Od ugoru do ... cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2010, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Od ugoru do ...

Post »

W płycie OSB wyciąłem otwór większy od przekroju rury kominowej by się nie stykały. Płytę musisz przytknąć z jednej strony i listwami przykręcić folię od drugiej strony. Później wystarczy wyciąć folię wewnątrz listewek. odległość folii od komina to co najmniej 15cm. Jeśli komin wychodzi pod kątem to otwór musi być owalny i lepiej wyciąć go przed skręcaniem :uszy :uszy :uszy
Awatar użytkownika
drakka
500p
500p
Od: 4 lip 2016, o 23:26

Post »

Czyli rura kominowa nie może dotykać OSB?
Angelika / Żelka:)

Kwiatowisko
forestit
500p
500p
Od: 25 mar 2014, o 10:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dla pewności wyizoluj miejsce przy OSB i foli jak i podest wełną mineralna/szklaną żeby żadna iskra jak i temperatura szkody nie zrobiła. Jak będzie sie stykać to może się zapalić a folia się skurczy.
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze mówi. jeśli dotyka niewielką powierzchnią, nic się nie stanie bo na wysokości komin nie ma już takiej temperatury jak przy piecu, ale strzeżonego pan Bóg strzeże :uszy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
stokrotka12345
200p
200p
Od: 9 mar 2017, o 21:49

Post »

Mam problem z pelargoniami zaczynają chorować pojedyncze roślinki i umierać. Poszukałam w internecie i diagnoza jest taka że to zgnilizna podstawy pędu :cry: ratunku,,,, czym to leczyć żeby nie zaszkodzić roślinkom z 6 tygodnia
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po pierwsze odkazić podłoże, przelać roztworem Desogerme lub podobnego środka. Po drugie ograniczyć podlewanie. W czym były sadzone ?
forestit
500p
500p

Post »

Pokaż zdjęcia jeśli możesz.Przede wszystkim przesuszenie pelargonie wolą mieć sucho. W takie pogody jak teraz to wietrzenie i jeszcze raz wietrzenie. Idealne pogody są teraz dla wszystkich chorób grzybowych w dzień ciepło wszystko paruje a w nocy zimno i się wilgoć z grzybami skrapla. Jak mają mokro to zastosowałbym oprysk środkiem Ridomil Gold 68wp jest w miarę łatwo dostępny. jak obeschną to tak jak ZIbi napisał podlanie cieczą z środkiem chemicznym
stokrotka12345
200p
200p

Post »

Chłopaki jesteście wielcy :D zdjęcia wstawię jak tylko ogarnę gdzie jest karta pamięci z mojego aparatu :D :D :D . A póki co to u Was też taki poligon wysiewanie drugiego rzutu, pikowanie, doniczkowanie i tak w koło bez końca? A pogoda nie sprzyja jak nie pada to wieje a do tego jeszcze u nas w centrum to zimno jak w irkucku koszty rosną bo trzeba grzać. Tylko roślinki się cieszą bo róznice temperatur niewielkie aby do lata ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
drakka
500p
500p

Post »

Zibi jak idą prace porzadkowe?

Kwiatowisko
stokrotka12345
200p
200p

Post »

Gdzies przewinął sie temat ogrzewania podłogowego fajna sprawa . Rozumiem że podgrzewasz zagony, pod spodem styropian a co z boku bo deski to długo nie poleżą. Poza tym Forestit wspominałeś że ma to wady i zalety ,te drugie jestem w stanie sobie wyobrazić a wady :D
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

drakka pisze:Zibi jak idą prace porzadkowe?
Niestety, znowu leżą :( Jak nie pada to wieje, naprzemian, muszę znów czekać :( Może w przyszłym tygodniu :roll:
forestit
500p
500p

Post »

U mnie na tunel 9x30m przypada 1000m węża pex 16mm zakopanego w ziemi na głębokości około 10-15cm co około 20cm. Bez żadnego styropianu. Wady: długo się podłoga nagrzewa ale i długo stygnie. ciepło jest tylko na ziemi, ample maja zimno. Woda z ziemi szybko paruje i wisi na folii więc trzeba dziennie wietrzyć. Więcej wad nie widzę. Rośliny bardzo ładnie się korzenią są krępe.
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p
Od: 21 cze 2006, o 13:11

Post »

Witaj Zibi ! czy gdzieś w Twoim wątku można znaleźć opis sporządzenia regalu z oświetleniem . Kiedyś chyba o tym czytałam u Ciebie. Mógłbyś mi jakoś przybliżyć temat ? bardzo będę wdzięczna , bo nie wiem jak sie do tego zabrać a na męska dłoń nie mogę liczyć . Ewa
Na działce! - PEŁNY ODLOT
Opowieści z mchu i paproci
Awatar użytkownika
Zibi_41
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj :wit Od strony świetlówek tutaj : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=7&t=52711
znajdziesz wszystko, sam regał to juz niestety trzeba sobie wykombinować, każdy buduje go inaczej :uszy
Awatar użytkownika
drakka
500p
500p

Post »

ewaidc1198 ja kupowałam regały na allegro udźwigiem na półkę 220kg, sprawdziły się super :)

Kwiatowisko
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”