Witam serdecznie, wreszcie ciepło i słonecznie
Aniu w sprawie rh proponuję nie kierować się rozsądkiem
Dzisiaj pomidory nabrały wigoru, chociaż nie widziały dawno słońca i przydałby im się miedzian, muszę je wspomóc
Geniu ja też czekam na pomidory, zwłaszcza że własne zawsze smakują lepiej, najbardziej czekam na żółte, bardzo je lubię, są pyszne.
Czy poznajesz tą roślinkę:
Jeden z liliowców od Ciebie ma już pączek, czekam kiedy zakwitnie
Dziękuję Ci Geniu, wszystkie Twoje roślinki pięknie rosną, nawet pierwiosnki które zwykle u mnie o tej porze roku umierały z pragnienia, teraz z powodu nadmiaru wody liściory mają jak kapusty
Justynko niestety pomidory ostatnimi laty coraz gorzej się udają, szklarnia jest już mocno nadwyrężona upływającym czasem, mocno przecieka a krzewy pomidorów nie lubią wody lejącej im się na głowę. Ale oczywiście liczę na jakikolwiek zbiór.
Pytasz o białą azalię, proszę bardzo:
Jolu Tak to języczka, ma kwitnąć na żółto. Donice już pomalowane i stoją na parapetach, może jutro uda nam się posadzić pelargonie. Twórca tych pięknych donic gościł u nas dziś z Rodzinką I sprawił mi wiele radości swoimi umiejętnościami formowania roślin. Wystrzygł w spiralę moją żółtą tuję rosnącą w donicy, wyszło świetnie:
Tak wyglądała przed formowaniem
Tak w trakcie pracy nad jej uformowaniem
A to efekt końcowy
Wujek stworzył mi jeszcze taką rzeźbę roślinną:
Jestem Mu bardzo wdzięczny, muszę zacząć Go naśladować
Pozdrawiam Tomek