Witaj Andrzej,

aż wstyd się przyznać ale dopiero dziś trafiłem do Twojego ogrodu ale ostatnio to na wszystko mi czasu brakuje mój wątek też od miesiąca leży odłogiem

, dziękuję za podpowiedż w sprawie lilowców w wątku u Geni

. Przeczytałem dopiero 10 stron wieczorem poczytam dalej i widze że bardzo ciekawie i ładnie tu u Ciebie a jeszcze widze te rośliny którymi ostatnio bardzo się zainteresowałem tj róże, lilie- orienpety, liliowce , hosty żurawki , bo do tej pory to u mnie były głównie drzewa i krzewy zarówno liściaste jak i iglaste a teraz widzę że brak mi choć trochę kolorów, więc systematycznie uzupełniam braki, orienpety bardzo dobrze przezimowały i rosną super a już kwitły w zeszłym roku i wiem że są piękne, hosty i róże z ubiegłego roku tej wiosny też wyglądąją coraz lepiej, mam nadzieję że i nowe u mnie liliowce też będą ładne choć na odmianach się za bardzo nie znam a z tego co czytam to poliploidy są dużo ładniesze a jak kupowałem to nie zwracałem na to uwagi i chyba nawet nic nie było w opisach na ten temat, kupiłem takie :big blue, starling, edge ahed, piano man, barbara mitchel, avesome blossom, darling dilema, cherry valentine ,court magican, big smile i jestem bardzo ciekaw co z nich wyrośnie