Storczykowe szaleństwo Joane

Zablokowany
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczykowe szaleństwo Joane

Post »

Wow :shock: Ależ widok na parapet.... Cudne te doniczki. Pasują do soczystej zieleni liści i kolorowych kwiatów ;:108

Kwiat masdevalli śliczny, kropki są zadziorne. I długie wąsiki ma.. Ale gdybym miała wybierać formę z kropkami i gładką. Hmm...wolałabym, bez kropek ;:108

A Psychopsis przypomina mi jakąś postać z bajki. Tylko sobie nie mogę przypomnieć, jaką ;:224 Kolorki i kształt to on ma cudny :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu - piękne rośliny u Ciebie, często je cichcem podziwiam :P
najbardziej lubię Masdevallie w kropeczki, kreseczki, no i kudłate, rzecz jasna :lol: , więc uśmiechnęłabym się o kawałeczek Masd. Mahistrala, jeśli kiedyś byś ją dzieliła...
A z Psychopsisa będziesz zadowolona - to bardzo wdzięczna roślinka, kwitnąca jak seryjne sabotki - jak nie pączek to kwiat bedzie cieszył Twe oczy :lol:
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Asiu widok Twoich okien jest niesamowity aż nie chce się odrywać oczu, tyle cudnych zielonosci w dobranych gustownych doniczkach wszystko eleganckie i efektowne :) Masdevallia przepiękna, Psychopsis papilio taki oryginalny kwiat :D
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu Twoje parapety wyglądają bajecznie ;:196 Psychopsis papilio - kwiat ma dostojny i reprezentacyjny mogłabym powiedzieć. Nowość od Kasi ładna i wygooglowałam kwiatki ma efektowne ale masdevallia jak dla mnie to cudeńko ;:108 i jak pięknie Ci przyrasta. Chyba poszukam tej piękności a może podpowiesz gdzie ją zdobyłaś :?:
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Asiu !!!oj nie ladnie tak dobijać koleżanki takimi cudami :P Parapety cudnie wyglądają a Papilio super ;:108 Dobijaj mnie dalej to bardzo przyjemne ;:112 ;:79
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Też muszę pochwalić dobór osłonek. Dzięki temu, że są takie same, widać różnorodność form i barw umieszczonych w nich roślin. Bo gdy każda doniczka jest inna, wzrok zaczyna błądzić, nie wiedząc, na czym się skupić.
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58

Post »

Asiu,masz śliczne parapety ;:138 osłonki bardzo ładnie się prezentują :D
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

kasiunieczka_32 pisze:ten paphiopedilum vinicolor tak się tam puszy dumnie
Kasiu, on tak stoi dumnie bo on się bardzo podoba, mojemu ;:167 M. Codziennie go ogląda i chwali, to nic dziwnego, że się tak dumnie puszy. :;230 ;:108
arlet3 pisze:zamiast na storczyki to na szczękologa będę musiała zbierać bo tak mi szczęka opada jak oglądam Wasze fotki
To tak, jak ja na Twoje hoje. :lol:
justus27 pisze:A Psychopsis przypomina mi jakąś postać z bajki. Tylko sobie nie mogę przypomnieć, jaką
A może Gucia z pszczółki maji. :;230
madzik pisze:najbardziej lubię Masdevallie w kropeczki, kreseczki, no i kudłate, rzecz jasna , więc uśmiechnęłabym się o kawałeczek Masd. Mahistrala,
Już wpisałam, na listę.
madzik pisze:Psychopsisa będziesz zadowolona - to bardzo wdzięczna roślinka, kwitnąca jak seryjne sabotki - jak nie pączek to kwiat bedzie cieszył Twe oczy
Bardzo jestem zadowolona, mam już Psycopsis Kahaili i już niedługo wypuści pierwszy kwiat. U papilio, ten ze zdjęcia już odpadł, ale niedługo znowu pokaże się nowy.
Zapraszam częściej do mnie. Zaraz pójdę do Ciebie.
trzynastka pisze:Asiu widok Twoich okien jest niesamowity aż nie chce się odrywać oczu, tyle cudnych zielonosci w dobranych gustownych doniczkach wszystko eleganckie i efektowne
Celinko, do tej pory stały zawsze na paletach sklepowych, ale mnie to strasznie drażniło, szczególnie w kuchni, gdzie każdy wchodzi. Myślałam, co tu zrobić i któregoś dnia była wyprzedaż tych doniczek. Pomyślałam, że będą idealnie pasować do mojej kuchni. Efek da się zaprezentować. A jak jeszcze więcej kwiatków rozkwitnie. ;:224
AnnaL pisze:Asiu Twoje parapety wyglądają bajecznie
Dziękuję. Miło mi, że podobają Ci się moje doniczki jak i nowe kwiatki. Też bardzo podoba mi się ta Restrepia.
pani_storczyk pisze:Dobijaj mnie dalej to bardzo przyjemne
:;230 :;230 wzajemnie. ;:196
wanda7 pisze:że są takie same, widać różnorodność form i barw umieszczonych w nich roślin. Bo gdy każda doniczka jest inna, wzrok zaczyna błądzić, nie wiedząc, na czym się skupić.
Wando masz rację, jak byłam ostatnio u Ciebie to bardziej przyglądałam się tym wstystkim szklanym osłonkom a nie kwiatkom.

A teraz czas zaprezentować mój kolejny powód do radości. Moje Phragmipedium Grande będzie kwitnąć. ;:1 ;:1
Oto dowód.
Obrazek

I jest nas dwóch na Paphiopedilum.
Obrazek
Miłego wieczoru dla wszystkich. ;:113

Edytko, właśnie wskoczyłaś w czasie wysyłania tego postu. Miło mi, że ci się podobają.
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Twoje rośliny Asiu są tak cudowne i zadbane, że chciałoby się sprawdzić czy prawdziwe :D

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Piękne Paphiopedilum i pąk na Phragmipedium... jak ono będzie wyglądało?
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Asiu sabotki cudowne mają kolorki :shock: ;:138 i wielkie ;:138 dla Phragmipedium Grande ;:224 czekam z Tobą na kwiatek w pełnym rozkwicie ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Asiu sabotki urocze, ale wielkie gratulacje z okazji pochewki kwiatowej na phragmipedium grande ;:63 pamiętam, jak kiedyś mówiłaś, że po zakupie przestraszyłaś się, że będzie go bardzo trudno doprowadzić to kwitnienia :;230 faktycznie: bardzo dużo czasu Ci to zajęło ;:224
Jeszcze raz wielkie ;:180
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

Asienko sabotki urocze ;:63 Oj chyba masz ich sporo i dobrze im u Ciebie bo takie zdrowiutkie i tak chętnie kwitną ;:108 ;:108 A Masdevallie jak będę przejazdem na wycieczce to Ci zakosze :;230 (żartuję) ;:196
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Ależ piękne te dwa pantofelki ;:138 ;:196
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
dorotakol
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 maja 2009, o 20:03

Post »

Psychopsis papilio dla mnie jest zupełnie nieziemski ;:138 ;:138 ;:138
Niesamowicie mi się podoba, widziałam go też na wystawie i "na żywo" robi jeszcze większe wrażenie - CUDO!!!
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”