Ogród Marylii... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Re: Ogród Marylii... cz.2

Post »

Marylko jakże miło oglądać takie widoki kiedy dookoła zima. Już tak tęsknię do wiosny... a u ciebie jeszcze jest tak nastrojowo. :D
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Was dziewczyny...Fragola,Agnieszko,Grażyno,Marto po raz pierwszy tym bardziej mi miło,Doroto,Dzidziu,Wando,Lucynko... :D

Pomału moje listy zakupowe zapełniają się,coraz więcej dylematów mnie dopada,a przecież zakupy to ma być przyjemność,mówię sobie nie można wszystkiego mieć od zaraz,chyba zagram w lotto ;:223

Wandziu dobrze widzisz to jest perukowiec ,napisałam PW

Marto zapraszam do obejrzenia i do wizyt w przyszłości... :D

Fragola niestety straciłam większość zdjęć,przejrzałam te co posiadam i niestety niem mam jej :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marylu przepiękny duży hibiskus,ja w zeszłym roku posadziłam kilka maluszków, teraz o nie drżę jak przetrwają zimę, bo słyszałam,że takie młodziutkie lubią wymarzać :?
Mam nadzieję, ze im się uda, bo naprawdę są piękne, i co dla mnie bardzo ważne, kwitną w czasie,kiedy u mnie mało barw wśród zieleni.
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

Marylko powiedz mi czy ten ogromiasty perukowiec to szybko Ci tak urósł.I jaką ma ziemię?Ja mam parę lat mojego i nie chce mi rosnąć,ale i nie marnieje.Ju nawet miejsce mu zmieniłam i też nic.Puśni liście,urośnie może z centymetr i koniec :? .Hibiskuski śliczne,bardzo mi się podobają.Masz je może w jakimś zaciszu?
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ciągle jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu ;:180
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Witaj Agnieszko,ja tez zasadziłam jesienią malucha hibiskusa białego,też go nie okryłam,muszę pójść go pooglądać jak się ma,nie wiedziałam ze lubi przemarzać z tymi zwykłymi nie miałam problemu... :D

Iwon początki przygody z perukowcem nie były lekkie,przez pierwsze lata w ogóle nie przyrastał,kilkakrotnie zmieniałam mu miejsce,aż w końcu udało się i pod pasowało mu miejsce w tedy ruszył i w 5 lat doczekałam się takiego kolosa...
Moje hibiskusy raczej nie mają zacisznego miejsca,po prostu takiego u mnie brak,u mnie wygwizdów i rośliny mają naprawdę szkołę przetrwania i naturalną selekcję,niestety sporo roślin nie przetrwało... :D :D

Aszko witaj,dziękuje za wizytę... :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Piękny i taki dorodny ten twój hibiskus, można powiedzieć-''wypasiony'' :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marylko, przepiękne masz te swoje kanny. Ja próbowałam się z nimi zaprzyjaźnić. Miałam kiedyś żołtą, nawet ładie mi w donicy zakwitła, ale potem niestety kłącze się zmarnowało. Poza tym ostatnio jakoś wycofuję się z roślin, które wymagają wykopywania, przechowywania i ponownego sadzenia. A więc dalie, mieczyki i właśnie kanny. Pozostałam tylko przy begoniach.
Ale w innych ogródkach jak najbardziej podziwiam. I nawet czasem sobie przystanę na drodze lub ulicy i popatrzę.
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Z ogromną przyjemnością przejrzalam twoj wątek muszę jeszcze dużo u siebie zmienić Ja też wybieram lilie i hosty
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

Marylko to mój też ok pięcioletni a ma może z metr.Piękny rącznik Ci urósł w ogrodzie.Kiedyś widziałam cały szpaler.A na przedostatniej fotce to konar,czy korzeń?Świetnie wygląda
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Piękne aranżacje ogrodowe...śliczne połączenia barw...Gratuluję cudownego ogrodu. ;:138
U mnie cały czas dzisiaj leje..):
Te zamówienia..masz rację trzeba by było wygrać w lotto... :wink:
Do tej pory myślałam że to co mam wystarczy i...ale to forum nie daje człowiekowi spokoju...więc znalazłam miejsca puste i brzydkie u siebie...i czas je zmienić...a do tego znowu potrzeba nowych nasadzeń :( I bądź tu mądry człowieku...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Marylko, widzę,że masz piękne kany. Czy ty je podpędzasz,czy bezpośrednio do gruntu,jeżeli tak to kiedy?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Marylko, twoje letnie wspomnienia wspaniale podnoszą na duchu w taki dzień jak dziś :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Wando ja też coraz mniej mam kwiatów co trzeba wykopywać i przechowywać...kanny miałam kiedyś te szlachetne,piękne,duże kwiaty w rożnych kolorach,ale nie umiałam przechować kłączy,te które teraz mam,to te pospolite o drobnych kwiatach,nie mam problemu z ich przechowaniem,nie chorują,czyli takie mi odpowiadają,jeden minus ze trzeba wykopywać ale uprawiam je jeszcze,bo u mnie dużo prześwitów i ciekawskich sąsiadów,którzy mnie czasem doprowadzają do szału a kanny świetnie przysłaniają... :D

Witaj Ewo miło mi Cie gościć...każdy z nas coś zmienia,a Ty masz pięknie skomponowane rabatki,których Ci zazdraszczam... :D

Iwon,to konar celowo postawiony...

Reniu u mnie tez cały dzień leje,fatalna pogoda...ja powoli ograniczam swoje zamówienia,lilie,clematisy,brunnery,to na dzień dzisiejszy zamówienia zamknięte i mówię stanowcze stop do wiosny... :D

Małgosiu witaj...kann nie podpędzam,nie mam na to miejsca,wsadzam prosto do gruntu końcem kwietnia... :D

Dorotko tak już tęskno do takich letnich widoków,ciepła,kolorów...dzisiaj tak szaro i ponuro... :D

Witaj Lucynko :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Bliżej jesieni...

Obrazek