Roślinki Ani cz. 7

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Roślinki Ani cz. 7

Post »

Aneczka82 pisze:Jeżeli mogę wtrącić to ja coś doradzę.Ja również mam centralne nie mam niestety nawilżaczy na kaloryferach ale na noc zawsze daje mokry ręcznik a na dzień po prostu skręcam trochę :)
Aniu
to też świetny pomysł by nawilżyć powietrze ;:108
Ja tam wolę nawilżacze....nie ma z nimi tyle zachodu, co parę dni dolewam tylko wodę i jest okey.
anik pisze: Oj chyba na wiosnę się mnie nie pozbędziesz bo będę błagać o szczepki. :oops:
elcia1974 pisze:Oj wypatrzyłam tam kilka cudownych wisioków. Nie wiem, czy i ode mnie uda Ci się opędzic wiosną.:;230
Aniu, Elciu
jeśli tylko będę mieć z czego ciachnąć to jak najbardziej :D
elcia1974 pisze: Aniu, mam prośbę. Zajrzyj do mnie i spróbuj rozpoznac moje szczepki filków, które w tej chwili ukorzeniam. ;:180
Elu
już idę....jak będę znać odmiany to chętnie pomogę.
hen_s pisze:Mnie zeszło kilka dni, ale Ty masz już 7 części :!: A nie chciałem na szybko aby czegoś nie minąć i potem gafy nie popełnić. :?
Henryku,
to fakt uzbierało mi się troszkę tych wątków.
Tak samo ja sobie pomyślałam, wolę na spokojnie przejrzeć i przeczytać Twój wątek żeby nie popełnić jakiejś gafy.
I przyznam już zaczęłam czytać ale jeszcze trochę mi zejdzie :oops:
hen_s pisze:Jasne, można i tak. :)
Tyle, że teraz tak wymagających roślin nie mamy a te co są na parapetach dają radę. Uchylamy/rozszczelniamy okna i jest lepiej.
Każdy sposób jest dobry tylko czasami trzeba wiedzieć jak go dobrze wykorzystać...ja poszłam na łatwiznę i zawiesiłam nawilżacze bo nie chce mi się non stop zraszać tylu roślin :roll:
Wioleta pisze: Ja niestety nie mogę tak ukwiecić kuchni, bo mam ją od str. płn, więc jest stanowczo za ciemno :?
Wioleta,
u mnie kuchnia i duży pokój są od strony zachodniej więc od rana do południa świeci słoneczko....
natomiast łazienka i mały pokój są od wschodniej o tam dłużej świeci słońce.
heliofitka pisze:Aniu zgadzam się z Tobą w stu procentach byłam w mieszkaniach, gdzie nie było żadnego kwiatka lub stały...plastikowe było w nich bardzo smutno i tak jakoś...martwo :evil: zdecydowanie wolę przebywać w buszu niż w grobowcu ;:31 kuchnia cudowna, czekam z niecierpliwością na pokoje ;:196
Iwonko,
dokładnie, zawsze uważałam że lepiej mieć choć kilka kwiatów niż wcale.
Uwielbiam taki busz tylko mój M. troszkę lubi sobie ponarzekać i zawsze mówi że nie może dojść do szafki czy też normalnie otworzyć okna bo za dużo jest badyli a mimo to od czasu do czasu jakiegoś zielonego mi kupi....i powiedz jak tu Go zrozumieć ;:224
x-ni-a
---
Od: 5 sie 2009, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, super to wygląda. W takiej kuchni można siedzieć i patrzeć, no i przy okazji coś podjeść. :;230
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne filodendrony a epi dziurawe jakie długalaśne, bardzo mi sie podobają ;:138
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Aniu, otoczenie dopasowałaś idealnie. :D
Bardzo ładnie wyglądają roślinki na zielonej ścianie. Najbardziej podoba mi się rodzinka na lodówce. :wink: :D
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@lina pisze:Aniu, super to wygląda. W takiej kuchni można siedzieć i patrzeć, no i przy okazji coś podjeść. :;230
Alinko
ja większość czasu spędzam w kuchni więc takie otoczenie mi pasuje idealnie :wink:
anetta pisze:Śliczne filodendrony a epi dziurawe jakie długalaśne, bardzo mi sie podobają ;:138
Anetko
ta monstera dziurawa strasznie się wydłużyła i do tego wyłysiała gdzie nie gdzie dlatego muszę ją odmłodzić bo już drażnią mnie te łyse badyle :?
AGA Z pisze: Bardzo ładnie wyglądają roślinki na zielonej ścianie. Najbardziej podoba mi się rodzinka na lodówce. :wink: :D
Agnieszko
większość filodendronów trzymam w kuchni....zauważyłam że tam im pasuje....dwie odmiany mam tylko w salonie :wink:
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

O raju, ile ty masz jeszcze miejsca!! Widzę że pięknie Ci rośnie Syngonium Auritum, podobnie jak Filki, Epi i inne roślinki. Brawo dla nich ;:63 ;:63 ;:63 ;:108
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Wszystko zdrowe i pięknie wyeksponowane ;:138 uwielbiam takie klimaty . Roślinkom odpowiada wilgotne ciepłe powietrze więc kuchnia jest dla nich idealnym miejscem , ja w swojej zrobiłam przystań dla hoyek ;:224
Awatar użytkownika
chan-dzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 12:45

Post »

Andziax007 pisze::D

Obrazek
;:111 ;:111 ;:111 Piękny widok,a ile przestrzeni i miejsca na .... ;:109 ;:113
Wątki chan-dzi
Pozdrawiam i zapraszam do mnie Ania
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

O ludzie ;:111 jak to wszystko się rozrośnie to dopiero będzie widok ;:196
jednego tylko nie zazdroszczę wtedy- czyszczenia listków :roll:
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Aniu jestem w szoku zobaczywszy Twoją kuchnię ;:111 ;:111 no i aż się boję pokoju :wink:
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Dziękuję Aniu za identytfikację Filków. ;:196
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Rewelacyjnie wygląda taka ukwiecona kuchnia aż chce się usiąść do kawki.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu poskręcaj ją na jakiś palik najlepiej chyba rośnie na tych z włókna kokosowego bo szkoda ciachać, jak korzonki zapuści w to włókno to może i nowe listki się pojawią na tym golasie :wink:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczyny kochane dziękuję za tyle miłych komplementów ;:180
Tutaj u Was zawsze znajdę zrozumienie.....co prawda M nie ma nic przeciwko że mam tyle roślin ale znajomi którzy nas odwiedzają mają odmienne zdanie :roll: Troszkę mnie to drażni ale zawsze sobie powtarzam że to ja mam się dobrze czuć we własnym domu i jest mi na prawdę z tą ilością dobrze :wink:
elcia1974 pisze:Dziękuję Aniu za identytfikację Filków. ;:196
Elu
cieszę się że pomogłam :D Jak tylko coś wiem to zawsze chętnie pomogę :wink:
anetta pisze:Aniu poskręcaj ją na jakiś palik najlepiej chyba rośnie na tych z włókna kokosowego bo szkoda ciachać, jak korzonki zapuści w to włókno to może i nowe listki się pojawią na tym golasie :wink:
Anetko
dziękuję za radę....chętnie skorzystam ;:180 chyba że coś nie wypali i dalej będzie taka łysa to ją ciachnę :roll:
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Pięknie wyglądają twoje zielone xD niech tylko się rozrosną to bedzie jeszcze piękniej,jak w buszu!
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”