Jagusiu , Dzidziu Witajcie Pisak muszę kupić olejowy - dzięki za podpowiedź . Miałam taki od wiosny i nic mu się nie działo a teraz kupiłam z patyczkami był w komplecie . Wsadziłam sporo cebulowych , te co kupiłyśmy z córcią mam torebki ale wiele wykopałyśmy u niej i juz nie wiem które to są .
Gosiu Witaj Trochę kupiłam cebulowych ,trochę dostałam od córci - tylko widzisz nazwy mi się pozmywały i nie wiem co gdzie mam .
Ja tez nie wiem co jest co - mam dobrą pamięć ale krótką
Tereska ja jestem pełna podziwu dla ludzi którzy znają nazwy roślin ba wiedzą jak się nazywają odmiany.Ale czym dłużej jestem na forum to do mojego łepka coraz więcej nazw wchodzi Tereniu zapraszam do mojego wątku
Tereniu......dopiero na wiosnę to dostaniesz zawrotu głowy jak roślinki zaczną wychodzić, rosnąć, kwitnąć...... będziesz
O wydłużonych liściach to może jeden z gatunków paproci...... a na pierwszym zdjęciu to nie czasem trawa pampasowa.....
Gosiu , Krysiu Dziękuję bardzo
Ale mnie dziś niespodzianka spotkała
Siedzę sobie i popijam kawkę i odpoczywam bo trochę dziś powsadzałam roślinek na działce - a tu puka pani listonosz - i co ? ??? wręcza mi paczuszkę
Zaniemówiłam bo nic się nie spodziewałam . Ale szukam nadawcy i nic ,sprawdzam znaczek i też nie ma skąd przyszła .
Zniecierpliwiona otwieram a tu cebulki lili - nic poza tym . Dalej nie wiem kto mi przysłał i nie wiem jakie te lilie ,ponieważ żadnej wiadomości nie znalazłam .
Wspaniały darczyńco ujawnij się .
Dziękuję bardzo , baaaaaaaaaaaardzo kim jesteś
Tak to wyglądało :
O i ja lubię takie niespodzianki Choć nie mogę narzekać na spotkaniach sporo fajnych roślinek dostałam.Teraz kwitnie mi ostróżka od Tadzia śliczności. A żurawki od Mirki czekają na zdjęcia
Gosiu Właśnie byłam u Ciebie - cudna ta ostróżka ( a czy nie ma przypadkiem nasionek ?) Zurawkę od Mirki , też widziałam - jest śliczna .
Jaka szkoda że mieszkam daleko
Mam gorącą proźbę , muszę kupić rozdrabniacz do gałęzi - czy mógłby mi ktoś doradzić jaki będzie najlepszy ??? Słyszałam że są dwa rodzaje ale nic poza tym nie wiem Bardzo proszę .
Z góry dziękuję za podpowiedź
Teresko Tadzio mówił że ona nie wytwarza nasion tz jakieś ślepe ale czasami ma jakąś sadzoneczkę
Rozdrabniacz dobra rzecz ale sama nie mam a ile my się z m namęczyliśmy po wycięciu dwóch drzew z rozdrabniaczem byłoby o wiele prościej