Storczyki Jolanty
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- orange30
- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu Phal. pulchra piękna
Jak długo ją masz? długo czekałaś na kwitnie? Equestris biały - oj pięknota, jak rozwinie pąki to będzie raj dla oczu.
Właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką tych dwóch storczyków, ale nie mam aparatu (aparat na wczasach) Fotki wkrótce
Jolu w jakich warunkach trzymasz te pięknoty?

Właśnie stałam się szczęśliwą posiadaczką tych dwóch storczyków, ale nie mam aparatu (aparat na wczasach) Fotki wkrótce

Jolu w jakich warunkach trzymasz te pięknoty?
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Phalaenopsis pulchra pięknie Ci zakwitł.

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Jolu, Phalaenopsis pulchra jest niesamowity
takie "plastelinowe" kwiatuszki i wibrujący kolor, cudo
A equestrisowe pączusie śmiesznie wyglądają, prawie przezroczyste są

A equestrisowe pączusie śmiesznie wyglądają, prawie przezroczyste są

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 200p
- Od: 13 cze 2009, o 17:11
- Jolusia
- 1000p
- Od: 25 gru 2008, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Storczykowa marzenia sie spelniaja.
orange30 gratuluje nowych nabytköw i ciesze sie ze i tobie sie moje storczyki podobaja.
jeśli chodzi o uprawe Phalaenopsisa pulchra to jest ona taka sama jak Phalaenopsisa lueddemanniana tzn: obydwa gatunki potrzebuja nizsze temperatury , tak do 25 stopni. U mnie stoja w chlodniejszym pokoju gdzie pözniej trzymam wszystkie Dendrobia. Potrzebuje jasno ale nie bezposrednie slonce( u mnie jest to wschodnie okno). Podlewam systematycznie co 10 dni i to juz wszystko.
Phalaenopsis equestris var.alba jak i inne equestrisy uprawiam tak samo jak wszystkie inne Phalaenopsisy.
AnnaL
Anusska Phalaenopsis pulchra pachnie. jakbym miala okreslic jej zapach to bym powiedziala ze taki slodkawy jest, przyjemny dla nosa
Jeanne
ta fotka nie oddaje tej intensywnosci w pelni. Ten kolor jest jeszcze troche ciemniejszy
Paulinka Z

orange30 gratuluje nowych nabytköw i ciesze sie ze i tobie sie moje storczyki podobaja.
jeśli chodzi o uprawe Phalaenopsisa pulchra to jest ona taka sama jak Phalaenopsisa lueddemanniana tzn: obydwa gatunki potrzebuja nizsze temperatury , tak do 25 stopni. U mnie stoja w chlodniejszym pokoju gdzie pözniej trzymam wszystkie Dendrobia. Potrzebuje jasno ale nie bezposrednie slonce( u mnie jest to wschodnie okno). Podlewam systematycznie co 10 dni i to juz wszystko.

Phalaenopsis equestris var.alba jak i inne equestrisy uprawiam tak samo jak wszystkie inne Phalaenopsisy.
AnnaL

Anusska Phalaenopsis pulchra pachnie. jakbym miala okreslic jej zapach to bym powiedziala ze taki slodkawy jest, przyjemny dla nosa

Jeanne
ta fotka nie oddaje tej intensywnosci w pelni. Ten kolor jest jeszcze troche ciemniejszy

Paulinka Z

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31