Ja znalazłam: ,,Jedna z najlepszych odmian dla przetwórstwa. Owoce zawierają najwięcej witaminy C ze wszystkich znanych odmian pomidora gruntowego. Są średniej wielkości (masa ok. 90 g), bardzo kształtne, lekko spłaszczone, dobrze odrywające się od rośliny. Cechą charakterystyczną jest piękna barwa (kolor arbuzowaty) uwarunkowana genetycznie.
Owoce mięsiste, z dużą ilością komór nasiennych, twarde, odporne na pękanie i zgniatanie. Bardzo smaczne; odpowiedni stosunek cukrów do kwasów oraz odpowiednią ilość kwasów organicznych decydują o przydatności dla przetwórstwa. Odmiana wczesna, bardzo plenna, tolerancyjna na choroby."
Tu nic nie pisało o tym, że samokończąca więc się nie skończyła
-- 16 maja 2012, o 12:21 --
Za to Kmicic! Nigdy więcej! Samokończący, twardy - nikt go nie chciał jeść (poszedł na suszone pomidory).