Żurawki zimują w ziemi , i to jest powód kupienia działki, bo u mnie nie ma wolnej ziemi, a przy takim systemie sprzedaży na pewno rośliny zostaną na zimę. I trzeba je zimować, bez doniczek, tak jak rosną na naszych ogrodach.
Wandziu, rosną w donicach, bo w ziemi nie chciały.
Oleńko,
Nie stworzę nic wyjątkowego, po prostu potrzebuję ziemi,. czystej, nie gliniastej, i taką mam. Nawet słońce nie przeszkadza aż tak bardzo, bo to tylko na zimę. Kawałek ma być na truskawki, kawałek na warzywa, a reszta na zimowanie roślinek, wiosną posieję jakieś jednoroczne. Posadzę jakieś krzewy, drzewka, ścieżki trawiaste, ojej, ale się zapędziłam, plany ambitne, tylko doba za krótka....
Kasiu, wstyd, i to duży.

Po prostu je przesadź w inne miejsce, ale nawóz w połowie sierpnia nie radzę. One za chwilkę idą spać.
Jolu, kiepsko, dobrze, że mężuś ma więcej zalet niż wad.
Kasiu, jutro wstawię zdjęcia właśnie Autumn leaves, jak różnie rośnie , w różnych miejscach.....
Joasiu, jak byłam w Warszawie u Forumowego kolegi to widziałam olbrzymią Caramel, po mojej , która wtedy wybierała się do nieba, stwierdziłam, że to warunki glebowe, bo nie roślina.... I dlatego posadziłam do reanimacji, do doniczki, i co ?pomogło, co widać.