W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2009r cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko przynoszę słonko ;:3
U mnie dzisiaj jest bardzo wiosennie i mam nadzieję ,że to już tak zostanie i rozejdzie się dalej po Polsce :D
Miłego popołudnia :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, dziękuję, a to mnie pocieszyłaś z tą różą pomarańczową DIABLOTIN :D
Marzy mi się kącik z róż w kolorze żółtym, pomarańczowym i czerwonych, tak, żeby jeden kolor przechodził w drugi, tak naturalnie.Tylko nie mam zielonego pojęcia jakie róże kupować :(
W niedzielę będę miała więcej czasu, to oglądnę Wasze ogrodowe róże.
Nie wiem tylko, czy mogę te róże posadzić w ogrodzie w donicach, żeby potem bez problemu przesadzić na stałe miejsce :?:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cynthio, dziękuję ! U mnie za oknem odwilż, chlapa, ale śniegu jeszcze sporo.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko to robisz rabatę w kolorach z moich marzeń :shock: To moje ukochane kolory, na róże pomarańczowe choruję już od dawna, ale bardzo ciężko było mi znależć intensywnie pomarańczową. Dostałam taką od niesamowicie życzliwej i kochanej Geni, znalazła u siebie, kupiła i mi przysłała :D Na zdjęciu wygląda przepięknie i nazywa sie MANDARINEN. :D Jeśli Cię interesuja drobnokwiatowe rabatowe, to mam kilka krzaczków takiej żółto-pomarańczowej, pąki są pomarańczowe i w miarę otwierania się żółkną.Wygląda to przepięknie, bo w jednym bukiecie są różne kolory-cudo :D Jak przyjadę to moge zobaczyć nazwe i dam Ci znać. Piękna pomarańczowa- różowiejąca to Westerland( nie znam dokładnej pisowni, może jest troszkę inna) ta róża również jest cudowna :D Mam jeszcze kilka krzaczków żółtej róży z dużymi kwiatami , ale też rabatowej, też jest przepiękna i najpiękniej pachnie ze wszystkich róż jakie wąchałam, ale też nazwę dopiero mogę sprawdzić po powrocie
Halinko, ja swoje kupione róze posadziłam w donicach i na razie trzymam w zimnej piwnicy, wysadzę je dopiero w kwietniu jak wrócę do domu.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Halinko zazdroszcze Wam tych marketów :roll: :roll:
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Cześc Halinko. Widzę udane zakupy! Gratuluję. a jak Twoje pomidorki, czy już wzeszły? Moje jeszcze nie! Posiałam jednak jeszcze jakieś o nazwie maskotka i te wzeszły. Wysiałam je wcześniej a kupiłam w zastępstwie koralików. Mam nadzieję, że koraliki lada dzień też się pokażą.

Obrazek
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Halinko z rewizytą przybywam.
Słoneczko Ci przynoszę i ocieplenia życzę. ;:3 :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

"To było tak..." /J. Tuwim/

To było tak: w ciemności nocy
Z gałązki wylazł żywy pączek.
Rozklejał się, ptakami kwiląc;
O świcie - westchnął. To był początek...

Mam nadzieję ,że od dziś będziemy mogli śmiało mówić o początku prawdziwej wiosny, czego Tobie ( i sobie też) życzę. :)
E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, miło mi, że mamy takie same ukochane kolory :D
Taką różaną rabatkę sobie wymarzyłam i jak zobaczyłam te żółte róże ... ciśnienie mi podskoczyło :shock:
Nie mam pojęcia, co do rodzaju róż :( Jakie, to rabatowe, cięte, wielokwiatowe, wielkokwiatowe, angielskie :oops:
Wszystko przede mną do nadrobienia :P

Tą intensywnie pomarańczową MANDARINEN zapisałam, żeby szukać.

Agnieszko, jeżeli można, to bardzo proszę o tą Twoją drobnokwiatową rabatową żółto-pomarańczową i tą drugą żółtą rabatową z dużymi kwiatami.

Ja, moje w tych oryginalnych kartonikach, włożyłam do dużego pudła kartonowego i wyniosłam do garażu. Tak mi doradził zaprzyjaźniony ogrodnik z agrosadu. Chodzi o to, żeby miały ciemno zimno.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko jak przyjadę do domku, to Ci kupię i przyślę :D Rabatowe to właśnie wielokwiatowe :D ja osobiście bardzo je lubię. ponieważ kwitną caluteńkie lato i są obsypane kwiatami :D
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko przyszłam z rewizytą ;:180

Widzę, że też nie możesz przejść obojętnie obok sklepu ogrodniczego albo stoiska z roślinami. Zawsze coś kupisz- bo ja wczoraj miałam teściowej tylko kupić mieczyki no i jakoś tak wyszło, że sobie też kupiłam/ mam już 50 cebulek mieczyków// Co prawda nie wiem gdzie je wsadzę ale później się będę martwić...
Róże prześliczne kolory , też je bardzo lubię.
Ja swoje już właśnie dzisiaj wsadziłam do gruntu na działce, podlałam i zabezpieczyłam przed chłodem - raczej byłam zmuszona bo już puszczały listki. A czy się przyjmą? Sama nie wiem ale u nas już dzisiaj wiosna na całego, na działce byłam 4 godziny :D
Halinko ja tak samo nie wiem jakie to rabatowe, jakie cięte... ale mi pomógł pan/ inny klient/ wybrać takie jakie chciałam. Najpierw mnie wypytał jakich róż szukam i mi wskazał które mam kupić. Jeszcze nie kazał dziękować bo mówił, że my ogrodnicy musimy sobie pomagać :wink:

Życzę przyjemności

Ewa
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Halinko kochana, mnie również bardzo miło się z Tobą rozmawiało :D :D Czekam na więcej :D
A propos róż- w tym temacie dopiero raczkuję, bo mam je w ogrodzie od ubiegłego roku, całe cztery sztuki :lol: :lol: Mam pomarańczową różę, niestety, na etykiecie było napisane tylko, że to róża angielska. Wieczorem poszukam zdjęcia. Przy wyborze kierowałam się właśnie kolorem, bo na różach kompletnie się nie znam :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
cilla77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2006, o 18:22

Post »

Witaj Halinko! :D
Dziękuje! Tobie również życzę miłego wypoczynku i wszystkiego dobrego! Kochana, ja jeszcze nie odwiedziłam Twojego ogródka! Czas mnie ciągle goni, ale dzis chyba Cię nawiedzę :wink:
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Witam.....ja też mam Diablotin z Briko..
..na opakowaniu ładna ale sprawdzałem w necie kiedyś i już mi się mniej podoba.... :?
Ale byle by rosła i kwitła..... :wink:
Aaaaa..... i to był dobry dzień...dzięki...... ;:167
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Halinko nie widać u ciebie wiosny, ta zima i śniegi nie chcą ustąpić, myślę, że pogoda już się zmienia i wkrótce będziesz mogła popracować.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”