Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Post »

Lucynko, nareszcie dotarłam do Ciebie
Myślałam, że już będe miała więcej czasu, ale niestety zmiany odwlekają się na nie wiadomo kiedy.
U siebie mam czas tylko na podlewanie, nic innego nawet nie chce mi się robić
"Zazdroszczę" drakwi. Uwielbiam tego typu kwiaty
Niestety sadziłam już 2, czy 3 razy i za każdym razem ginęła po zimie
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko szkoda mamy ogródka.
Pozdrawiaj i ściskaj ją zawsze od naszej braci.
Też bardzo nie lubię upałów, one mnie wykańczają, z zimnem mam podobnie, więc Twoje narzekanie nie jest mi obce ;:306
Piękne masz cynie każda ładniejsza, dostojniejsza. Gdzież Ty masz ten miszmasz ;:131 nic takiego nie widzę.
U nas pięknie podlało, może i w Wasze okolice deszczyk dotarł.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko narzekałaś na jeżówki, a jednak ładnie się zadomowiły i kwitną. ;:215
Przykro, że mama nie ma ogródka, ale jak sama nie ma siły zadbać, to niestety domownicy urzeczywistnili swoją wizję. ;:174
Miłego działkowania. ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Lucynko parę dni mnie nie było, a tu widzę nowy avatarek :D Jesteś teraz blondi?
Dorodne masz heliotropy, moje jakieś takie małe wypłoszki były.
Jeżówki też dorodne kępy, muszę dokupić parę. Miłej niedzieli :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Lucynko jakież to smutne z tym ogródkiem Twojej Mamy. Trochę to rozumiem, bo siostra mieszka z moją mamą i ona też wręcz niecierpi ogrodu, jedyne co by na nim widziała to trawa, trawa, trawa. Ileż to ja się nagadałam, że nie można jej zabierać jednej z niewielu przyjemności. To co, że marchewkę, pietruszkę itp., itd. można kupić w sklepie - ale skoro Jej to sprawia radość. Jak na razie jest jaki taki kompromis, ale ile przy tym gadania ;:219

Kwiatuchy urocze, a ta centkowana cynia i czarnuszki wyjątkowe ;:215

Współczuję utraconego wpisu ;:168 Ja od kiedy mi się też tak zrobiło, że się opisałam, kliknęłam i wszystko poszło w pieruny, to teraz zawsze przed wysłaniem robię "kopiuj" i w razie czego mogę ponownie wkleić post.

U mnie sucho, sucho, sucho - jestem tym naprawdę przerażona, co to będzie dalej.

Jabłek mam w tym roku klęskę urodzaju, przerabiam, rozdaję a i tak jeszcze dużo zostaje. Właśnie przerabiam kolejną porcję na powidełka.

Cudownej niedzieli życzę i serdecznie pozdrawiam ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Jak nie urok, to przemarsz wojsk. Przez dwa dnie nie miałam połączenia z internetem i aż mnie skręcało w trzewiach.
Dzisiaj specjalnie wcześniej wróciłam z działki, by wreszcie siąść przed komputerem z oknem otwartym na świat.
U mnie nieustająca susza, ani kropli deszczu, ale na szczęście woda z węża leci, wprawdzie z ciśnieniem bywa różnie, jednak najważniejsze że jest.
Strasznie dziwne to lato po równie dziwnej wiośnie. Są rośliny, które kwitną za wcześnie, a obok nich takie, które już dawno powinny zakwitnąć, a jeszcze nie pokazały kwiatów.
Fasolkę szparagową, również tyczną, zajadamy od kilku dni, a ogóreczki od jakiegoś czasu wielkości paznokcia na dziecięcym paluszku. Pomidorki owoców mają multum, ale ciągle niedorosłe i zielone.
Kiedy tak sobie spaceruję między rabatkami, to... nie powiem, co mnie bierze, bo nie chcę się wyrażać.
Jedynie na owoce nie będę narzekała, bo tych mam aż w nadmiarze, a ponieważ od przybytku głowa nie boli, to sąsiedzi korzystają od nas, a my w rewanżu od nich. Dobrze że mamy różne.

Marysiu [Maska] - mama sobie nie narzeka, rozumie wnuczkę, która ma dwoje małych dzieci i nie znajduje czasu dla ogródka. Oczywiście nie pracuje, a jest przemęczona. Ja tego nie pojmuję, ;:131 ale to już nie moja broszka.

Obrazek

Iwciu - mama jest ugodowym człowiekiem i rozumie gospodynię narzekającą na brak czasu. Ja się nie wtrącam, tym bardziej że bardzo troskliwie zajmuje się leżącą mamą, za co jestem jej bardzo wdzięczna. ;:108 A to przecież przybrana wnuczka.
U mnie ostatnich kilka dni gorąco i sucho, a prognozy na najbliższych kilka też nie przewidują opadów. Cóż, jest wąż i jest woda do podlewania, więc jest dobrze, bo mogłoby i tego zabraknąć. ;:223

Obrazek

Beatko [Beaby] - bardzo pięknie dziękuję za dobre słowa pod adresem moich kwiatuchów. ;:180 Powiem im, że są chwalone, to może te mniej wyrywne usłyszą, pozazdroszczą i ruszą do przodu. ;:218

Obrazek

Aniu [anabuko] - cynie kłaniają się niziutko ;:180 w podzięce.
W ubiegłym roku miałam kilka różnych lilii tygrysich, po których w tym roku pozostało jedynie wspomnienie. Z uwagi na położenie działki może się zdarzyć, że lilie u mnie zaliczać się będą do jednorocznych. ;:306

Obrazek

Ewuniu [ewarost] - mama jest uzależniona od rodziny, toteż zgadza się na wszystko ze spokojem, zresztą ona zawsze była bardzo ugodowa i wyrozumiała. Tę cechę z powodzeniem zaszczepiła mnie i bratu, za co jestem jej bardzo wdzięczna. ;:167
Moje cynie wyruszyły na działkę już dobrze wyrośnięte. Patrz do woli, choć myślę, że do dzisiaj to i Twoje zakwitły. ;:333

Obrazek

Gosiu [Margo] - szczerze Ci współczuję braku czasu dla ogrodu. Najpiękniejszy ogrodowy czas umyka Ci "między ustami a brzegiem pucharu". Życzę Ci zmiany na lepsze, byś mogła nacieszyć się swoimi pięknymi roślinkami. ;:167
U mnie driakwie mają się dobrze, widocznie glina im odpowiada.

Obrazek

Dorotko [korzo_m] - dziękuję, kochana. ;:196
Właśnie dzisiaj wstawiam zdjęcia mojego miszmaszu, żeby nie było...
Cynie urosną jeszcze z dumy za tyle pochwał. ;:303 A deszczyk nie dotarł, niestety.

Obrazek

Soniu - głównie te zwykłe jeżówki dają sobie wspaniale radę, odmianowe nieco słabiej, ale są i to mnie cieszy. :tan
Mama nie chodzi, nawet już nie usiądzie, więc nawet nie widzi swojego ogródka, a czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal.

Obrazek

Kasiu [100780] - znudziła mi się prawie czarna głowa, więc ją sobie rozjaśniłam. Przynajmniej tych jeszcze jaśniejszych odrostów nie widać z daleka. :;230
Heliotropy mnie kochają, zresztą z wzajemnością, a jeżówki same się rozsiewają i z roku na rok jest ich coraz więcej.
Niedziela cieplutka i leniwa - dziękuję. ;:196

Obrazek

Beatko [Bazyla] - dopóki mama była na chodzie, nikt nie wtrącał się do jej ogródeczka, ale teraz nie tylko nie chodzi, ale nawet nie siedzi, wobec czego nawet nie widzi swojego ogródka i nie ma żalu do rodziny. ;:108
Powiem tym moim kwiatuchom, że są chwalone, to może jeszcze bardziej się postarają... Dziękuję w ich imieniu. ;:167
Możemy sobie ręce podać, bo u mnie też sucho, sucho, sucho..........
Pozdrawiam wzajemnie, a za cudowną niedzielę dzięki piękne, ;:196 życzenie się sprawdziło.

Obrazek

Pokazałam Wam mój miszmasz na kilku zdjęciach, a teraz trochę tego, co aktualnie tworzy ten chaos.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tyle na razie. Muszę obejrzeć film.

Obrazek
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Lucynko jakież cudne misz-maszowe widoczki nam tu pokazujesz ;:oj Jak tak patrzę na te Wasze kwietne ogrody, to aż mi szkoda, że mam tyle trawy, a właściwie stan na dzień dzisiejszy to bardziej klepisko. Ale z drugiej strony jak sobie pomyślę, że miałabym tyle podlewania, to aż mnie zatrzęsło - bryy.

Nadal straszne suchoty na mojej działce.

Bardzo się cieszę, że życzenia się spełniły, a żeby podtrzymać dobrą passę to życzę także udanego tygodnia ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, jak ja kocham takie misz masze i buszolandie ;:138 ;:63 Masz cudowne roślinki ; lilie, liliowce, róże,jeżówki,cynie i długo by jeszcze wymieniać a czarnuszka to czysta poezja, takiej jeszcze nie spotkałam. ;:oj
To miłe, że mama przesłała nam pozdrowienia, a Ty pozdrowiłaś ją od Nas. ;:167 Zawsze tak rób, to też ogrodniczka, choć obecnie pozbawiona swojego grajdołka,nawet stęskniona terminatorka rudbekia, cichcem po schodach pragnie choć zobaczyć swoją dawną karmicielkę. ;:111 ;:1 Chmurki odpłynęły,wracają upały i niestety, uciążliwe podlewanie, zatem trzymaj się zdrowo, nie forsuj zanadto - czas na wakacyjny wypoczynek na leżaczkach razem z mężusiem. ;:19 :heja
Dla Was buziaki a dla sierściuchów głaskanko ślę. ;:79 ;:168
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko piękny działkowy kolorowy zawrót głowy ;:138 ... Moje uparte cynie... jakby je zamurowało, nie dość, że ich jest niewiele to jeszcze nie kwitną ;:223 Suszy nie zazdroszczę ... mam swoja własną :;230 , a do tańca z wężem nie mam już siły ;:223 , ale cóż taki mamy klimat . Pozdrawiam i zdrówka życzę ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Pojęcie misz maszu to nadużycie wobec naszych ogrodów i ogródków...Ja protestuję ;:oj ...Zbyt wiele poświęcamy im czasu i sił , żeby je tak nisko oceniać.. A jeżeli już to z przymrużeniem oka... ;:113
Ogrody mamy wypełnione roślinami sadzimy je bardziej lub mniej rozsądnie ale panuje w nich ład i porządek... :wink:

pozdrawiam ;:196
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Jaki miszmasz, same piękne kwiatuszki nam pokazujesz, kolorowo na rabatkach ja tak lubię. Wiem, że wygląd ogrodowych rabatek jest odzwierciedlaniem tego co nam w duszy gra.
Cynie maja rosnąć pięknie.
U mnie też deszczu nie było od soboty, po piątkowej burzy ani śladu, ogród zwiędnięty, po co takie upały są nie rozumiem.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko cudne nasadzenia, jak w klasycznym angielskim ogrodzie. Brakuje tylko jednej ostnicy przed floksami. :D

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Lucynko :wit
No no ten twój kolorowy busz robi wrażenie. ;:215
Piękne floksy. U mnie jeszcze nie wszystkie rozkwitly. ;:108
Dalijki piękne :D
A co to za pomarańczowy kwiatek przed dalia ??
Dobrego dnia. ;:3
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Witaj Lucynko. Dawno u Ciebie nie pisałam. Ciągle wypadam z forumowego rytmu. Podglądam ale i tak jestem do tyłu.

Smutne,że ogr?d Twojej Mamy tak zmarniał. Może warto podrzucić do niego kilka nasionek łatwo rozsiewających się kwiatów takich żeby same sobie radziły?

Jeśli chodzi o to że moźna nie pracować a nie mieć siły to jest taka opcja,szczeg?lnie jak mówimy o osobie z dzieckiem. To praca całodobowa na wszystkich stanowiskach bez przerw,wiem coś o tym. Czasem jak siedzę cały dzień z młodą to jestem bardziej wykończona niź po 12h pracy.

Masz piękne cynie! To z własnego siewu?
Marzyłam.o cyniach a znowu mi w tym roku nie wyszły. Są takie małe jakby były siane wczoraj :(
A heliotropy jakie piękne!
Cudowne kompozycje!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucuś ślicznie u Ciebie !! Akurat siedzę w poczekalni u rehabilitanta i umilam sobie czas fotkami czy pomarańczowy kwiatuszek to nagietek? Cudny! Pozdrawiam i nie życzę żadnych przeciwności losu ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”