Na starym po nowemu. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu. 5.

Post »

Beatko
Rutewka taka lekka na tym zdjęciu.
Chryzantemki , róże i rozplenica piękna.
Jesień w czerwonym kolorze cudowna.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja jeszcze nie sięgam do wspominków ;:185 , staram się jak najbardziej ten moment odsunąć w czasie, ale wiem, że to już ostatnie takie chwile. ;:108
Mam nadzieję, że tym razem astry Cię nie zawiodą. Będę zaklinać na odległość, by nasiona wykazały się odpowiedzialnością i stanęły na wysokości zadania. ;:303 ;:303
Rutewka śliczniutka. ;:215 Też lubię te delikatne kwiatuszki bujające się na wietrze. ;:138

Zdrówka, Beatko i słoneczka. ;:167 ;:3 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Beatko :wit . Pięknie wygląda Twoja jesień ;:215 . Rozplenica nadzwyczaj urodziwa ;:oj . Czy nad zdjęciem rozplenicy jest obwódka z tawuły japońskiej ?? Przepięknie się przebarwiła ;:138 . Jesień w takim wydaniu to ja rozumiem . Pozdrawiam cieplutko :wit .
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Cześć Beatko, miło popatrzeć na jesień a jeszcze milej powspominać lato :) Też podziwiałam twoje fotki. Widać siedzi w Tobie duszek fotografa jeśli "niechcący" takie cacka wychodzą ;:215 a i zimą powspominać miło kiedy szaro za oknem. Ja tak się ratuję w długie i ciemne wieczory, więc myślę że będę teraz częstszym gościem na FO i oczywiście w Twoim pięknym ogrodzie. Pozdrawiam :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, no czaruj nas dalej co do fotek, że Ci coś jeszcze nie z nimi nie tak. Przecież strzelasz je Twoim niezwykłym gościom ogrodowym - jak najpiękniejsze kadry. Fruczak prawie, ze macha na nich swymi skrzydełkami ;:215
No i jak na razie pogoda nam dopisuje, Rano jest trochę szronu ale dni i tak są bardzo ciepłe, a ostatnio nawet i słoneczne. Bardzo mi to odpowiada. Dzisiaj dwa razy wychodziłam do ogródka bo tak było pięknie. ;:3
Rutewki dokupiłam, ale w tym roku jak zwykle mi ta jedna najstarsza pięknie zakwitła z tych Delayaya. Ciekawe czy pozostałe przepadły, czy tylko zrobiły sobie chwilowe wolne. Biała się pokazała chyba po dwóch czy trzech latach. Nie zabieram oznaczeń rutewek, tak jak mi proponowałaś. I to była kolejna dobra rada od Ciebie ;:196

Ewuś, ewita44 - chryzantemy /niektóre/ nadal pięknie kwitną. To wspaniały akcent jesiennych ogrodów. Czerwień już z mojego ogródka prawie znikła, ale te wszelkie odcienie złota pięknie się jeszcze prezentują.
Rutewka to jak chmurka. Jest filigranowa i cudna, oj taaak.
Pozdrawiam ;:168 ;:3

Lucynko, bardzo mało poświęciłam miejsca w tym roku na rutewkę więc musiałam ją wkomponować czym prędzej. Jest godna uwagi i podziwiania. ;:215
Ojjj, nigdy nie pomyślałabym o słabszej kondycji nasion astrów od Ciebie. No co TY! To ślimaki wszystko wyjadają. Po prostu teraz wysieję je do donic a nie do gruntu.
Również wszystkiego dobrego! ;:196

Ewelinko, tak to tawuła japońsa Yan. Przebarwia się cudnie i na wiosnę i na jesień. Kwitnie na różowo. Jest niska, bo osiąga maksymalnie 50 cm, więc na obwódkę jest idealna. Tam jest 9 krzaczków. Jestem z niej bardzo zadowolona.
Wrzośćce mam całe w pąkach i powoli zaczynają pokazywać swoje kolorowe kwiatuszki. Jest ciepło to pewnie szybciej zakwitną.
5 szt. mam przy wejściu do domu w doniczce, ciekawa jestem czy przezimują. Też już są zapączkowane.
Pozdrawiam ;:196

Jolifleur - no na prawdę fotki same się pstrykają. Sporo tego mam, pewnie jak większość z nas. Co chwila redukuję ilość fotek do minimum ale i tak jest ich wciąż sporo. ;:306
Pozdrawiam bardzo miło ;:168 ;:3
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Beatko

Podziwiaj Twoje jesienne pejzaże ;:138 ;:138 Ach ta pora roku też jest pełna uroku, czerwienie , żółcie przeplatane brązami... cudownie.
Rozplenica dumnie się pręży na rabacie ;:167
Wspominkowa Rutewka piękna, taka zwiewna, tak tak wspominki czas zacząć.
Pozdrawiam i zdróweczka życzę ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oj to, to. Że ja nie mam dotychczas żadnej rutewki! Pora naprawić wiosną ten błąd. :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Beatko, wszystko nie jest tak, jak napisałam :;230 Na białą pelargonie na działce natknęłam się bez trudu, przy wykopywaniu dalii, a właściwie przy pokazywaniu palcem, co eM musi wykopać. a i chryzantema red Cherry się odnalazła i w tej chwili kwitnie jak szalona. Jednak jak się nie bywa na działce, to wiele rzeczy umyka ;:218 Musze jeszcze pojechać raz na działkę i ją wykopać, bo szkoda by było, gdyby zima zginęła.
Rutewka prześliczna ;:oj , uwielbiam je ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu, fajnie, że znowu znalazłaś chwilkę na FO ;:196
Tak sobie myślę, że u Ciebie to dopiero musi być pokaz jesieni, jak masz taki piękny widok na góry z okien.
Ja też jeszcze dwa lata temu widziałam Szyndzielnię i Dębowiec ale już postawiono dom i mało co Beskidy widzę.
Ale za to już nie wieją mi tak wiatry w ogrodzie na przestrzał jak wiały. Gdzie indziej się zatrzymują. Coś za coś, jak zwykle.
Zdróweczka! ;:3

Wandziu, rutewka bezproblemowa i jak przepowiednia pogody przez górali - albo się pokaże w danym sezonie, albo nie. ;:306
Te orlikolistne u mnie są niezawodne, ale nie mają chyba aż tyle gracji i delikatności co ta Devalaya. Polecam różową. Ja się nimi zachwycam.

Iwonko1 - nigdy nie przypuszczałabym, że będę mogła pomyśleć, że się cieszę, iż wszystko jest nie tak z niektórymi Twoimi roślinami wspomnianymi przez Ciebie. ;:196 ;:306
Brawa dla tych roślinek i super, że się same odezwały gdzie są. ;:215 I najważniejsze, że są!
Czy Akanta można przesadzać? U mnie nie rośnie na taką wysokość jak powinien i nie za bardzo go widać a jest cudny. Bo jeśli nie to wolę sobie sprawić kolejnego a tego co mam od Ciebie zostawić tam gdzie jest bo mu tam dobrze.

I kilka fotek

Lewizja z 9 listopada. Dzisiaj ścinałam już te kwiatuszki ( już zeschnięte oczywiście) bo wypuściła nowe pąki. I to będzie już 4 kwitnienie w tym sezonie ;:167

Obrazek

A to dzisiejsza odsłona z ogrodu. Czy fajnie? Tak, cieszę się na taki ładny śnieg

Róża Elmshorn
Obrazek

Cudny kolor hortensji dębolistnej
Obrazek

Hortensja Vanllie Fraise w śnieżnej czapie
Obrazek

Trawa Zebrinus w pięknej jesiennej barwie
Obrazek

Jarmuż
Obrazek

Budleja
Obrazek

Owoce róży Snow Star
Obrazek

Jaśmin się jeszcze trzyma
Obrazek

Sosna w donicy, dostałam ją bardzo wątłą, przybiera już na sile
Obrazek

Pąki różowych "kotków" wierzby Mt Aso
Obrazek

I oczywiście rozplenica w roli głównej
Obrazek

Pozdrawiam wszystkich serdecznie. ;:4
Ja już napisałam list do Mikołaja / sekator ze sprężyną, jeśli w ogóle takowe bywają. Jak ścinam np. trawy ozdobne to ciężko zwykłym sekatorem jest mi stale otwierać ostrza, pomyślałam sobie, że może się u mnie pojawią takie właśnie sprawniejsze /.
A Wy? ;:114
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Pięknie wszystko zaśnieżone u mnie aż tak cudnie nie ma .Fakt Beatko śnieżek sobie sypie tak od niechcenia raz silniej raz słabiej ale takich cudnych efektów brak .Brawa dla Lewzji cudna moja zgniła została mi tylko malusia rozetka i ciekawe kiedy się zbierze.Czujmy się jakby to już były święta ,chociaż to dopiero 1 niedziela Adwentowa.Miłej niedzieli ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

O, rany.... To kolejny ogród, który odwiedzam zasypany śnigiem ;:oj I chyba u Ciebie jest tego puchu najwięcej ;:108
Akanta spokojnie możesz przesadzać. Mój zmieniał miejsce aż siedem razy, zanim natrafił na takie, które wreszcie zaakceptował. A jakby coś, to nie próbuj nawet kupować, tylko daj znać. Mojego jest stanowczo za dużo. Pelargonia na szczęście się przyjęła, to mam nadzieję, że na wiosnę będę miała sadzonki :heja
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Beatko
Róża w śniegu wygląda bajkowo, budlei i wierzbie tez w bieli do twarzy.
Jednak jarmuż mnie zauroczył. Te fioletowo-zielone kolorki są w dechę.
Sosna przywołuje nastrój świąteczny.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Beatko, wszystko pięknie, jednak moje oczy dłużej spoczęły na bielusieńkiej śnieżnej pierzynce. :roll:
Kocham takie widoczki ;:215 , a u mnie ciągle szaroburo, nieprzyjemnie, brzydko. ;:222
Zdrówka. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Beatko i u ciebie dużo śnieżnego puchu.
Ślicznie ogród zimowy wygląda. D
Budleja dostojnie wygląda.
Dębolistna i ja uwielbiam. Na mojej jeszcze troszkę listów też jest.
Pozdrawiam cieplutko, bo u mnie na minusie :wink:
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

Beatko :wit czy śnieg jeszcze u Ciebie jest ?mam wątpliwości ,zima znów zimą polską nie jest :| .Potem wiosna i lato nie jest w pełni tą porą roku co powinny być .
Pozdrawiam serdecznie ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”