Dala - mój piękny ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
x_P-42

Re: Dala - mój piękny ogród cz.4

Post »

Dalu, widzę,że Twoje hosty , choć w jesiennych barwach, maja się dobrze. Rosną pewnie w osłoniętym miejscu.
Moje rosną na tzw. wygwizdowie i mroźny wiatr już poczynił wśród nich okropne spustoszenie.
Byle do wiosny ;:3
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dala nie ma dali :D :D :D no wiesz co :) u mnie kilka pewnie będzie wiosną do wydania to mogę się podzielić :)
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylweste pisze:Dala nie ma dali :D :D :D no wiesz co :) u mnie kilka pewnie będzie wiosną do wydania to mogę się podzielić :)
no właśnie... ;:154 ;:154 ;:154 ;:91

ale nawet bez dalii dla mnie całośc jak zwykle bomba ;:12
u mnie hosty już padły wszystkie, nie doczekały się nowego miejsca przed zimą... :oops:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Daluś, jakbyś chciała dalię to choć mam tylko jedną jest piękna. I chętnie sie podzielę jak przyjedziesz w maju. To będzie akurat pora na sadzenie
;:6
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-d-a

Post »

Kochani, mimo że jestem Dala, to dalii rzeczywiście nie mam i tak Wam powiem na uszko - mieć nie planuję. Jakoś nie znajduję na nie miejsca w ogrodzie, a jak już je posadzę, to nie bardzo mi się w rezultacie podobają. Jak na mój gust mają za dużo liści, a za mało kwiatów, przynajmniej większość. A do tego dochodzi jeszcze coroczne wykopywanie i przechowywanie...A więc wolę oglądać i podziwiać dalie w forumkowych ogrodach, a w moim - no, cóż, z czegoś trzeba zrezygnować i jak to mówi Grześ "wszystkiego mieć nie można".
A obecna kondycja host zależy od miejsca, w którym rosną i chyba od odmiany, bo niektóre u mnie też już całkiem padły, a inne -choć rosną w podobnych warunkach -mają się jeszcze całkiem dobrze!
Podobnie zresztą jak moja ulubiona fuksja Magellanica

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dalupodobnie jak Ty nie mam Dali . Zrezygnowałam z nich z 6 lat temu a miałam dużą kolekcję ,jeszcze na tamtej działce .
Niskie dalie miałam jeszcze na tym ogrodzie .
I też mi się aż tak bardzo nie podobają żebym tęskniła za nimi .
Genia
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

I ja zrezygnowałam z dalii gdy po raz kolejny uschły mi w piwnicy bo zapomnieliśmy wyjąć.I to wykopywanie :cry: z tego powodu też mam bardzo mało mieczyków.
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Śliczna jesień u Ciebie Dalu, u mnie większość roślin już brązowa :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dalu pięknie przebarwiają się Twoje hosty i są jeszcze w znakomitej kondycji :D moje już niestety rozślimaczone flaczki, śnieg i przymrozki dały im radę :?
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Ale piękne kolory jesienne Dalu. Wygląda na to że jesteśmy na tym samym etapie jesiennym.
Wczoraj klon sąsiadów ubrał się na żółto, a ich tamaryszek taki sam jak u Ciebie.
Milutkiej niedzieli ;:4
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-d-a

Post »

Witam cieplutko i słonecznie w tę piękną pażdziernikową niedzielę ;:3
U mnie od rana jest śliczna pogoda, świeci słoneczko i jest naprawdę ciepło :!:
Niestety, niebawem jadę odwiedzić groby najbliższych i z tej okazji przygotowałam wianki, a wszystkie "składniki" znalazłam w ogrodzie (bluszcz, owoce róży, kwiaty rozchodnika i hortensji).

Wiesiu, to prawda, u mnie dzisiaj piękna złota jesień, a rośliny poubierały się w najpiękniejsze jesienne sukienki :lol:

Agnieszko, większość host prezentuje się jeszcze całkiem ładnie, ale są i takie całkiem "skapcaniałe".

Izo, a u mnie właściwie jeszcze większość drzew ma zielone liście, tylko niektóre przebarwiły się na żółto (n.p. brzoza) i jest jeszcze całkiem wczesnojesiennie.

Moniko, jednak klimat dolnośląski jest troszkę łagodniejszy niż okolice Warszawy.

Aszko, widzę, że sporo forumków zrezygnowało z dalii, mimo że to piękne kwiaty.

Geniu, rzeczywiście wszystkiego mieć nie można i trzeba z czegoś zrezygnować. Ale na szczęście wszystkie roślinki których nie mamy u siebie możemy podziwiać w zaprzyjażnionych ogrodach na forum.

Dzisiaj na dobry dzień "jesienne róże, róże piękne, choć nie herbaciane".
Obrazek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu, zazdraszczam Ci tej słonecznej aury :lol:
Ja już nie pamiętam jak wygląda dzień bez chmur :(
....a przecież tak pięknie jesień się zaczęła.....

Daluś , właśnie wyglądałam przez okno i stwierdziłam ,że u mnie też większość drzew jeszcze zielona.
Dopiero zaczynają się przebarwiać na żółto więc do pełni jesieni jeszcze trochę czasu zostało :lol:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Cześć Dalu. Byłam przekonana, że będzie jeszcze piękna słoneczna jesień w Polsce. U mnie też ciepło i słonecznie. Wczoraj nawet żałowałam, że nie pojechaliśmy nad morze, ale mieliśmy ciekawych gości. To para Bretończyków, którzy uczą się języka polskiego, a ja nieco im pomagam w tych zmaganiach. Nie jest to dla mnie proste, bo nie znam się na metodyce nauki języków. Mam jednak nadzieję,że choć trochę mogę być pomocna. To miłe, że gdzieś na końcu Europy jakiś Bretończyk odnajduje przyjemność w języku polskim.Obrazek
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Daluś, zazdroszczę pogody :) Mam nadzieję, że udało Ci się odwiedzić te rozproszone po całym mieście cmentarze.

Felu, to, co piszesz, jest bardzo budujące :) Jeśli potrzebujesz rad w zakresie metodyki naucznia języków obcych, służę :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Moniko, dziękuję. Jeśli będę miała jakiś problem to zwrócę się do Ciebie, albo do Dali. Czyż to forum nie jest fantastyczne!? Szczęśliwie mamy książkę do nauki polskiego dla Francuzów, więc nie jest tak żle.Obrazek
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”