Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Soniu owad to dodatek do maczka całkiem nie zamierzony. :) Chwilę oddechu od upału chyba nam natura zafunduje w najbliższym czasie !
Alu deszczu ciąg dalszy chyba nastąpi...oby prognozy się spełniły to odpoczniemy trochę a i zrobić coś będzie można bo ostatnie dni upalne nie sprzyjały poczynaniom ogrodowym poza podlewaniem.
lemonka Izko ;:196 wątek się ma ku końcowi ze względu na ilość stron...Nie ma się co smucić bo ja nikogo nie chcę straszyć... ;:306 Ale miło mi, że zauważyłabyś jego brak! :D
Tego cyprysika mam w donicy chyba już z 5 lat będzie...najpierw nie miałam dla niego miejscówki więc go nie wysadzałam do gruntu i zmieniał miejsce pobytu kilkakrotne.Na zimę trzeba było go zadołować więc wylądował tu gdzie teraz jest.Tu mi spasował i 2-gi sezon dobrze mu tam.
Różami się w tym roku cieszę nareszcie a miałam ochotę się ich pozbyć wiosną... ;:oj Każdy nowy pąk mnie raduje!
Wczorajszy pobyt na działce rozpoczęłam od foto- sesyjki bo pogoda była niepewna więc świeże fotki mam...Chwilę później już by się nie udało bo burza ją przerwała...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Witaj Maryniu :wit :wit ...jak zwykle cudne zdjęcia z pieknego ogrodu...Ciesze sie że masz naturalne podlewanie...u mnie też pada od świtu jeśli nie od godzin nocnych..trudno powiedzieć kiedy zaczęło ale do tej pory spokojny ale dość gęsty deszczyk
podlewa nam wszystko,no i ochłodziło sie więc chwila oddechu.Jak przestanie padać to ide na działke sprawdzić sytuację...bo zostawiłam uchylone okienko w szklarni..ale nie było wiatru więć wszystko powinno być ok....Miłego dnia! ;:196
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

U mnie dzisiaj ulewa za ulewą, beki pełne deszczówki a ja mogę nieco odsapnąć od upału. :heja :tan
Fajne portreciki roślin, artyzm w każdym detalu, nawet kwiatek wykonany ręką rzemieślnika,czuje się jak prawdziwy w towarzystwie Arabelli. ;:215 ;:63
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Masz ciekawe róże i wreszcie mogłaś się cieszyć ich kwiatami :heja .
Szkoda, że przy tych temperaturach tak szybko przekwitają ;:145 . Cóż, ważne, że zakwitły. Dobrze, że sarny was opuściły.
Masz maki w ciekawych kolorach (jak dla mnie) i nieźle wychodzą na zdjęciach, Mnie się to nie udaje, ale ja nie mam zupełnie zacięcia do fotografii ;:185 . Muszą mi wystarczyć inne moje talenty ;:306 .
Dobrze, że wreszcie popadało, to wszystko pewnie odżyło, łącznie podlewającymi :wink: .
Gdzie te rośliny tak pędzą z kwitnieniem? ;:oj .
;:167
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu bez podglądania Twoich obrazów źle mi się śpi. :wink: Róże coś takiego mają, że nawet te najmniej wyszukane, cieszą wyjątkowo. ;:108 Doczekałam się wreszcie większych opadów. :tan
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Maryniu zjawiskowe ujęcia - faktycznie praktyka uczyniła z wielu forumowiczów mistrzów. Niejedno zdjęcie zajęło by poczytne miejsce na konkursach.
Robiąc zdjęcia w każdej roślince zobaczysz to coś ... co warto uwiecznić w szczególny sposób - nawet przekwitający mak załapał się w kadrze :D
Mimo braku opadów rośliny bujnie rosną i kwitną, a to najbardziej nas cieszy. Prognozy coś mówią o deszczu ale nasze strony chmury często omijają i gdyby nie podlewanie byłoby fatalnie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Dobrze, że zalapaly się roślinki na seseyjkę ;:oj Śliczne kwiatostany tawułki ( chyba ).
Świetnie, że pada u Was, nie będą rośliny tak szybko przekwitać.
A ten cyprysik jest w donicy zadołowany?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

isia60 moje fotopstryki mnie cieszą bardzo a jeżeli się podobają i moim Gościom to jestem :D ;:180
U mnie praktycznie 2 dni wypadły z działkowania ,mam nadzieję , że dzisiaj się uda bo mi już tęskno... ;:65

Obrazek

Obrazek

Obrazek

stasia_ogrod Ostatnio aura dała nam czas wolny.. takie L-4 :) od działkowania! Czasem trzeba ale i co za dużo to nie zdrowo...pora wracać na rabaty! Bardzo dziękuję za komplementy! ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pulpa222 Aniu róże moje ciekawe??? ;:131 ..może coś się trafić ale te róże moje nie dla koneserów... Na ROD w sam raz..nie wymagające i powiem Ci, że /odpukać w niemalowane/ póki co zdrowe jak rydze przysłowiowe... ;:333 Może w tym sezonie dane im będzie się odrodzić !
Co do talentów ;:63 ...masz rację 100%! Brawo Ty!Obrazek Iskra boża i fotografującemu potrzebna.. ;:7 Moim zdaniem pstrykanie to nie to samo co fotografowanie... ;:173 i pstrykać każdy może! :)
Podlewanie chwilowo pójdzie w odstawkę na rzecz innych zajęć ogrodowych oby już nie padało ,na razie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cyma2704 Soniu Obrazek to miłe , dziękuję! ;:196
Faktycznie lubię różyczki takie skromne raczej ...Mam nadzieję,że dzisiaj uda się popracować na działce...chocby aparatem... ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

christinkrysia bardzo się cieszę,że wstąpiłaś i do mnie! ;:196 Czytałam gdzieś , że nową działeczkę szykujesz... ;:63 Będziemy oglądać! Ja też miałam ochotę zamienić działkę na bliższą lokalizację ale jakby już zrezygnowałam...
Dziękuję za uznanie dla mojego pstrykania ..robię to co lubię i daje mi to olbrzymią frajdę jak każdy cieszę się z każdego dobrego słowa!
Obrazek

0o-Obrazek

Obrazek

Obrazek

lemonka Tawułka właściwie rozpoznana ;:63 Wiesz, że każdy mój pobyt na działce kończy lub zaczyna się większą lub mniejszą sesyjką . :D Cyprysik w dużej donicy zadołowany w gruncie owszem... ;:108 dziękuję,za poranne sympatyczne odwiedziny Izo!Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Maryniu! :wit
Faktycznie podziwiam Twoje zdjęcia i umiejętności fotografowania..ale do takich efektów trzeba mieć dwie rzeczy:tę wspomnianą umiejętność i dobry aparat...a jak się ma tylko zwykły fotopstryk i jest sie tylko 100%amatorem z brakiem artystycznego wyczucia to niewiele wychodzi...Dla Ciebie ;:63 ;:63 i ;:180 ...Wstawiaj dalej jak najwiecej zdjęć ku radości naszej-oglądających i własnej satysfakcji z pochwał
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Wszystkie zdjęcia są dla mnie po prostu sliczne.
Róże, powojniki i te maczki cudnosci.
U mnie na razie jeden maczek kwitnie.
Ta biała podpora co powojnikow bardzo ładna. ;:108 ;:108
A i hosty ciekawie je zaprezentowalas. ;:215
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, znów się zjawiam o poranku choć dziś nie tak wczesnym. :wit
Napasłam oczy zdjęciami, zresztą już wczoraj je oglądałam, ale nie miałam chwili by napisać.
Piękne maki. Bardzompodobają mi się też zdjęcia takie jak np. te czerwone róże z rurkami, taki trochę szerszy plan. :D Dziś wypatrzyłam śliczną hutujnię ;:oj Miałam kiedyś na balkonie, ale nie zdołałam jej przezimować. To prześwietna roślina. Czy ona Ci jakoś bardzo wędruje po ogrodzie?
Mam jeszcze jedno pytanie co do cyprysika - dlaczego w donicy jest? Zabierasz go na zimę do domu?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Maryniu! ;:196
Bardzo mi brakowało widoku Twoich pięknych zdjęć z bogato ukwieconej działeczki. ;:108
Przed chwilą skończyłam spacer ;:65 ;:65 , nacieszyłam oczy Twoimi kwitnieniami ;:111 , popodziwiałam fantastyczne fotki ;:138 ;:138 i wreszcie nadrobiłam zaległości. ;:108

Pozdrawiam cieplutko ;:167 i pędzę dalej. ;:65
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu sama bym oglądała z chęcią same ciekawe fotki ...bo to miłe zajęcie ! :)
Za pochwały jestem wdzięczna! ;:180
anabuko1 dziękuję za miłe uwagi i cieszę się, że Ci się u mnie podoba!
lemonka dzięki za wytrwałość Izo!
Hutujni to u mnie marne resztki..wyeliminowałam przed laty już tę roślinę bo zaczęła się panoszyć niczym podagrycznik.. Ale co jakiś czas się odradza . ;:108 Po ogrodzie nie wędruje ale na rabacie coraz więcej miejsca chciałaby anektować dla siebie...
Cyprysika do domu zabierać... :;230 no co Ty ..tak bym się dla niego nie poświęcała...On jest mojego wzrostu ;:oj ... Ograniczyć chcę jego gabaryty i dlatego jest w donicy zresztą nie on jeden ;:173 ..Kilka roślin mam na stałe zadołowane w donicach..Nauczyłam się tego sposobu po stracie wielu roślin , którym korzenie zeżarły karczowniki i nornice..Rosną tak do dzisiaj choć nornic nie ma już ale mi się nie chce już za to zabierać...A także kilka takich w donicach mam zadołowanych, dla których nie decydowałam jeszcze o stałym dla nich miejscu.. W donicach zawsze bez szkody dla nich można przenieść na inne miejsce...
plocczanka ;:196 miło Ciebie widzieć Lucynko na moich ścieżkach! Za miłe odwiedziny i dobre słowo serdecznie dziękuję!Obrazek

U mnie kolejny dzień przekropny był i chłodny ...na działce tylko podlać pomidory w tunelu byliśmy, po warzywka do obiadu no i zdążyłam fotki pstryknąć bo po 3 dniach nieobecności nowe kwitnienia zastałam...

floksy pierwsze kwitną
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba dobrze, że hutujnia się odradza czasem bo jest naprawdę śliczna :) Dziękuje za wskazówki z tymi donicami, dobry pomysł naprawdę. :D
U nas też chłodno dziś było. Jutro mambyć podobnie. Deszczu nie było. Na działkę nie zdążyłam dziś, ale za to na balkonie rośliny ogarnęłam i nawet wysiałam dwa rodzaje cukinii. Może zdąży urosnąć :lol:

Ślicznie wyglądają floksy. Inne roślinki też bardzo urodziwe :D Jutro rano znów zaglądnę, może będą nowe zdjęcia ;:oj A jak nie to jeszcze raz obejrzę poprzednie :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo witaj o porankuObrazek...zimnym i ponurym...Mógłby ten deszcz już zmienić kierunek gdzie ludziska go wyglądają..Cały tydzień mam działkowo w plecy...Jak nie coś tam coś tam domowych spraw to aura ;:222 Za chwilę znowu będą upały ... i znów ;:222 Działka zarośnie,że nie wejdę na nią... ;:145
Przymierzać się pora do nowego otwarcia ale tak jakoś ... brak mi woli...dobrej... Obrazek

miłego dnia wszystkim !Obrazek

nie wysilę się za nadto...

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”