Aprilkowy las cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 2

Post »

Latarenki są piękne, a róże będą piękne :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co to forum robi z ludzi ;:306
A tak się zarzekałaś, że róż nie będzie.
Byłaś u Rozanki, widziałas jak jej pieknie rosną. U Ciebie też tak bedzie, tylko zastosuj się do jej rad, bo macie takie same wrunki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

dominikams pisze:No nie... wszyscy już pozamawiali róże? :shock: To ja jestem widzę gdzieś za murzynami :oops:

Jolu, gdzie robiłaś zamówienie?

ciiiii, nie mów tak głośno.... ja tez jeszcze nie zamówiłam , bo miałam w ogóle nie kupować róz w tym roku, ale niektóre Koleżanki robią takie seanse różane.... że rady nie ma... :;230
Niestety czekam na jakieś wolne środki płatnicze ;:219
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu przepiękne latarenki, widać że mąż ma bardzo dobry gust i słabość co do Twoich potrzeb :D
Zamówiłaś już Edenkę ? Widziałam ją w ofercie Rosarium i Floribundy.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Weekend minął w sposób przyjemny ale też zbyt szybko. Byłam na chrzcinach i niewiele czasu zostało na inne przyjemności. Udało mi się jednak kupić krążki torfowe, na razie malutko bo na próbę ale już wiem że muszę dokupić ilości hurtowe - super sprawa. Wysiałam pierwszą kobeę. Chciałam teś pasiflorę ale okazało się że nasiona trzeba namoczyć 24 godziny, więc sianie zaplanowane na dzisiaj. :tan

Juleczko, podzielam Twoje kolorystyczne hobby i podziwiam wyczucie. Pamiętam zdjęcia jakie pokazywałaś z remontu łazieneczki. Jestem pewna, że nawet takie pomieszczenie trochę techniczne, masz zaplanowane i urządzone jak spod igły ;:180

Ewo, zapisałam sobie info o większej wrażliwości Indigolette i LL - dzięki ;:196
New Dawn, jak już pisałam u Ciebie, będzie na rabacie więc może szaleć do woli z tym swoim śmieceniem.

Ave, to dobrze ;:306 bo się jeszcze nie wyrobiłam po przerwie z zaległościami, a już mnie gonią do zamknięcia wątku. Będę chyba musiała to jutro zrobić. Nie wiem czy od razu nowy otworzyć czy poczekać do wiosny. Choć wiosnę już się czuje, przecież wczoraj robiłam pierwsze wysiewy ;:215

Madziu, źle zrozumiałaś, Pastelka jest jedna do doniczki na tarasie, ona ma tylko ósmą pozycję na liście ;:306 Nie sądziłam że New Dawn może przemarzać ;:218 Szkoda tej Twojej ale może się jeszcze zregeneruje i będzie piękna. Ja i tak pewnie wszystkie nowe (innych nie mam ;:306 ) będę okrywać początkowo dość mocno. Dzięki za odszczekanie dziury ;:333

Agness dziękuję za dobre słowo odnośnie zamówienia. To lista polecana przez Forumki więc raczej żelazna. Więcej róż raczej nie planuję, no poza Edenką ale spóźniłam się z zamówieniem i była już niedostępna. Muszę poszukać gdzie indziej. Dlaczego masz coraz mniej róż? Wymarzły i nie zamierzasz odnawiać ich stanu, świadomie rezygnujesz czy będziesz kupowała nowe na ich miejsce? Ta zima jest łaskawsza i mam nadzieję że do końca taka będzie. Śnieżna kołderka jest zadowalająca, mam tylko nadzieję że nadchodzące ocieplenie nie zlikwiduje jej do końca.

Kasiek, lista różana dobrana przy ogromnym Twoim udziale ;:196 szczególnie Indigoletty nie mogę się doczekać, zachwycam się nią u Ciebie. Zresztą generalnie masz duży wpływ na moje roślinne zakupy. Posadziłam lawendę a dziś będę wysiewać pasiflorę, no oczywiście w krążkach torfowych. Niestety nie załapałam się na promocję w Carref. i kupowałam dość drogo ale myślę że i tak się opłaci. Zdecydowanie mniej roboty. Jak jeszcze lepiej będą siewki wschodzić to już będzie pełnia szczęścia ;:168 Kobeę też już wysiałam, pierwszą turę. Mam jeszcze trochę nasion fioletowej ale poluję też na tą kremową. A latarenki to moje pierwsze i z pewnością nie ostatnie ;:215
Kupiłam też coś takiego na zielnik na tarasie:

Obrazek Ta balia ma jakieś 50 cm długości i 30 wysokości, zatem jest dość spora. Była ostatnia w TKMaxie. Super tam będzie mieszance ziół.

Kupiłam też mniejszą srebrną ale nie mam fotki.

Dominiko witaj, to moje pierwsze zamówienie w ramach terapii :;230 No jakoś trzeba tą ciężką pracę odstresować. Latarenki będą na tarasie, już się nie mogę doczekać, muszę jeszcze dokupic świeczki.
A luksfery to ściana między sypialnią a łazienką a konkretnie prysznicem. Robią też wieczorem za ciekawe, nastrojowe światło. Tak sobie zaprojektowałam i zmusiłam wykonawcę, mimo jego oporów do wykonania. Zresztą to nie jedyny pomysł, który mojego wykonawcę przyprawiał o zawał ;:224 Trudne miał ze mną życie ;:333

Ewo/Gajowa, buziam cię mocno ;:196

Margo, Gosiaczku toż ja się śmiałam że pewnie długo nie wytrzymam taka dziewicza ;:306 No i zaczęłam od 22 sztuk :;230 Do Rozanki znów muszę zajrzeć bo długa była przerwa ale rady jej mam już w większości zapisane. To bardzo cenne uwagi i z pewnością będę ją dalej męczyła jak coś będzie nie tak. Na razie jestem bohaterka ale jak przyjdzie do sadzenia to pewnie wpadnę w panikę ;:145

Ave, ja już zamówiłam żeby wydatki rozłożyć w czasie, może M się nie rozwiedzie :lol:

Moniko, witam i przepraszam że się w odwiedzinach opuściłam ale miałam długą przerwę. Nadrobię to jak najszybciej, słowo skauta.
A Edenki już nie było tam gdzie zamawiałam więc muszę poszukać gdzie indziej, dzięki za podpowiedzi.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Jolu uwielbiam takie gadżety ... balia boska .
Ziółka będą mialy w niej dobrze :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ciekawa jestem, jak zioła sobie poradzą-pojemnik wygląda zachęcająco :D Zastanawiałam się, gdzie się podziewasz :D Pada od rana, temperatura ujemna, odwilży nie widać-mogłoby już tak zostać.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Jolu, no tą z tą Pastelką dałam popis ;:306 Co ślepy nie zobaczy, to sobie dopowie ;:306

Balia piękna ;:167, Będziesz w niej robić dziurki, czy keramzyt na dno wpakujesz? Fajnie będzie wyglądać zieleń w tej czerni ;:215
Po drugiej stronie mostu też sypie śnieżkiem? Wybieram się koło 13 w Twoje rejony i pewnie nie ominę Swiata Roślin ;:109
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam dziś fatalny dzień, w pracy fiknęłam koziołka na mokrej podłodze i boli kolanko ;:145 potem utopiłam telefon, niestety padł :evil:

Agatko, w balii się zakochałam od pierwszego wejrzenia ;:173

Ewo jestem, jestem ale zarobiona. Próbuję jednak trochę czasu skraść....

Magdo, do balii chcę kupić keramzyt. Myślałam że ją gdzieś w kuchni postawię ale za duża. Musi poczekać na taras.
U mnie rano nie padało, teraz jestem w Centrum więc nie wiem. A gdzie masz ten Świat Roślin bo chyba nie znam tego miejsca.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jolu nie chcę Cię straszyć, ale mówią, że jaki poniedziałek, taki cały tydzień ;:170 więc może kochana usiądź sobie na...yhy,yhy...abyś czegoś więcej nie wymodziła :wink:
Z tego, co czytam, to roznosi Cię energia. Świetnie ;:215 bo nie ma nic gorszego, jak tkwić w marazmie w oczekiwaniu na wiosnę ;:131
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Fajna balijka. Czy będzie stała pod dachem, czy na wolnym powietrzu? Bo jeśli bez dachu, to musisz zrobić dziurki, gdyż deszcz zaleje rośliny i zgniją.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, w złą godzinę to napisałaś. Właśnie zaliczyłam wpadkę w pracy, niby niezupełnie z mojej winy ale muszę sprawę odkręcić :twisted: co powoduje że mnie złość roznosi. A przecież nigdzie nie łaziłam, siedziałam grzecznie za biurkiem ;:306 więc okazuje się że siedzenie też mnie nie chroni dziś przed problemami ;:145
A energia faktycznie mnie roznosi, jak fajnie byłoby ją ukierunkować na ....kopanie w ogrodzie ;:306

Wando, balia rozłożyła mnie na łopatki ;:333 jest śliczna. Będzie stała na dworzu, na tarasie ale pod daszkiem ją umieszczę, tak żeby M nie musiał daleko wychodzić po zioła :lol: No i na spód planuję keramzyt.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jolu witaj nie wiem czemu zgubiłam twój wątek..lecę nadrabiać ;:223
Balia piękne :D zielnik będzie boski
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

No balia cudna ;:215 uwielbiam wszelkiego typu wiklinowe kosze, beczki, balie i wszelkie inne "graciorki" jak mówi mój M. ;:306
Ja w pracy mam masę roboty - przedstawiciel odszedł w piątek z pracy, i z tego natłoku ... nie robię nic ;:306 nawet nie wiem od czego zacząć to nie zabrałam się wcale. Na razie obmyślam plan pracy, jutro będę wcielać go w życie ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Jolu Świat r..jest w wawrze, napisałam chyba w moim wątku adres. To jest świetny sklep, również z róznymi dodatkami do domu i ogrodu. Są tam ziarenka ziółek-spory wybór
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”