Kolejny piękny dzionek

, co prawda na dzisiaj zapowiadają burze, ale liczę że jeśli prognozy się sprawdzą, to dopiero wieczorem.
Wczorajsze krótkie, ale miłe popołudnie spędziłam w pieknym ogrodzie u Kasi Magenty

Upał przegonił nas z tarasu, ale miejscówka pod krzaczkiem była równie wygodna. Kasiu, książkę studiuję wszerz i wzdłuż kombinując co tu ulepszyć
Madziu, Iwonko dobrze wiedzieć, że jesteście zadowolone. Powoli rozmyślam co kupić aby od początku wiosny mieć kolorowy ogródek. Co prawda zamawiałam na all cebulki, ale nie zapisałam nazw sprzedających. Kiedyś już wspominałam, że jeden przysłał piękne dorodne cebule, a drugi prawie maczek-cena prawie taka sama

Dlatego teraz wolę najpierw zasięgnąć Waszej opinii, a pan Królik dosyć często pojawiał się w różnych wątkach, ale nie zarejstrowałam czy w pozytywnych ocenach.
Aguś witaj podróżniczko

, ale ten czas szybko zleciał. Rozumiem, że zarobiona jesteś ogrodowo po takiej nieobecności? Sarcia pewnie szalała jak Was zobaczyła

Mój urlop stoi pod dużym znakiem zapytania niestety, wyjazd do rodzinki hamerykańskiej poległ jakiś czas temu. Niestety nie mogę wyjechać na dłużej i na szybko zorganizowaliśmy czas dla Dziewczynek, a ja mooooże w sierpniu gdzieś wyjadę na kilka dni.
Mufko fajnie Cię widzieć

W sumie powinnam robić zakupy w sklepach ogrodniczych żeby zobaczyć wielkość i zdrowotność cebulek, ale plus kupowania w necie jest taki, że na spokojnie można poczytać o czasie kiedy roślinki zakwitną, wysokości itp itd., warunek że po zamówieniu przyjdzie towar zgodny z zamówieniem

. Tylko czy kupując w sklepie mamy pewność, że cebulki będą prawidłową odmianą? Do trzech razy sztuka Mufeczko
wyczekane kolejne Pashminki
pierwszy marny kwiatek na wysianych przeze mnie daliach, ale pączków jest sporo
Laurencja