Kasiu- dziękuję

Dorotko- pokazywałam go niedawno. Ale dla Ciebie foteczka będzie poniżej...
Syljed- dziękuję ;) Ja bardziej niecierpliwie czekam na kwiatuszka Bc. Golden Mul...i doczekać się nie mogę...a pączek coraz większy...
JoasiuM- i właśnie o to chodzi...Ja najchętniej rozkleiłabym te pączuszki, bo tak bardzo pragnę zobaczyć "buźkę" ale wiem, że nie wolno...Pozostaje czekać cierpliwie...
Arlet- dziękuję ślicznie ;) Jak będzie rozkwitac u mnie pierwsza katleja, będzie podobny opis... Z ta różnicą, że zamierzam dotrwać do otwarcia pączuszka, a nie...zasnąć...Ciekawe, czy mi się uda

Darku- racja...jedynie nie wiem, czy krasnale mają tak cudne perfumy, jak to miltonidium...
Grażynko - i owszem ;) Ale kwiatuszka Panteriny znamy...i wiemy, jak wygląda. Podobnie z Bc. Golden Mul... Największe emecje są wtey, kiedy się czeka na niespodziankowe kwiaty

Maziuke- mam zamiar założyć trzecią część wątku wraz z otwarciem się pączuszka (pierwszego kwiatuszka u mnie na kkatlejce) na Bc. Golden Mul.... To będzie otwarcie nowego etapu rozwoju mojej kolekcji...
Myślę, że kwiatuszka powinniśmy w przyszłym tygodniu, najpóźniej za dwa tygodnie ujrzeć...
Dorotko - oto fotka mojej pH. panteriny. Trzon roślinki jest chory, ale choroba niezaraźliwa dla innych storczyków. Dwa listki, tak w połowie roślinki odpadły...reszta rośnie(zdjęcie sprzed tygodnia):