ogród Agaty (sure)
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: ogród Agaty (sure)
U mnie jeszcze troszke ale wiesz jak bylo, no nie bylo czasu i glowy. Ale tez juz niedlugo podziekuje budowlancom, mam nadzieje. Chociaz to co zostalo, to ma sie nijak do mieszkania, bo to takie nie za bardzo naglace sprawy - lazienka kolo goscinnego i podloge w wiatrolapie na dole ale czy jest to zrobione czy nie, to nie ma znaczenia.
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sylwku, ja też liczę, że już będzie spokój przynajmniej z tym. I już zaczynam obsadzanie skarpy, właśnie wróciliśmy z nowymi nabytkami! 
Jule, nic dziwnego, że nie miałaś głowy na takie rzeczy
Ja cieszę się, że po tych zimowych przejściach zaczyna mi wracać energia do działania, choć powoli. Praca w ogrodzie jest jednym z lepszych zajęć w tym stanie ducha... takich mniej pilnych drobiażdżków to mi też trochę zostało, ale chyba rzeczywiście damy radę sami.Nie mam jeszcze umywalki i szafek w pralni, ale już się do tego przyzwyczaiłam! ;)

Jule, nic dziwnego, że nie miałaś głowy na takie rzeczy

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
To czyli można się spodziewać relacji tego co tam przytargałaś nowego 

- Sure
No oczywiście, z przyjemnością. Koniecznie wrzucę zdjęcia tych moich roślin, bo co do dwóch mam wątpliwości, co to jest. Sprzedawczyni zarzekała się, że modrzew to Kórnik, a cis Dovastonii Aurea, ale jakoś mi inaczej wyglądają.... 
pewnie zrobię to dopiero wieczorem, bo teraz trochę odpoczywam (czyt. przeglądam forum), a potem idę dłubać w ziemi... ;)
...skoro jesteś o tej porze, czy to znaczy, że dalej poza domem?

pewnie zrobię to dopiero wieczorem, bo teraz trochę odpoczywam (czyt. przeglądam forum), a potem idę dłubać w ziemi... ;)
...skoro jesteś o tej porze, czy to znaczy, że dalej poza domem?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Agatko, jeszcze tak dwa tygodnie ponad, więc w pauzach zabiegów śmigam po forum ;)
Agato, w takim razie czekam na wieczorne fotki nowych "mieszkańców" Twojego królestwa
U mnie prawie całą noc silnie padał deszcz, pada też przez większość dnia (momentami leje, a momentami gęsta mżawka), temp. poniżej 10 C, silny zimny północnowschodni wiatr. Słowem nie dało się nic zrobić na dworze
Dobrze, że u Ciebie można podłubać.

U mnie prawie całą noc silnie padał deszcz, pada też przez większość dnia (momentami leje, a momentami gęsta mżawka), temp. poniżej 10 C, silny zimny północnowschodni wiatr. Słowem nie dało się nic zrobić na dworze

- Sure
Oj, chyba fotki będą jutro jednak. Co prawda jeszcze dzień, ale u mnie o tej porze już jest dość ciemno, słonko zachodzi za lasem i moim aktualnie czynnym aparatem za ładnie by nie wyszły. Nadal ma być ładna pogoda i rano się tym zajmę...
Sylwku, to fajnie, że ćwiczysz i się rehabilitujesz, na pewno szybko będą postępy. A ogród przez ten czas musi sobie poradzić i pewnie jest pod jakaś opieką? A ja wykorzystam, że masz więcej czasu i jutro poproszę o konsultację, co mi w szkółce sprzedali "zamiast"!
Marcinie, nie wiem, współczuć, czy zazdrościć. U mnie ziemia wyschła na pieprz, przed chwilą podlewałam to, co ostatnio posadzone. Biedne hosty ucierpiały od mrozu, a teraz pewnie z braku wody...
no i nadal zimno, szczególnie w cieniu. Zmarzłam i palę w kominku!
Sylwku, to fajnie, że ćwiczysz i się rehabilitujesz, na pewno szybko będą postępy. A ogród przez ten czas musi sobie poradzić i pewnie jest pod jakaś opieką? A ja wykorzystam, że masz więcej czasu i jutro poproszę o konsultację, co mi w szkółce sprzedali "zamiast"!
Marcinie, nie wiem, współczuć, czy zazdrościć. U mnie ziemia wyschła na pieprz, przed chwilą podlewałam to, co ostatnio posadzone. Biedne hosty ucierpiały od mrozu, a teraz pewnie z braku wody...
no i nadal zimno, szczególnie w cieniu. Zmarzłam i palę w kominku!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Agatko, ogród jest pod dobrą opieką
a jutro jak coś służę pomocą 

- Sure
To świetnie, możesz spokojnie wykorzystać ten czas dla siebie! 
A ja jednak zmobilizowałam się, żeby pstryknąć parę zdjęć, ale wyszły kiepsko, jak widać...
zachód słońca i mój "plac boju" - nie widać, żeby cokolwiek się zmieniło ;)

to modrzew, kupiony w szkółce w Mierzeszynie, twierdzili, że to Kórnik, co Ty/Wy na to?

kiełkująca roślinka - w tym miejscu była świecznica (albo Peltoboykinia)
:

i tawułka Arendsa:

nowa paproć:

A ja jednak zmobilizowałam się, żeby pstryknąć parę zdjęć, ale wyszły kiepsko, jak widać...

zachód słońca i mój "plac boju" - nie widać, żeby cokolwiek się zmieniło ;)

to modrzew, kupiony w szkółce w Mierzeszynie, twierdzili, że to Kórnik, co Ty/Wy na to?

kiełkująca roślinka - w tym miejscu była świecznica (albo Peltoboykinia)

i tawułka Arendsa:

nowa paproć:

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Agatko, tak jeszcze poczekać na ostateczny kolor igieł, ale myślę, że tu chyba raczej wszystko się zgadza
Larix decidua Kórnik
swoją drogą już bardzo ładny, podchowany 

- Sure
Hm, w takim razie ten pierwszy, który kupiłam, jest czym innym - kompletnie się od siebie różnią. nie tylko długość i kolor igieł, ale też inaczej się im gałązki układają... 

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jakie nabytki !!!
Tylko pozazdrościć.
Widzę, że perypetie drenarskie masz już poza sobą, oby na zawsze!!!!!!
Nasz też już mają się ku końcowi, mam nadzieję, że w poniedziałek będziemy już wpięci w inny dren, bo nasz niestety jest dalej zapchany i nie udało nam się go udrożnić. Tymczasem na szczęście sucho, więc nic nie spływa. W piwnicy podłoga robi się sucha!!!
Trzymam kciuki za zapał do pracy i nie zniechęcaj się drobiazgami. Ja na szczęście chęci mam ogromne, niestety trochę nawet przerastają możliwości
Gnaty wołają, że mają dość i wtedy tylko leżak

Widzę, że perypetie drenarskie masz już poza sobą, oby na zawsze!!!!!!
Nasz też już mają się ku końcowi, mam nadzieję, że w poniedziałek będziemy już wpięci w inny dren, bo nasz niestety jest dalej zapchany i nie udało nam się go udrożnić. Tymczasem na szczęście sucho, więc nic nie spływa. W piwnicy podłoga robi się sucha!!!

Trzymam kciuki za zapał do pracy i nie zniechęcaj się drobiazgami. Ja na szczęście chęci mam ogromne, niestety trochę nawet przerastają możliwości

- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Świetne te modrzewie. Ja od jakiegoś już czasu się na nie nastawiam Ostatnio były nawet w Auchan takie szczepione na pniu i to po promocyjnej cenie, coś około 32 zł. Niestety jakieś takie zaniedbane jak to w markecie i bałam się, że mogą całkiem zmarnieć więc się wstrzymałam
Paulina
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Su, ja sie na chabaziach to nie za bardzo a na iglakach to kompletnie nic, nawet nie wiem co za wielki iglak u mnie rosnie
ale z przyjemnoscia ogladam sobie
Paulina, moze komus sie udaje ale ja nie mam szczescia do Auchana
juz pisalam, ze 4 wierzby, 2 berberysy, 2 jasminowce, 2 swidowisnie czy jak to tam sie nazywa, 4 roze okrywowe ... wszystko na wiosne do smieci poszlo.

Paulina, moze komus sie udaje ale ja nie mam szczescia do Auchana

No to ładne zakupy
Modrzew taki, że już można się nim chwalić. Do jesieni będzie piękna kulka