku.
Alu, fothergillę mam od 4- lat, rośnie pomału ,ale stale, kwitnie co roku, pewnie moja kwaśna gleba jej odpowiada.
Ewuniu, Dorotko, epimedium z tych popularnych, rośnie bardzo szybko.
Igo, jeszcze tylko święta i wiosna.
Maj, na życzenia, dziś widzę w kadrze drzewa.

I inne, takie tam....

To jeszcze raz.
Moniko, jeżli chcesz aby krukusy przeżyły to musisz je wykopać do doniczek i niech zakwitną w domu, bo na pewno wiosną z nich nic nie będzie, jak przyjdzie mróz zamarzną, zgniją kiełki i po cebulach, już tak miałam pewniego roku.
Alu, fothergillę mam od 4- lat, rośnie pomału ,ale stale, kwitnie co roku, pewnie moja kwaśna gleba jej odpowiada.
Ewuniu, Dorotko, epimedium z tych popularnych, rośnie bardzo szybko.
Igo, jeszcze tylko święta i wiosna.

Maj, na życzenia, dziś widzę w kadrze drzewa.
I inne, takie tam....
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jakm pachnie żółta katalpa ?
- Iga51
- 200p
- Od: 27 paź 2013, o 20:45

Pozdrawiam. Iga
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Ładne wspominki majowe
Otworzysz się na nowo,czy zapadniesz w sen zimowy
Pozdrawiam,
Sławek

Otworzysz się na nowo,czy zapadniesz w sen zimowy

Pozdrawiam,
Sławek
-
- Kontakt:
Sławku, mam mnóstwo nie pokazywanych zdjeć, więc otworzę wątek wspominkowy, do wiosny szybciej zleci. Ja teraz też mam wiecej czasu na forum i z chęcią ogladam zdjęcia ogrodów których nie widziałam latem.
Mam nadzieję, że nie tylko ja lubię oglądać kolorowe zdjęcia jak za oknem trochę nudno i kilka osób zajrzy do mnie.
Igo, krzesełko jeszcze stoi, ale przypomiałaś mi, że na zimę je sprzątnę, po co ma rdzewieć.
Moja sotłówka od tygodnia oblegana, jak tak dalej pójdzie 25 kg słonecznika zabraknie. Muszę się dorobić ładnego karmika, bo taka prowizorka stoi już drugi rok.
Zdjęcie takie sobie, przez szybę.

Mam nadzieję, że nie tylko ja lubię oglądać kolorowe zdjęcia jak za oknem trochę nudno i kilka osób zajrzy do mnie.

Igo, krzesełko jeszcze stoi, ale przypomiałaś mi, że na zimę je sprzątnę, po co ma rdzewieć.

Moja sotłówka od tygodnia oblegana, jak tak dalej pójdzie 25 kg słonecznika zabraknie. Muszę się dorobić ładnego karmika, bo taka prowizorka stoi już drugi rok.
Zdjęcie takie sobie, przez szybę.
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
O, na to czekłam. Lubie zdjęcia z karmnika. Jaka fajna gromadka.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ale jakie ładne ma ten karmnik nogi
U mnie wróbelki jakoś nie przylatują do karmnika, ale za to inne ptaszki i owszem.

U mnie wróbelki jakoś nie przylatują do karmnika, ale za to inne ptaszki i owszem.
- MamciaTerenia
- 1000p
- Od: 1 lis 2012, o 14:44
Jaka pomysłowa stołówka
Nie dziwię się że tak gromadnie odwiedzają ją ptaszki.

Nie dziwię się że tak gromadnie odwiedzają ją ptaszki.
-
- Kontakt:
Co dziennie idzią dwa litry słonecznika, łakomczuchy....
Tereniu, zawsze zaczynaliśmy dokarmiać jak leżał śnieg, ale w tym roku ptaszki przeleciały i dobijały się o jedzonko, to poszło wszsytko szybciej.
Aniu, nogi służą latem jako podstawka dla kwiatów na tarasie, po co zimą mają się lenić.
U mnie większość to wróble i wróblowate, jest ich kilka odmian, ale są i sikorki. Najlepiej to wygląda jak jedna ekipa je, w dwie następne czekają na krzaku kaliny i brzozach. Jak na moje oko bywa czasem kilkadzisiąt ptaków na raz, całe rabaty są pokryte w kropki, tym co kiedyś było słonecznikiem, a teraz spod ogona wyleciało.
Aneczko, siedzę i widzę je z kanapy, a dziewczynki siedzą na przy oknie tarasowym i wybiegają jak sroki mają zamiar podkradać jedzonko małym ptaszkom. Wieje coraz mocniej, a ja po południu moim maleństwem na zabiegi jadę.
Tereniu, zawsze zaczynaliśmy dokarmiać jak leżał śnieg, ale w tym roku ptaszki przeleciały i dobijały się o jedzonko, to poszło wszsytko szybciej.

Aniu, nogi służą latem jako podstawka dla kwiatów na tarasie, po co zimą mają się lenić.

U mnie większość to wróble i wróblowate, jest ich kilka odmian, ale są i sikorki. Najlepiej to wygląda jak jedna ekipa je, w dwie następne czekają na krzaku kaliny i brzozach. Jak na moje oko bywa czasem kilkadzisiąt ptaków na raz, całe rabaty są pokryte w kropki, tym co kiedyś było słonecznikiem, a teraz spod ogona wyleciało.
Aneczko, siedzę i widzę je z kanapy, a dziewczynki siedzą na przy oknie tarasowym i wybiegają jak sroki mają zamiar podkradać jedzonko małym ptaszkom. Wieje coraz mocniej, a ja po południu moim maleństwem na zabiegi jadę.

- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Witaj Iga. Wpadłam z rewizytą i mogę powiedzieć jedynie, że żałuję, że nie byłam u Ciebie wcześniej. Masz cudowny, pięknie urządzony i kolorowy ogród. Dopieszczone rabaty. A zdjęcia majowe, które pokazujesz cudowne!
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Iguś gdy za oknami szaro - buro i w dodatku wieje Twoje zdjęcia są jak balsam i pocieszenie dla duszy ogrodnika łaknącej takich widoków
Ja już dawno nie widziałam wróbli...kiedyś gdy sąsiedzi hodowali drób było ich dużo, teraz gdzieś się wyniosły.

Ja już dawno nie widziałam wróbli...kiedyś gdy sąsiedzi hodowali drób było ich dużo, teraz gdzieś się wyniosły.