Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4
Jeszcze nie byłam w tym sklepie,więc chętnie się wybiorę.
Tylko jest jeden problem,godzina,ja pracuję na zmiany.
W przyszłym tygodniu mam trzy popołudniówki:poniedziałek,środa,piątek.
Gdzie kupowałaś Asahi i po ile?
Tylko jest jeden problem,godzina,ja pracuję na zmiany.
W przyszłym tygodniu mam trzy popołudniówki:poniedziałek,środa,piątek.
Gdzie kupowałaś Asahi i po ile?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu - przecież wiem, że pracujesz na zmiany
Datę i godzinę jakoś wspólnie ustalimy by wszystkim pasowało. Jeśli tylko wyrazisz chęć wybrania się z nami na "łowy". Właśnie tam kupiłam za jedyne 7,30 zł.
Tak sobie googlałam i potwierdziły się moje przypuszczenia, że piwonia "Rocks Variety" jest piwonią krzewiastą
Nareszcie! I to za taką przyjazną cenę! Jedyne 9,50zł! Tylko ciekawa jestem kiedy mogę liczyć na kwiaty...

Tak sobie googlałam i potwierdziły się moje przypuszczenia, że piwonia "Rocks Variety" jest piwonią krzewiastą

- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Iza cieszę się że Twoja działka jest już bezpieczna
też muszę sobie poszukać piwoni krzewiastej, kupiłaś ją w ogrodniczym

też muszę sobie poszukać piwoni krzewiastej, kupiłaś ją w ogrodniczym

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Izo,kupiłam sobie dzisiaj dwie cebulki amarylisa.Widziałam u ciebie pięknego,czy możesz podzielić się ze mną swoim doświadczeniem w uprawie jego?Chodzi mi kiedy wsadzasz go do ziemi,a może lepiej do donoczek?Za póżno poszłam, bo były różowe i żółte,ale dziś ewentualnie w poniedziałek mieli dostać jakąs wiekszą partie towaru.
- Ketmia
- Od: 23 cze 2006, o 10:57
Izo, taka cena za piwonię krzewiastą, że tylko brać! U nas można kupić za jakieś 50 zł.
No i cieszę się razem z Tobą, że z ogródkami spokój.
No i cieszę się razem z Tobą, że z ogródkami spokój.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeszcze sobie pograsujesz
Oby jak najdlużej. Poczekam na Twoje piwonie. Sprawdzę, jak sobie radzą w naszym klimacie (chyba, że kupię i już, bo bardzo mi się podobają). Wiosna zaczyna się i u mnie- skowronki szaleją, ale rano siwo, przymrozek
Zapowiada się jednak piękny, ogrodowy dzień, pierwszy 

Iza kamień z serca że działka zostaje do Twojej dalszej dyspozycji
szkoda tylko że tyle stresu Cię to kosztowało ale ... ważne że końcowy efekt na Twoją korzyść . Zaciekawił mnie nowy zakup piwonii drzewiastej , też nosiłam się kilka razy z takim zamiarem ale w końcu cena mnie na dobre odstraszyła 50 i ponad ,tyle żądają sprzedawcy
oby jak najszybciej zakwitła , będzie co oglądać 

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Iza , Cieszę się razem z Tobą, że sprawa działki się wyjaśniła.
Teraz będę czekała na Twoje piwonie. Ale miałaś dobry powód, by je kupić.
A może w poniedziałek wpadniesz do Klifa na 19-ą ?

Teraz będę czekała na Twoje piwonie. Ale miałaś dobry powód, by je kupić.

A może w poniedziałek wpadniesz do Klifa na 19-ą ?

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
No właśnie, może wpadniesz? 

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam miłych Gości!
Pogoda była dziś prawie wiosenna, więc wybrałam się popracować trochę na działce. Pracy czeka mnie sporo, bo jesienią nie robię generalnych porządków do gołej ziemi ( jak niektórzy moi działkowi sąsiedzi). Zostawiam sporo dębowych liści na rabatach jako okrycie zimowe dla cebulowych i zimozielonych. Nie wycinam pędów wielu bylin, bo są dekoracyjne zimą. Zostawiam tym samym sporo kryjówek dla działkowych żyjątek. Wygrabiam tylko trawnik z liści jabłonek. Ziemia jeszcze zamarznięta i nie dało się w niej pogrzebać, więc popracowałam sekatorem i piłą. Z porządkami też nie będę się śpieszyła. Pewnie wrócą jeszcze noce na minusie. Taki region - taki klimat
Nie ma co narzekać tylko trzeba się dostosować
Katik - dziękuję! Piwonię kupiłam w sklepie ogrodniczym. Nie mam jednak pojęcia od jakiego producenta są. Nie pisało, a ja nie zapytałam.
Małgosiu - niestety nie umiem Ci pomóc z tym amarylisem. Nie mam tego kwiatka, ani żadnego doświadczenia w jego uprawie. Chyba u kogo innego go widziałaś...
Elu-Ketmio - dzięki! No właśnie ta cena mnie w sklepie zmyliła. Chociaż kwiat na zdjęciu przypominał krzewiastą. Faktem jest, że to jest kawałek korzenia w woreczku a nie cała roślina.
Ewuś - skowronki?! To zazdraszczam! Już dawno ich nie słyszałam
Zanim wybudowali mi za blokiem 3 kolejne budynki miałam regularne koncerty: i słowiki, i skowronki, i inne śpiewaki. Wystarczyło wyjść na balkon. A teraz...Szkoda gadać. Ty nie czekaj na moja piwonię tylko kupuj sobie i już. Nie wiadomo ile czasu trzeba czekać na kwiaty. Z nasion podobno nawet 7 lat. Jak chcesz mogę Ci kupić i podesłać. Po niedzieli z dziewczynami wybieram się raz jeszcze do tego sklepu ( jest prawie za miastem). Tym razem zabiorę ze sobą aparat fot.
Elu-tija - miło, że się martwiłaś. Dziękuję
Nawet teraz nie myślę o tym ile lat będę miała spokoju, tylko się cieszę. No właśnie ta cena
Też mnie odstraszała - choć roślina piękna i z tych długowiecznych. W kartonie były różne odmiany ze zdjęciami, ale nic nie pisało, że część z nich jest krzewiasta. Sama nie wiem kiedy mogę liczyć na kwiaty. Karpa wygląda przyzwoicie i ma kilka oczek. Jeżeli chcesz to mogę też Ci kupić i wysłać. Nawet z przesyłką nie wyjdzie drogo.
Krysiu
Cieszę się, że się cieszysz. W zasadzie każdy powód jest dobry by kupić nową roślinę
Podczytywałam sobie Wasze umawianie, ale niestety nie dam rady. Wciąż jestem bez kierowcy. Biorąc pod uwagę godz. spotkania musiałabym nocować w Gdańsku i wyszła by mi z tego 2-dniowa eskapada
Na pewno będzie jeszcze okazja się spotkać.
Izuś - jw. Na mnie nie liczcie tym razem. Z Elbląga do Gdyni jest jednak ładny kawałek. A pociągów coraz mniej
Póki mój M nie wróci to nawet nie myślę o takich wypadach.
A tak było dzisiaj na działce:
,
,
, 
Pogoda była dziś prawie wiosenna, więc wybrałam się popracować trochę na działce. Pracy czeka mnie sporo, bo jesienią nie robię generalnych porządków do gołej ziemi ( jak niektórzy moi działkowi sąsiedzi). Zostawiam sporo dębowych liści na rabatach jako okrycie zimowe dla cebulowych i zimozielonych. Nie wycinam pędów wielu bylin, bo są dekoracyjne zimą. Zostawiam tym samym sporo kryjówek dla działkowych żyjątek. Wygrabiam tylko trawnik z liści jabłonek. Ziemia jeszcze zamarznięta i nie dało się w niej pogrzebać, więc popracowałam sekatorem i piłą. Z porządkami też nie będę się śpieszyła. Pewnie wrócą jeszcze noce na minusie. Taki region - taki klimat

Katik - dziękuję! Piwonię kupiłam w sklepie ogrodniczym. Nie mam jednak pojęcia od jakiego producenta są. Nie pisało, a ja nie zapytałam.
Małgosiu - niestety nie umiem Ci pomóc z tym amarylisem. Nie mam tego kwiatka, ani żadnego doświadczenia w jego uprawie. Chyba u kogo innego go widziałaś...
Elu-Ketmio - dzięki! No właśnie ta cena mnie w sklepie zmyliła. Chociaż kwiat na zdjęciu przypominał krzewiastą. Faktem jest, że to jest kawałek korzenia w woreczku a nie cała roślina.
Ewuś - skowronki?! To zazdraszczam! Już dawno ich nie słyszałam

Elu-tija - miło, że się martwiłaś. Dziękuję

Krysiu

Izuś - jw. Na mnie nie liczcie tym razem. Z Elbląga do Gdyni jest jednak ładny kawałek. A pociągów coraz mniej

A tak było dzisiaj na działce:

Masz piękną wiosnę u siebie, a ten ciepły słoneczny dzień pozwolił wszystkim przyjemnie odpoczywać. 

Pozdrawiam Krystyna
- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
Izo u nas też było pięknie,ja podobnie jak Ty zostawiam na zimę nieład z roslinami,dopiero wiosną wycinam to co zbędne..Bardzo się cieszę,że decyzja w sprawie działek jest pozytywna....i będziesz jeszcze mogła się sporo nagrzebać w ziemi....
Nie wiem czy jakby nam teraz mieli zabrać działki ja miałabym chęci ,żeby znowu zaczynać od nowa....
miłej niedzieli

- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
No ta mamy wiosne u Izy w ogrodzie
Fajnie ze wyrok na dzialke zostal odroczony
chociaz nie wiem co lepsze..jezeli miasto w przyszlosci ma zagospodarowac teren
przez kilka lat dokonasz nowych nasadzen i upiekszysz ogrod
bedzie jeszcze ciezej sie rozstac ze swoim krolestwem
jedyna nadzieja ze oszczedza ogrod
..ale nie frasuj sie na zapas
wiosna idzie
ps.u tescia w Polsce kilka lat temu miasto zabralo czesc ogrodow dzialkowych pod budowe obwodnicy
i na tym stanelo,ma nadal dzialke chociaz przy samej drodze.
Pozdrawiam Markus

Fajnie ze wyrok na dzialke zostal odroczony
chociaz nie wiem co lepsze..jezeli miasto w przyszlosci ma zagospodarowac teren
przez kilka lat dokonasz nowych nasadzen i upiekszysz ogrod
bedzie jeszcze ciezej sie rozstac ze swoim krolestwem
jedyna nadzieja ze oszczedza ogrod
..ale nie frasuj sie na zapas

ps.u tescia w Polsce kilka lat temu miasto zabralo czesc ogrodow dzialkowych pod budowe obwodnicy
i na tym stanelo,ma nadal dzialke chociaz przy samej drodze.
Pozdrawiam Markus
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Dzięki za propozycję, ale poczekam na tańsze sadzonki piwonii (albo wygraną w totolotka)
Na razie muszę ogarnąć ogród po zimie, a po wczorajszych porządkach czuję (oj! bardzo wyraźnie
), że gdzieś zaginęła moja kondycja i ogólna sprawność fizyczna. Na moje szczęście ziemia jak u Ciebie wciąż zmarznięta na kamień, więc może dojdę do siebie, gdy nadejdzie czas kopania nowych rabat i warzywniczka. A ptaszory sprawiają, że żyć się chce
Będzie wiosna 

-
- 200p
- Od: 6 mar 2009, o 12:07
Dzień dobry Iza!
To super, że na razie dają Wam spokój.
No i szkoda, że się dziś nie spotkamy ale co się odwlecze.....
To super, że na razie dają Wam spokój.

No i szkoda, że się dziś nie spotkamy ale co się odwlecze.....