Danusiny miszmasz

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Danusiny miszmasz

Post »

Danusiu
Co to ta "Saruma Henriego". Szukałam i nic nie znalazłam na ten temat.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu , ta saruma to roślina z Chin , do półcienia , dorasta do 150 cm ( :shock: :? )Kwitnie żółtymi kwiatami podobnymi do glaucidium palmatum .Zimuje u nas bez problemu . Wszystko to okaże się w przyszłym roku :D

Witaj , Pelagio - irysy prawdopodobnie nie zakwitną mi w przyszłym roku , bo są dość małe . Ale może choć jeden się odważy :wink: .

Aniu , wiesz jak to ze mną jest , kwiatów nigdy dość . Nic nie szkodzi ,że białe szafirki mam w kilku miejscach , posadzę następne . Czy ta choroba umysłowa ma swoją nazwę ? :;230
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzień dobry Danusiu

Poszukałam w komputerze co piszą o tej kokoryczy no piękna i do tego pachnąca.
Gratuluję zakupu.
em
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 mar 2008, o 22:55

Post »

Danusiu, to w takim razie będziemy razem testować sarumę - mam ja z tego samego źródła :wink:
Widzę, że nawet zawiązała nasiona czyli może wiosną pojawią się jej dzieci ;:108
PS Tymi cebulkami to obsadzisz chyba całą swoją działkę i jeszcze sąsiadów dookoła :shock: :wink: :D
Jak zawsze serdecznie - Emil :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Obrazek

Danusiu goryczka od Goryczki

-- Wt 03 lis 2009 14:36 --

Danusiu!

Nie przemęczaj się tak przy tym sadzeniu. Mogłaś trochę pracy zostawić na wiosnę.

-- Wt 03 lis 2009 14:39 --

-- Wt 03 lis 2009 15:37 --

Danusiu!

Co z Tobą . Napisz to przyjadę i pomogę Ci sadzić.

-- Wt 03 lis 2009 17:57 --

Danusiu!

Nie wiem co się dzieje chyba się coś u Ciebie zablokowało, że nie ma nowych postów.
Awatar użytkownika
Jany-15
50p
50p
Od: 25 maja 2005, o 13:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

ktoś pisze: Obrazek Obrazek
Danusiu, jak dużą masz działkę bo zakupy całkiem spore :D .Innych roślin masz też dużo i zastanawiam się jak to Ci się mieści :shock: .
pozdrawiam
Wiesia -Jany
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie śpię , nie śpię :wit . Ostatnio prócz sadzenia mam jeszcze dodatkową pracę , ale teraz nareszcie luz . Zostały mi do posadzenia wszystkie cebule i 16 irysów i lelije :? . Sarumę już wetknełam na (przypuszczam ) miejsce stałe . Do tego zrobiłam rabatę na paprocie , bo dostałam od Dobrej Wróżki 12 sztuk podpisanych ;:138 . Zdjęcia porobię jutro .

Jany działka ma 5 arów , ponad 25 metrów zajmuje altana i jeszcze plancyk na ;:136 , ale reszta w kwiatach . :D :D

Goryczko dziękuje za kwiatka w moim ulubionym kolorze , tak kocham ten szafir , że anchusa azurea " Loddon Royalist " jest rozsadzony w 10 miejscach :D . Przybywaj do Głogowa , pomożesz sadzić ;:138 , bo sporo zostało , a ile jeszcze w doniczkach :shock:

Emilusadzę już piętrowo :? U sąsiadów się nie da , bo zepsułabym piękne i równiutkie zagonki z marchewką :D ( żart , każdy sadzi co lubi ).
Elba
200p
200p
Od: 28 sie 2008, o 17:57

Post »

Danusiu, bardzo podobają mi się Twoje zakupy. Musisz się śpieszyć , by to wszystko wsadzić , bo u nas już dzisiaj spadł śnieg i to spory. Na szczęście wczoraj zdążyłam dużo prac w ogrodzie wykończyć.
Super ta mieszanka Fritillarii. ;:138
Pozdrawiam , Elżbieta
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Danusia - a co tak malutko tych cebulek kupiłaś :roll: czyżby innych już nie było :;230 Nawet nie pytam gdzie to posadzisz . Ty masz zdolności do upychania roślin :wink:
Mam coś dla Ciebie ,ale zimno teraz jak diabli więc poczekam na lepszą pogodę ,a tak chciałam sobie zrobić miejsce na parapecie :roll:
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Danusiu, dobrze, że do Ciebie teraz trafiłam. Piszesz, że będziesz jeszcze sadzić irysy (kłączowe?). Sadziłaś je już wcześniej o tak później porze? Już posadziłam swoje (co było robić?) ale się o nie obawiam.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Zakupy ogromniaste i piękne .Gdzie i kiedy ty to wszystko posadzisz :?:
U mnie zima,dobrze ,że już skończyłam z nasadzeniami . :shock: :tan
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich przemiłych gości :D Jestem już po pracy , doszłam do siebie po zdziwieniu wywołanym widokiem za oknem :shock:
Obrazek

na parapecie bez zmian - co kwitło wczoraj , kwitnie i dzisiaj :| Obrazek
na szczęście po południu po sniegu nie został nawet ślad , teraz pada deszcz . :(

Elu , posadzę wszystko gdy znajdę wolną chwilę . Przed chwilą zawiozłam na rowerze :wink: na działkę jakieś wkręty, watę do ocieplania i folię . Powoli w środku się normuje i spalenizną nie czuć :| .

Bożenko cebulki brałam jak leci omijając szafirki , anemony , frezje i hiacynty . Teraz żałuje hiacyntów . Trafiłam na taka róznorodność , bo byłam pierwszą klientką i już mnie prawdopodobnie w Castoramie znają z mojej kwiatowej choroby . Mam gdzie sadzić , bo wykopane maliny , a sporo tego było . :D

Zanno od dawna sadzę wszystkie rośliny wtedy gdy mam czas , a rzadko wtedy gdy trzeba . Przy mojej szarpanej pracy , nie znam dnia , ani godziny kiedy będę mogła pójść na działkę i coś zrobić . Irysom nic nie będzie . Jeszcze mają troszkę czasu na puszczenie nowych korzonków .
Postanowiłam ,że lilie , jeśli nie zdążę to posadzę w doniczki :;230 i zostawię w piwnicy . :roll:

Jolu , aż Ci zazdroszczę ,że już masz wszystko tak jak trzeba ;:63 . Liczę ,że w piatek będę miała więcej wolnego i zdążę z tymi cebulami i irysami :? . Kilka lat temu tulipany sadziłam na przełomie stycznia - lutego , niektóre zakwitły .
Jestem niepocieszona , że brak mi czasu na buszowanie po innych ogrodach , ale myśle ,że nadrobię zaległości , gdy tylko skończą mi altanę w środku .Nie zostało już wiele , najgorsze już za mną .
AAa , wczoraj w nocy kupiłam na allegro kilka tulipanów botanicznych :twisted: . Jest jakieś skuteczne lekarstwo na tę chorobę ;:14 ?
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Witam.Wypatrzylem zawilca narcyzowego.Interesuje mnie w jakich warunkach rosnie.Moj rosnie w glebie zasadowej ale
przyrostow duzych nie ma.Ostatnio ktos mnie uswiadamial / nie KTOS z forum/ ze powinien rosnac w kwasnej.Ciekawy
jestem Twojej opinii.A ogrod jest super.Pozdrawiam.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu!

Zaglądam a tu tyle fiołków na parapecie. Jestem zauroczona są naprawdę piękne.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Goryczko , z tymi fiołkami , to jak w podpisie , totalny fioł od roku :heja
Magry tego zawilca kupiłam w tym roku i wetknęłam w ziemię taką jak na działce jest , nic nie wydziwiałam . Mistrz Radziul napisał w swojej ksiażce ,że "gleba ma być alkaliczna , próchnicza , przeciętnie wilgotna " .
Na razie trzyma się , zobaczymy jak będzie po zimie :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”