Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

Ja pierdziele, że też Wandziu chciało Ci się tyle dziergać :shock: Szacunek- ja psychicznie bym chyba nie wytrzymała :roll:
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Witraże to rozumiem... wystarczy [chociaż nie wiem czy bym miała tyle cierpliwości...] wydziergać i oprawić w kole, ale jak robisz te śliczne jajeczka?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu :wit
Moje tuje,też takie rozłożone,ale jak się je zwiąże powinny wrócić do dawnej formy.U mnie bergenia w pełni kwitnienia,chyba nawet wstawiłam zdjęcie.Hosty mam tylko 3 ale małe kiełeczki już na wierzchu :tan
U ciebie święta na całego,a u mnie,wstyd mówić.Dekoracje cudo,też będę takie miała,jak pójdę na emeryturę :;230 ,ale to jeszcze ho,ho :wink:
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu witaj. :wit
Cudowne witrażyki zdobią Twoje okna. :roll:
Kiedy na to wszystko znajdujesz czas? Winobluszcz tróklapowy zaczął wegetaję, u mnie marznie niestety.
Gałązki iglaczka przywiąż do pnia to z czasem dojdzie do poprzedniego stanu, a nawet może tak pozostać, jak wiązanie jest nie widoczne, ja tak samo robię, gdyż po zimie podobnie wyglądały.
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę wszystkiego dobrego na Święta. ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

Widzę że lada moment bergenia zakwitnie ;:108 Też dostałem kilka sadzonek bergenii, mają rosnąć z tyłu nowego skalniaka, ale w tym roku pewnie jeszcze nie zakwitną.

Ale u Ciebie świątecznie jest..., fajne te ozdoby ;:138
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Obrazek

Przede wszystkim dziękuję wam za życzenia. Goście już poszli, więc znalazłam wolną chwilę na to, aby zajrzeć na forum. Przedtem szybko obleciałam ogródek, aby zobaczyć, czy coś się od wczoraj zmieniło. Dzisiaj mieliśmy piękne słońce, ale chyba pogoda zaczyna się powoli zmieniać. Dobrze by było, gdyby popadał deszcz, bo w moim ogrodzie robi się już sucho.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne pierwiosnki!!!!!!!! Może i ja się kiedyś doczekam. No i ja z kolei cieszę się z dzisiejszego deszczyku, juz bałam się, że będę musiała jutro podlać ogród.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu, spaceruję po ogrodach,żeby zobaczyć gdzieś zdjęcie wierzby hakuro,ale nikt nie pokazuje.Boję się,że moja przez ostre cięcie poszła sobie w siną dal, bo nie ma na niej nawet maleńkiego kiełka.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Wandziu :)
Specjalnie dla Ciebie: zdjęcie poglądowe
Sangwinaria kanadyjska Multiplex
Obrazek
Jak widać dorasta do ok. 10-15cm nie więcej.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Śliczne prymulki, jak dobrze, że popadało będą kwitły dłużej. Ja też byłem na działce. Po ciepłej nocy i deszczyku wszystko podskoczyło , i oby tak dalej. ;:108 ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Uleńko, dlaczego miałabyś się nie doczekać pierwiosnków? One są takie łatwe w uprawie i potem same się chętnie rozsiewają :D

Małgosiu, moja wierzba hakuro wygląda porządnie. Też ogoliłam ją w tym roku bardzo krótko, ale zdązyła już obrosnąć na zielono. Chyba już na to czas. Jeśli ta twoja jeszcze zupełnie łysa, to może zmarzła. U mnie sporo roślin tej zimy powymarzało, i to takie, które rosły już od sześciu lat i były duże :(

Jagusiu dziękuję za fotkę. Widzę, że to raczej mała roślinka, lecz ta jej biel jest nieskazitelna. Gdyby tak posadzić więcej sztuk obok siebie, wyglądałyby pięknie :)

Tadku, no niestety, jednak nie popadało. Zbierało się cały dzień, ale nadal jest sucho. Chyba jutro będę musiała to wszystko podlać, bo mam sporo nowych nasadzeń i boję się, że w końcu rośliny się nie przyjmą. :?
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Wandziu życzę miłego świętowania. Czytam że czekasz na deszczyk, u nas cały dzień pada i zapowiada się jutro powtórka, a ja w sobotę mocno podlewałem bo nie spodziewałem się deszczu. Twój ogród świetnie wygląda, ta rabata okolona sporymi kamulami robi wrażenie, jednak naturalny kamień jest potrzebny w ogrodzie, doskonale podkreśla urodę roślin. Pięknie Ci kwitną wiosenne kwiaty :)

Pozdrawiam Tomek :wit
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

No u nas wczoaj ku - ! 1 raz ! - mojej uldze popadało troszkę. A już raz leciałam podlać ogród. I to zebrałam co miałam by wodę nalać - pojechałam z koleżanką, podlałam cokolwiek i móię do niej - zerknę z ciekawości na kran, może puścili ale wątpię bo puszczą pewnie po świętach bo jakaś awaria była - i ku naszemu rozbawieniu woda poleciała. Więc podłączyłam szlaucha i popodlewałąm jeszcze dodatkowo:D:D:D
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Świątecznie u Ciebie i jak bogato w oknie ;:138 a i w ogrodzie jestem pod wielkim wrażeniem tych cudnych prymulek , hiacyntów hihi ale mnie zaskoczyłaś hostami :shock: bo myślałam że już takie wyrosły w gruncie :D Wandziu u mnie padało 22 i wczoraj ale się ruszy w ogrodzie mam nadzieję że i do Ciebie wczoraj deszczyk doszedł .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Obrazek

Niestety kochani, nadal nie pada. Jest piękne słońce, a u mnie w ogrodzie, na moich piaskach, jest coraz bardziej sucho. Wspaniale zakwitła czereśnia. Mimo że rośnie bidula pod dębem, jakoś sobie radzi, tylko mszyce ją strasznie lubią i muszę spryskiwać co roku jakimś preparatem. Mam nadzieję, że owoców będzie równie dużo, co kwiatków :)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”