Kwiat masdevalli śliczny, kropki są zadziorne. I długie wąsiki ma.. Ale gdybym miała wybierać formę z kropkami i gładką. Hmm...wolałabym, bez kropek

A Psychopsis przypomina mi jakąś postać z bajki. Tylko sobie nie mogę przypomnieć, jaką

Kasiu, on tak stoi dumnie bo on się bardzo podoba, mojemukasiunieczka_32 pisze:ten paphiopedilum vinicolor tak się tam puszy dumnie
To tak, jak ja na Twoje hoje.arlet3 pisze:zamiast na storczyki to na szczękologa będę musiała zbierać bo tak mi szczęka opada jak oglądam Wasze fotki
A może Gucia z pszczółki maji.justus27 pisze:A Psychopsis przypomina mi jakąś postać z bajki. Tylko sobie nie mogę przypomnieć, jaką
Już wpisałam, na listę.madzik pisze:najbardziej lubię Masdevallie w kropeczki, kreseczki, no i kudłate, rzecz jasna , więc uśmiechnęłabym się o kawałeczek Masd. Mahistrala,
Bardzo jestem zadowolona, mam już Psycopsis Kahaili i już niedługo wypuści pierwszy kwiat. U papilio, ten ze zdjęcia już odpadł, ale niedługo znowu pokaże się nowy.madzik pisze:Psychopsisa będziesz zadowolona - to bardzo wdzięczna roślinka, kwitnąca jak seryjne sabotki - jak nie pączek to kwiat bedzie cieszył Twe oczy
Celinko, do tej pory stały zawsze na paletach sklepowych, ale mnie to strasznie drażniło, szczególnie w kuchni, gdzie każdy wchodzi. Myślałam, co tu zrobić i któregoś dnia była wyprzedaż tych doniczek. Pomyślałam, że będą idealnie pasować do mojej kuchni. Efek da się zaprezentować. A jak jeszcze więcej kwiatków rozkwitnie.trzynastka pisze:Asiu widok Twoich okien jest niesamowity aż nie chce się odrywać oczu, tyle cudnych zielonosci w dobranych gustownych doniczkach wszystko eleganckie i efektowne
Dziękuję. Miło mi, że podobają Ci się moje doniczki jak i nowe kwiatki. Też bardzo podoba mi się ta Restrepia.AnnaL pisze:Asiu Twoje parapety wyglądają bajecznie
pani_storczyk pisze:Dobijaj mnie dalej to bardzo przyjemne
Wando masz rację, jak byłam ostatnio u Ciebie to bardziej przyglądałam się tym wstystkim szklanym osłonkom a nie kwiatkom.wanda7 pisze:że są takie same, widać różnorodność form i barw umieszczonych w nich roślin. Bo gdy każda doniczka jest inna, wzrok zaczyna błądzić, nie wiedząc, na czym się skupić.