Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Aniu ...nie mam pojęcia ...jasno fioletowy , to na pewno jest Prairie Blue Eyes , a ten ciemno fioletowy ...może Bela Lugosi , doprawdy nie mam pojęcia ...dałam go do rozpoznania w dziale liliowców i ...nic ;:185 .

Danusiu jak będzie gotowy , to go pokażę , na pewno .

Tadziu...jak miło ...wszak wiem skądinąd , że towarzystwo damskie jest bliskie Twemu ;:167 ....dziękuję za miłe słowa .
Przez zimę , to większość z nas się rozleniwia ...ale już nie długo :tan . Wiem , że masz sporo liliowców , w różnych odmianach i kolorach .
A dzwonki ...jak top dzwonki , raz się zwijaja , a raz otwierają i z tym z lekka otwartym miałam problem ...oj , podnosisz mnie na duchu , że podobny :) .

Nelciu...wierz mi na słowo ...liliowce rosną szybko , są bezproblemowe , a reszta ...no cóż ...lata się kupowało , wymieniało - to i się uzbierało ...Dziękuję i zapraszam ;:180 ;:167 ...będzie jeszcze więcej , ale już nie dzisiaj ...idę spać .... ;:19

Tereniu...Catleye powiadasz ...no , wyższa szkoła jazdy ...ale kto wie , kto wie ...dzisiaj widziałam roże i orchidee - więc muszę przemyśleć ;:306 .
Ty myślami jesteś już w lecie ...a ja na wiosnę doczekać sie nie mogę ...Pozdrawiam z ;:167 i ...będę jutro ćwiczyć ...Kupiłam kolejne mydło marsylskie ...jeszcze tę surówkę / płachtę jedwabną .
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagodko, piękne wspomnienia ;:173 Zauważyłam zawilca na pierwszych fotkach, czy on rośnie u Ciebie w słonku? Zamówiłam kilka sztuk na wiosnę i myśle nad dogodnym dla nich stanowiskiem :D
Pozdrawiam wieczorowo :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj poniedziałkowo :wit ( nie cierpię poniedzialku ....rozleniwiony dzień po niedzieli ) .

Kasiu zawilec był tuż nad oczkiem , od wschodu , więc było słońce aż do 13 ...potem od południa tylko filtrowane przez konary drzew . Tak więc słońce lubi ...ale dorasta do metra - trzeba to wziąć pod uwagę wybierając dla niego miejsce . Słyszałam też , że u niektórych osób się niemożebnie rozłazi - czego nie zauważyłam u siebie .
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko odpisałam na pw.
Nie wiem co z tą wiosną , miała tak szybko przyjść, a jak wczoraj usłyszałam długoterminową prognozę pogody to już martwię się aby nie było zeszłorocznej powtórki. Śnieg stopniał, jest go już bardzo mało, a na przyszły tydzień mają być duże mrozy dochodzące do -15 st, mam nadzieję że nasze rejony ominą.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit ...odpisałam Dorotko ...Ty mnie lepiej nie denerwuj , bo musiałabym gonić po ogrodzie i okrywać kocami moje szczególnie cenne rośliny - a zwłaszcza te , które mają już pączki :shock: i liście na wierzchu :shock: . Pokrywa śnieżna i u mnie znika w zastraszającym tempie ... ;:145 ...też się boję , by nie było powtórki z ubiegłego roku ...
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja nie denerwuję, tylko jak słyszę co zapowiadają mam dość, bo zeszłorocznych strat nie mogę doliczyć, niedawno przypomniałam sobie o kolejnym kwiatku, że go nie widziałam w lecie.
Po ostatnich niepowodzeniach to już przychodzi mi zniechęcenie.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O mrozach nawet nie chcę słyszeć ...pierwiosnki chcę zasadzić ...a tu marnieją w domu , mimo , że są w chłodzie ...
Zamówienie złożone .... :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z tym sadzeniem to jeszcze chyba będziesz musiała się wstrzymać.
Na razie końca zimy nie widać. Może prognozy się zmienią wraz z nadejściem marca?
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Jagódko Twoje szale są piękne takie delikatne i zwiewne ;:196 zdolna i pomysłowa z Ciebie kobitka nie ma co ;:oj
Dzięki za kwiatową koloroterapię ;:196 Za oknem bielszy odcień bieli śniegu po kolana ale co się dziwić luty, oby do marca póżniej już z górki .
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Piękne liliowce! Ja posadziłam swoje pierwsze dopiero jesienią, nie mogę się doczekać, kiedy będę miała takie piekne kwiaty :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Witam wszystkich moich Miłych Gości

Małgosiu ...no jak sadzić ...skoro znów dosypało ;:oj ;:145 ...pierwiosnki się męczą w domu , bo nie lubią ciepła ;:108
Pelargonie juz rosną docelowo w skrzynkach balkonowych , lobelia wyłazi , kobea i surfinia śpią , a młode oleandry mają pączki , kwitną szlumbergery ...kolejna biała ...
Wczoraj taka ...a dzisiaj ...pokazała już ..pręciki ...delikatne , oprószone pyłkiem ...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Elżuniu tak dawno Cię nie było ;:167 , jak zdrówko szanowne ? Co do szali , to coś muszę robić , by nie zwariować ..., a tym bardziej , ze i u mnie znów z powrotem zimowo ...śniegu dosypało 20 cm ...rano świata nie było widać - tak śnieżyło ... Już mam dość tej bieli za oknem ...niestety to wszak luty - dobrze , że chociaż temperatury są niskie ...tylko 0*C .
Pozdrawiam serdecznie ;:196 ;:167 ;:167 ;:167

Ewuniu...liliowce bardzo cieszą w ogrodzie ...ładne , sporę kępy , olbrzymie kwiaty ...widok wiosną nieziemski ...na przykład tego ...
żółty , pachnący ...jeden z najwcześniej kwitnących ...

Obrazek

Obrazek Obrazek

Na zakończenie ...kolejny zakup ...pierwiosnka ... :tan

Obrazek Obrazek

I na koniec pokazu , ku pokrzepieniu serc ....

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

No , nie mam umiaru - niestety ...ale jak za oknem ...bielszy odcień bieli ...więc trzeba sie ogrzać ....wspominając ... ;:224 :wit
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Ale wiosna u Ciebie. ;:oj Musimy ją przywołać jak najprędzej. Ja ruszyłem z siewami. ;:138
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękna wiosna, kiedy ona do nas przyjdzie ? Dziś od rana tak śniegiem sypało, a my z mężem w drodze do Krakowa, strach było jechać.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krystianie ...ja też siałam 1,5 tygodnia temu ...lobelie wyłażą , a kobea i surfinie śpią :( ...pelargonie zasadzone ..jeszcze papryka i pory ...mina /Qumaclit Lobata i dwie odmiany lobelii czekają na krążki .
Miłego dnia :wit ...a co siałeś ?

Dorotko ...Sławek też w Krakowie ...u mnie śniegu bardzo dużo , ale już topnieje na drodze ...już mam dość ...miałam zrobić dzisiaj fotki w ogrodzie , bo kwitną ciemierniki i ...znów je zasypało ;:145 .
Ja chcę WIOSNY...przecież tak żyć się nie da ...idę gotować obiad i ...zacznę coś filcować , bo mnie pokręci ;:306 .
Miłego dnia ;:196 .
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Siałem goździki , już rozsadzone, ostróżkę , żeniszka , lwie paszcze i liatrie kłosową. Dziękuję ;:168 I wzajemnie. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”