Tajemniczy ogród Joli i Adama
Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama
Jolu zdjęcia pięknie pokazują Wasz ogród...samo umieszczenie w gazecie to fakt że przykuł uwagę jurorów...a nagroda mniej ważna bo macie wspaniałe miejsce i to cieszy najbardziej
.

- dwostr
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu,ja też uważam,że najważniejszą rzeczą jest to ,że Wy sami macie wielką satysfakcję ze swojego ogrodu. Nagrody ,wyróżnienia i uznanie to tylko dodatek (fakt,mile łaskoczący
) ,który na pewno kiedyś (wcześniej ,czy później) będzie Wam dany,bo w pełni na niego zasługujecie!

Serdecznie pozdrawiam Danuta
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A może oni, ci z gazety, pomyśleli, że powycinaliście zdjęcia z jakichś ogrodniczych czasopism
i nie wiedzieli po prostu co z tym fantem zrobić - zwyczajnie ich zatkało
ale konkurs wygraliście - przynajmniej na Forum, to pewne 

- jola1010
- Od: 4 cze 2007, o 18:39

Wow, a to się uśmiałam na to głosowanie w moim wątku ...

Skoro jest takie zainteresowanie to może to jest fajna myśl na przeprowadzenie podobnej zabawy na forum - tematów ogrodowych jest tak wiele...
... biorąc udział w konkursie chciałam się tylko Wam pochwalić ... , że zaszczytem będzie znaleźć wśród wielu pięknych i ciekawych ogrodów z Dolnego Śląska nasz własny. Dlatego się zgłosiłam

dangar1 pisze:Jolu, a w konkursie "Działkowca" już startowałaś?
Nie kupuję gazet ogrodniczych i nie wiem gdzie i kiedy są konkursy ... tutaj też przypadek sprawił ,że wysłałam zgłoszenie... może kiedyś jeszcze spróbuję przedstawić nasz pomysł na ogród...
Pozdrawiam Wszystkich , Jola
Joluś, te kolaże są zachwycające i co istotne, wiernie odzwierciedlają prawdziwe piękno Waszego niepowtarzalnego ogrodu...
to w końcu odbył się ten konkurs czy nie? wygrałaś zasłużenie
? a jeśli jeszcze nie wiadomo, to kiedy finał? bo już czytając wszystkie wpisy straciłam orientację ;)
to w końcu odbył się ten konkurs czy nie? wygrałaś zasłużenie

- jola1010
Ja już sama nie wiemaguniada pisze:Joluś, ...to w końcu odbył się ten konkurs czy nie? ...

Pozdrawiam Jola.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Pięknie jest w Twoim /Waszym ogrodzie !
Konkurs konkursem ( bo oceny są zazwyczaj subiektywne) I choć przyznane w nim miejsca czy wyróżnienia są z pewnością ważne - schlebiają naszej próżności
i stanowią dowód uznania " z zewnątrz" , to ... tak naprawdę ogród tworzymy przecież dla siebie i to nam powinien się podobać .
Wkładając tak wiele pracy w tworzenie ogrodowych zakątków i osiągając taki efekt masz prawo być dumna ,że jesteś autorką tego sukcesu !
Konkurs konkursem ( bo oceny są zazwyczaj subiektywne) I choć przyznane w nim miejsca czy wyróżnienia są z pewnością ważne - schlebiają naszej próżności

Wkładając tak wiele pracy w tworzenie ogrodowych zakątków i osiągając taki efekt masz prawo być dumna ,że jesteś autorką tego sukcesu !
- jola1010

Ewelina to prawda co piszesz... i wiem ,że każdy kto wkłada dużo serca w swój zakątek bez względu na to czy podoba się innym daje satysfakcję właścicielom

Dawno nie pokazywałam naszego ogrodu ... brak czasu...Ale piękna i słoneczna pogoda pozwala rozkoszować się kolorowymi jesiennymi widoczkami. Dzisiaj się zmobilizowałam i zrobiłam fotki w jesiennych barwach ale wszystkie bardzo prześwietlone promykami słonecznymi

Pozdrawiam Jola.
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Jolu, Twój ogród zachwyca w każdej odsłonie - także jesiennej. ale tak jesień mocno barwna w tym roku. Szczególną uwagę przykuły pałki te od oczka. Och jak chciałabym takie mieć, ale podobno są ekspansywne, jak z nimi u Ciebie? Zimują w oczku?
Rozchodniki bardzo okazałe ...

Rozchodniki bardzo okazałe ...

Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Niezmiennie o każdej porze roku Wasz ogród zachwyca kolorowymi kwiatami . Spodobała mi się 1 fotka z rozchodnikami posadzonymi na kamieniach . Szukam czegoś dla wykończenia swojego ogrodu i chyba tę opcję zastosuję u siebie . Moze nie bedzie to tak pięknie ,ale zobaczę co z tego wyjdzie. na pewno wygrana bedzie Wasza trzymam kciuki
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem czy sa jeszcze w sprzedaży widokówki,ale z czasów mojej młodości to twoje zdjęcia właśnie powinny być widokówkami w sprzedaży.Na pewno rozchodziłyby się jak ciepłe bułeczki.
- jola1010
emienta
Pałki to również i moje ulubione ... są ekspansywne ale nie ma z nimi problemu . Nasz "strumyczek" wyścielony jest włókniną , a wszystko się tam strasznie w nim rozrasta i albo trzeba co jakiś czas potraktować roślinki randapem albo jesienią wyrywamy i czyścimy ... a one i tak odrastają
A rozchodniki faktycznie olbrzymki- mają po kilkanaście lat...
JAKUCH
Rozchodniki to moje ulubione
zdobią ogród cały rok jak zaczynają wschodzić i jak zostają zaschnięt kwiatostany w zimie... i stosuję je do dekoracji donic wraz z igliwiem i do listopadowych stroików na cmntarz - sprawdzają się przez wiele tygodni
Rozchodniki fajnie wyglądają w kompozycji z wrzosami.
malgocha1960
gosiu ależ mnie zawstydziłaś... widokówki z mojego ogrodu...a może to dobry pomysł na biznes...
moje dziewczę uczy się na kierunku foto... więc może to warto wykorzystać ...
- to bardzo miłe, że tak myślisz
Pozdrawiam Jola.

A rozchodniki faktycznie olbrzymki- mają po kilkanaście lat...
JAKUCH

malgocha1960

Pozdrawiam Jola.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Jesienny ogród prezentuje się nostalgicznie , nadal jednak wzrok przyciągają barwne , umiejętnie skomponowane zakątki .Ot i cała sztuka - stworzyć ogród ciekawy o każdej porze roku !
Zwróciłam uwagę na to zdjęcie:
Zwróciłam uwagę na to zdjęcie:
Czy mogłabyś pokazać inne ujęcia tej skarpy i schodków ?jola1010 pisze:![]()
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Rozchodnik imponujący i jaki piękny, intensywny kolor. Czy on rośnie na lekkim, żwirowym podłożu
Ja tez mam rozchodnik, jasnoróżowy, też ma kilka lat, ale nie jest tak ogromny. Może to właśnie kwestia podłoża.

Ależ piękne zdjęcia ogrodu ... oczu oderwac nie mozna ...

Pozdrawiam serdecznie