Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

Jolu zdjęcia pięknie pokazują Wasz ogród...samo umieszczenie w gazecie to fakt że przykuł uwagę jurorów...a nagroda mniej ważna bo macie wspaniałe miejsce i to cieszy najbardziej :wink: .
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu,ja też uważam,że najważniejszą rzeczą jest to ,że Wy sami macie wielką satysfakcję ze swojego ogrodu. Nagrody ,wyróżnienia i uznanie to tylko dodatek (fakt,mile łaskoczący :D) ,który na pewno kiedyś (wcześniej ,czy później) będzie Wam dany,bo w pełni na niego zasługujecie!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A może oni, ci z gazety, pomyśleli, że powycinaliście zdjęcia z jakichś ogrodniczych czasopism :;230 i nie wiedzieli po prostu co z tym fantem zrobić - zwyczajnie ich zatkało :lol: ale konkurs wygraliście - przynajmniej na Forum, to pewne ;:108
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

;:112 ;:112 ;:112
Wow, a to się uśmiałam na to głosowanie w moim wątku ... :;230 tylko czemu udział konkursie bierze tylko mój ogród :?:
Skoro jest takie zainteresowanie to może to jest fajna myśl na przeprowadzenie podobnej zabawy na forum - tematów ogrodowych jest tak wiele...

... biorąc udział w konkursie chciałam się tylko Wam pochwalić ... , że zaszczytem będzie znaleźć wśród wielu pięknych i ciekawych ogrodów z Dolnego Śląska nasz własny. Dlatego się zgłosiłam ;:108 Tak też się stało - dostałam e-maila z info , że namiastka naszego ogrodu ukaże się w gazecie i to było już niesłychanie miłe uczucie kiedy znajomi gratulowali prezentacji w dzienniku regionalnym. Nie było żadnych szczegółów dotyczących nagród , a pozostałe fotki wszystkich ogrodów miały się ukazać w necie z przydzielonym nr i możliwością zagłosowania sms-owego. Myślę , że wszyscy ,którzy biorą udział w takiej zabawie czekają na finał - jest to jakiś dreszczyk emocji ;:108 bez względu ma miejsce i nagrody ogromną satysakcję daje fakt uczestnictwa ;:108
dangar1 pisze:Jolu, a w konkursie "Działkowca" już startowałaś?

Nie kupuję gazet ogrodniczych i nie wiem gdzie i kiedy są konkursy ... tutaj też przypadek sprawił ,że wysłałam zgłoszenie... może kiedyś jeszcze spróbuję przedstawić nasz pomysł na ogród...

Pozdrawiam Wszystkich , Jola
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Joluś, te kolaże są zachwycające i co istotne, wiernie odzwierciedlają prawdziwe piękno Waszego niepowtarzalnego ogrodu...
to w końcu odbył się ten konkurs czy nie? wygrałaś zasłużenie :)? a jeśli jeszcze nie wiadomo, to kiedy finał? bo już czytając wszystkie wpisy straciłam orientację ;)
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguniada pisze:Joluś, ...to w końcu odbył się ten konkurs czy nie? ...
Ja już sama nie wiem :;230 zgłosiłam się do konkursu w sierpniu i dostałam info , że za ok. tydzień ma być finał... Zbliża się koniec września, a tu cisza. Ale chyba wciąż konkurs trwa , ponieważ wczoraj widziałam w gazecie następny zgłoszony ogród ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Pięknie jest w Twoim /Waszym ogrodzie !
Konkurs konkursem ( bo oceny są zazwyczaj subiektywne) I choć przyznane w nim miejsca czy wyróżnienia są z pewnością ważne - schlebiają naszej próżności :oops: i stanowią dowód uznania " z zewnątrz" , to ... tak naprawdę ogród tworzymy przecież dla siebie i to nam powinien się podobać .
Wkładając tak wiele pracy w tworzenie ogrodowych zakątków i osiągając taki efekt masz prawo być dumna ,że jesteś autorką tego sukcesu !
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit WITAM :wit

Ewelina to prawda co piszesz... i wiem ,że każdy kto wkłada dużo serca w swój zakątek bez względu na to czy podoba się innym daje satysfakcję właścicielom ;:108

Dawno nie pokazywałam naszego ogrodu ... brak czasu...Ale piękna i słoneczna pogoda pozwala rozkoszować się kolorowymi jesiennymi widoczkami. Dzisiaj się zmobilizowałam i zrobiłam fotki w jesiennych barwach ale wszystkie bardzo prześwietlone promykami słonecznymi ;:223 ale kilka jednak wybrałam:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Jolu, Twój ogród zachwyca w każdej odsłonie - także jesiennej. ale tak jesień mocno barwna w tym roku. Szczególną uwagę przykuły pałki te od oczka. Och jak chciałabym takie mieć, ale podobno są ekspansywne, jak z nimi u Ciebie? Zimują w oczku?
Rozchodniki bardzo okazałe ... ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Niezmiennie o każdej porze roku Wasz ogród zachwyca kolorowymi kwiatami . Spodobała mi się 1 fotka z rozchodnikami posadzonymi na kamieniach . Szukam czegoś dla wykończenia swojego ogrodu i chyba tę opcję zastosuję u siebie . Moze nie bedzie to tak pięknie ,ale zobaczę co z tego wyjdzie. na pewno wygrana bedzie Wasza trzymam kciuki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie wiem czy sa jeszcze w sprzedaży widokówki,ale z czasów mojej młodości to twoje zdjęcia właśnie powinny być widokówkami w sprzedaży.Na pewno rozchodziłyby się jak ciepłe bułeczki.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

emienta :wit Pałki to również i moje ulubione ... są ekspansywne ale nie ma z nimi problemu . Nasz "strumyczek" wyścielony jest włókniną , a wszystko się tam strasznie w nim rozrasta i albo trzeba co jakiś czas potraktować roślinki randapem albo jesienią wyrywamy i czyścimy ... a one i tak odrastają :;230

A rozchodniki faktycznie olbrzymki- mają po kilkanaście lat...

JAKUCH ;:196 Rozchodniki to moje ulubione ;:108 zdobią ogród cały rok jak zaczynają wschodzić i jak zostają zaschnięt kwiatostany w zimie... i stosuję je do dekoracji donic wraz z igliwiem i do listopadowych stroików na cmntarz - sprawdzają się przez wiele tygodni ;:108 Rozchodniki fajnie wyglądają w kompozycji z wrzosami.

malgocha1960 :oops: gosiu ależ mnie zawstydziłaś... widokówki z mojego ogrodu...a może to dobry pomysł na biznes... :;230 moje dziewczę uczy się na kierunku foto... więc może to warto wykorzystać ... :;230 - to bardzo miłe, że tak myślisz ;:180

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Jesienny ogród prezentuje się nostalgicznie , nadal jednak wzrok przyciągają barwne , umiejętnie skomponowane zakątki .Ot i cała sztuka - stworzyć ogród ciekawy o każdej porze roku !

Zwróciłam uwagę na to zdjęcie:
jola1010 pisze: Obrazek
Czy mogłabyś pokazać inne ujęcia tej skarpy i schodków ?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Rozchodnik imponujący i jaki piękny, intensywny kolor. Czy on rośnie na lekkim, żwirowym podłożu :?: Ja tez mam rozchodnik, jasnoróżowy, też ma kilka lat, ale nie jest tak ogromny. Może to właśnie kwestia podłoża.
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

:wit
Ależ piękne zdjęcia ogrodu ... oczu oderwac nie mozna ... :shock: ;:63 ;:63 ;:63
Pozdrawiam serdecznie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”