Kwiatki u Ani

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatki u Ani

Post »

Aniu dużo zdróweczka Ci życzę kochana ;:196
Moje kwiatuszki też odczuwają niestety zimę. ;:223 No cóż, najwyżej wiosną będą się sypac nowości, jak z rękawa.
Jakoś trzeba będzie się przecież pocieszyc po zimie, prawda. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Niestety zima nie jest najlepszą porą roku dla naszych roślin...baaa...nawet mój kot zastrajkował i nie chce wychodzić na spacerek. Przykre, że i nam czasami daje się we znaki :( Aniu życzę szybkiego powrotu do zdrowia, co nie będzie łatwe skoro biega się do pracy ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Żeby 2011 rok był dla Ciebie spełnieniem marzeń :) i tych zielonych i innych też :)
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Aniu czy już lepiej się czujesz, czekamy tu na Ciebie i na nowinki o Twoich kwiatuszkach ;:196
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Witam was moi kochani. ;:31
Bardzo wam dziękuję za życzonka zdrówka bo przydały się i to bardzo. ;:196
Otóż w tej chwili jest już nieźle. Ale jednak bez zwolnienia z pracy się nie obyło. Musiałam co swoje odleżeć w łóżeczku pod troskliwą opieką M. Pozostał tylko niewielki ból gardła.
W domu jak na złość jeszcze awaria neta. Stąd kolejna moja nieobecność u was. Zaległości postaram się odrobić szybciutko .
Ciesze się ogromnie, że o mnie pamiętacie. Postaram się dodać parę fotek. Mam nadzieję, że nie gniewacie się zbytnio za moje zaniedbanie wątku. :oops:
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się Aniu, że ze zdrówkiem już wszystko dobrze. ;:196
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to trzymaj to zdrówko i wstawiaj foteczki :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aniu nie szalej tak bardzo, bo pogoda podstępna ;:108 jednak skoro zdrówko dopisuje, to pewnie znajdą się siły...na zrobienie fotek ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Fajnie, że wracasz do zdrowia a na fotki można poczekać, byle nie za długo ;:224
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

no to dołączam do oczekiwania na fotki :)
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Ulu, Elu, Iwonko, Renatko, Celinko dziękuję wam bardzo za cierpliwość w oczekiwaniu na fotki. Oto kilka z nich:
Obrazek
Hoja Carnosa varegiata, która mimo szarzyzny i zimna za oknem puszcza nowiutkie listki.
Obrazek
Hoja australis - dostałam ją z jedną parą listków, w tej chwili puszcza już trzecią parę. Jej także zima nie straszna.
Obrazek
Trzykrotka której tempo rośnięcia mnie zadziwia. Widać, że brak jej słońca, bo ma gałązki powyciągane. Ale mimo wszystko rośnie.
Obrazek
Mój największy jak do tej pory fiołek. Mam nadzieję, że niedługo karze sobie czekać na kwiatuszki.
Obrazek
Echmea - jest u mnie drugi rok i mam nadzieję, że w tym zakwitnie. Kwiaty mają piękne aż szkoda, że kwitną tylko raz w swoim życiu.
Obrazek
Prymulka - nie wiem czy nazwę dobrze napisałam. Dostałam ją na dzień kobiet w ubiegłym roku. Udało mi się ją do tej pory utrzymać. I mam do was pytanie, czy jest szansa, że ponownie u mnie zakwitnie?
Obrazek
Skrętnik, który również nie zważając na pogodę wypuszcza nowe listki. Bałam się, że go nie utrzymam, bo jak dostałam szczepeczkę, to znalazłam w korzeniach małe glistki, listki opadły mu wszystkie oprócz jednego. Ale widać, że zabiegi kuracyjne mu pomogły i dzielnie sobie radzi.
Obrazek
Na koniec zdjęcie mojego kącika. Roślinki celowo ciasno ustawione do zdjęcia. Normalnie maja dla siebie więcej miejsca.

Mam nadzieję, że fotki wam się spodobają. Pozdrawiam.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu fiołeczek z pewnością z pierwszymi wiosennymi promieniami ucieszy Cię kwiatuszkiem :wink: Echmea.. no fakt, kwitnie tylko raz, ale to jej kwitnienie jest tak długie, że odpłaca się za oczekiwanie. Hojki widzę już wiosnę poczuły ;:3 ;:3
Skrętnik i prymulka dadzą radę :uszy
Zielony kącik ;:63 ;:63
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu pewnie, że nam się kwiatki podobaja ;:63
Zastanawia mnie tylko dlaczego mój grubosz ma akie malutkie listki a u Was są takie duże?
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ;:63 dla hojek, skrętnika, trzykroci, fiołeczka i prymulki za to, że tak dzielnie sobie radzą mimo zimy. :D
Echmea zachwyca mnie urodą swoich liści. Choc oczywiście kwiatuszka też ma ładnego.
Na pewno obejrzymy go sobie u Ciebie. :wink:
A roślinki w kąciku pięknie wygladają ustawione razem. Śliczny miks kształtów i kolorków. ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, piękna galeria obrazów :D Szczególnie skrętnik przypadł mi do gustu. Jest taki zdrowiutki, żywozielony.
A co do prymulki, to jeśli masz balkon albo możesz ja wystawić na dwór, to ja bym tak na twoim miejscu zrobiła. Tylko nie teraz, bo już roślinka przyzwyczaiła się do domowych warunków. Zrób to na wiosnę, a na pewno zakwitnie. Prymulki zimują w gruncie i świetnie sobie dają radę podczas mrozów.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”