Moje spełnione marzenie Malgocha1960
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Z różami na pewno trzeba poczekać
Naprawdę odbijają, choć mogłoby się zdawać, że zmarzły. Czasem pojawiają się pędy od korzeni.

- kamcia
- 500p
- Od: 2 wrz 2011, o 21:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu z tego co pamiętam to była wierzba Kilmarnock, Kurome, Arbuscula, Pendula i jeszcze jedna na literę I, ale nie pamiętam nazwy . Wierzby szczepione na pniu miniaturowe
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Pozdrawiam Kamilla
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Małgosiu w B. te same byliny, jak co roku: łubin, liliowce, trytona, przewrotnik...nie byłam, ale widziałam w gazetce.
Aha...jeszcze magnolie...te to kupiłabym sobie, ale w piątek zgubiłam tłumik
i jestem unieruchomiona.
Przynajmniej będę w domu, jak przyjdzie paczka z hostami
Aha...jeszcze magnolie...te to kupiłabym sobie, ale w piątek zgubiłam tłumik

Przynajmniej będę w domu, jak przyjdzie paczka z hostami

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Danusiu,jestem zupełnie zielona,czy ty masz dmuszek wysiany juz do gruntu?Naopakowaniu piszą chyba,żeby w maju wysiewać.
Marzenko,ja jeszcze nie nawoziłam,czekam na deszcz,ale przypadkowo znalazłam w garażu trochę saletry.Wystarczy na pierwszy raz,a na potem mam kupione nawozy wieloskładnikowe 5 paczek to starczy.
Tereniu,kupiłam tylko 4 paczki,byłam dzielna.
Ewa,muszę poczekac z rózami,moga jedynie odbić od korzenia,bo tak są całe zmarzniete.
Kamciu dzwoniłam do drugiej biedronki,też nie maja tych wierzb,ale pani powiedziała,że są w ofercie i moga przyjść z każdą dostawą.Dzwoniłąm do dziewczyny syna, ma zobaczyć w Golubiu.W necie nie zawiele jest zdjęć tych wierzb,ale na jakąś miniaturkę bym się jeszcze skusiła,bo mam tylko dwie.
Iwonko, oferta w biedronce co roku jest taka sama,ale za taką cenę można się skusić.Ja trzeci raz kupuję łubin,bo mi nie wschodzi od nich.Mam z własnego siewu z ubiegłego roku,ale w tym zobaczę dopiero jakie kolory będą.
Marzenko,ja jeszcze nie nawoziłam,czekam na deszcz,ale przypadkowo znalazłam w garażu trochę saletry.Wystarczy na pierwszy raz,a na potem mam kupione nawozy wieloskładnikowe 5 paczek to starczy.
Tereniu,kupiłam tylko 4 paczki,byłam dzielna.
Ewa,muszę poczekac z rózami,moga jedynie odbić od korzenia,bo tak są całe zmarzniete.
Kamciu dzwoniłam do drugiej biedronki,też nie maja tych wierzb,ale pani powiedziała,że są w ofercie i moga przyjść z każdą dostawą.Dzwoniłąm do dziewczyny syna, ma zobaczyć w Golubiu.W necie nie zawiele jest zdjęć tych wierzb,ale na jakąś miniaturkę bym się jeszcze skusiła,bo mam tylko dwie.
Iwonko, oferta w biedronce co roku jest taka sama,ale za taką cenę można się skusić.Ja trzeci raz kupuję łubin,bo mi nie wschodzi od nich.Mam z własnego siewu z ubiegłego roku,ale w tym zobaczę dopiero jakie kolory będą.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu...jak tam u Ciebie Kochana - cieplo , czy też tak mroźnie , jak u mnie ? Przegladałam ofertę J.Pietrzykowskiego , ma bardzo ciekawe rośliny i komentarze pozytywne ...a ceny w granicach rozsądku .
Muszę swoją wierzbę Hakuro Nishiki wyciąć w pień , bo goła , a z podkładki wypuściła dziczki .
Muszę swoją wierzbę Hakuro Nishiki wyciąć w pień , bo goła , a z podkładki wypuściła dziczki .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- malgocha1960
Jagódko,na razie zimno,ale swieci słońce.
Którą z tych wierzb,które podaje Kamcia polecacie do kupna?
Którą z tych wierzb,które podaje Kamcia polecacie do kupna?
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Małgosiu, dziękuję za odwiedziny
Ciągle sprzątam ogród - mam nadzieję, że wyrobię się do świąt

Ciągle sprzątam ogród - mam nadzieję, że wyrobię się do świąt

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witaj Małgosiu dawno do Ciebie nie zagladałam . Teraz wiecej było roboty w ogródku bo trzeba było przygotować warzywnik . U Ciebie jak zwykle zakupowo
. W tym tygodniu może wreszcie sie pojawią zamawiane roślinki . U mnie chłodno i powiewa mrożny wiatr ,ale
świeci to ważne

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Małgosiu
,ale pędzisz z tym wątkiem.Czy siewki już popikowane

- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Witaj
Bardzo mi się podoba u Ciebie, widać że lubisz rośliny kwitnące , trzeba mieć do nich cierpliwość i czas, mi niestety go brakuje
Bardzo mi się podoba u Ciebie, widać że lubisz rośliny kwitnące , trzeba mieć do nich cierpliwość i czas, mi niestety go brakuje

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Dziewczyny jednak na działkę nie pojechałam-za zimno Julce by było.W domku posiedziałam,poleżałam troszkę pod kocykiem,pranko zrobiłam,poczytałam i byłam z młodą na rekolekcjach.
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Małgoś ,rozszalałaś sie niesamowicie z tym sadzeniem i kupowaniem
zbastuj troszkę bo za rok nie bedzie gdzie szpilki wcisnąć.

- malgocha1960
Witaj Moniko,wyrobisz się do świat bez problemu,jak nie do wielkanocnych to do bozonarodzeniowych.
Jadziu,ja ciesze się,że mam ogród juz na cvacy,dzisiaj miałam zajęcie z oknami w salonie i diobrze,że się obrobiłam , bo w tym tygodniu roślinki zamawiane i świniobicie.
Gosiu,to,co możliwe to popikowane,a reszta klapła.
Witaj Piotrze.Cierpliwości już mi brakuje,czas leci na grzbiecie nieubłaganie i jaqk byliny i krzewy podrosną na tyle,że będą widoczne to na pewwno ograniczę jednoroczne.
Marzenko, u mnie dzisiaj bardzo wieje,też nie wychodziłąm na działkę.
Ewuś,ja teraz w biedronce oszczędnie,jeno 4 sztuki.
Jadziu,ja ciesze się,że mam ogród juz na cvacy,dzisiaj miałam zajęcie z oknami w salonie i diobrze,że się obrobiłam , bo w tym tygodniu roślinki zamawiane i świniobicie.
Gosiu,to,co możliwe to popikowane,a reszta klapła.
Witaj Piotrze.Cierpliwości już mi brakuje,czas leci na grzbiecie nieubłaganie i jaqk byliny i krzewy podrosną na tyle,że będą widoczne to na pewwno ograniczę jednoroczne.
Marzenko, u mnie dzisiaj bardzo wieje,też nie wychodziłąm na działkę.
Ewuś,ja teraz w biedronce oszczędnie,jeno 4 sztuki.

Gosiu, czytam że cały czas coś dokupujesz, sadzisz, czekasz na kolejne przesyłki... Naprawdę Twój ogród chyba się rozszerzył, inaczej nie wiem gdzie Ty to wszystko dziewczyno pomieścisz... Dajesz jeszcze radę to obrabiać, przygotowywać? Ja już ledwie zipię i zaczynam powoli marzyć o końcu prac i odpoczynku na tarasie z jasnym pełnym...
- malgocha1960
Aguś,to już moje ostatnie nasadzenia,już stopuję.W przyszłym roku nic nie zamawiam,nic nie kupuję.